Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИКА ВИКОНАННЯ КУРСОВИХ РОБІТ З РПС.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
204.8 Кб
Скачать

5.10. Чистовий варіант курсової роботи зшивають скоросшивачем.

6. Стадії виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи складається з таких основних етапів:

  1. визначення напряму дослідження;

  2. вибір і затвердження теми та змісту курсової роботи;

  3. проведення досліджень і написання роботи;

  4. оформлення курсової роботи;

  5. підготовка до публічного захисту і захист роботи.

Графік виконання курсової роботи затверджується згідно навчального плану, контролюється науковим керівником і кафедрою. За порушення графіка студент може бути недопущений до її захисту.

6.1. Визначення напряму дослідження

Визначення напряму дослідження здійснюється, виходячи з наукових інтересів студента, тематики наукових досліджень кафедри, замовлень підприємств тощо.

Вибираючи напрям дослідження, доцільно користуватися запропонованим випускаючою кафедрою переліком тем, проте він не є обов'язковим і може уточнюватись або доповнюватись за бажанням студента та його наукового керівника.

6.2. Вибір і затвердження теми та змісту

Тема курсової роботи має бути актуальною, мати теоретичне і прикладне значення, відповідати сучасному стану та перспективам розвитку економічної науки і господарської практики.

Студент може скористатися тематикою курсових робіт, яку розробляє і щорічно переглядає випускаючою кафедра. А також має право запропонувати свою тему з необхідним обґрунтуванням її дослідження.

Тема дослідження має бути погоджена з випускаючою кафедрою. Обираючи тему, слід ураховувати її актуальність для підприємства (установи, організації), можливість одержання відповідних матеріалів (планових, звітних, статистичних), проведення власних спостережень, розрахунків, експериментів, наявність літературних джерел, власні напрацювання.

Пропозиції щодо вибору теми курсової роботи студент спочатку обговорює з науковим керівником від кафедри. За поданням наукових керівників на засіданні кафедри розглядаються пропозиції студентів і після їх схвалення чи відхилення, затверджується тема і готується подання до наказу.

Закріплення за студентом теми курсової роботи оформлюється рішенням кафедри економічної теорії Національного університету “Острозька академія” не пізніше ніж протягом першого тижня початку навчального триместру.

Обов'язки наукових керівників:

  • консультування студентів з питань вибору теми роботи, розробки її змісту, добору спеціальної літератури, підготовки окремих розділів;

  • контроль за дотриманням студентом регламенту підготовки курсової роботи;

  • контроль якості курсової роботи;

  • підготовка відгуку про курсову роботу з ґрунтовною характеристикою її якості відповідно до структури критеріїв оцінки.

Зміст курсової роботи має відповідати темі дослідження, мати чітку логіку поєднання теоретико-методичної, аналітичної та конструктивної частин. При розробці та обговоренні змісту дослідження необхідно скласти в завданні на курсову роботу поетапний календарний план її написання згідно із затвердженим на кафедрі регламентом. Невиконання графіка та систематичне відхилення від регламенту є підставою для недопущення студента до захисту курсової роботи.