Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вказівки до оформ.дипл.,курс.робіт.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
2.3 Mб
Скачать

1.10 Список використаних джерел

Список використаних джерел є обов'язковою частиною дипломної роботи. Його об'єм показує, наскільки глибоко обґрунтовані теоретичні положення, на яких базується робота.

1.11 Додатки

У додатках вміщують матеріал, який: є необхідним для повноти роботи, але включення його до основної текстової частини може змінити впорядковане й логічне уявлення про роботу; не може бути послідовно розміщений в основній частині через великий обсяг або спосіб відтворення; може бути вилучений для широкого кола читачів, але є необхідним для фахівців даної галузі.

У додатки студент може включити додаткові ілюстрації, таблиці, тексти програм, перелік елементів розрахованого засобу і т. ін. До них також можна внести акти випробувань, технічні акти впровадження, розрахунки економічної ефективності, довідки про використання реалізованого засобу, опис нової апаратури і приладів, які використовувались під час проведення експерименту, вимірів та випробувань.

2 Правила оформлення

2.1 Загальні вимоги

Роботу оформляють на аркушах білого паперу формату А4 (розмір аркуша 210x297 мм). За необхідності допускається використання аркушів формату А3 (297х420 мм).

Текст необхідно друкувати, дотримуючись таких розмірів полів: ліве, верхнє та нижнє не менше 20 мм, праве не менше 10 мм.

Такі структурні елементи, як “ЗАВДАННЯ НА ДИПЛОМНУ (КУРСОВУ) РОБОТУ”, “РЕФЕРАТ”, RESUME, “ЗМІСТ”, розділи, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ”, “ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ”, додатки, друкують з нової сторінки.

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки. Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою.

Між заголовком і подальшим чи попереднім текстом має бути відступ.

Заголовки розділів розташовують посередині, симетрично тексту великими літерами. Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапку в кінці заголовка не ставлять, заголовки не підкреслюють.

Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки вкінці.

Заголовок будь-якого рівня повинен бути надрукованим одним абзацом, тобто для примусового розбиття тексту заголовка по рядкам слід користуватися функцією „розрив рядка” (Shift+Enter), а не „кінець абзацу” (Enter) (дивись для прикладу заголовок 2.9).

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту і дорівнювати п'яти знакам.

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту й підпункту в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщено тільки один рядок тексту.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого зображення від руки. Виправлене повинно бути чорного кольору.

2.2 Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, пунктів

Сторінки нумерують додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту. Титульний аркуш включається у загальну нумерацію, але на ньому номер не ставлять. На наступних сторінках номер ставлять у правому верхньому куті без крапки в кінці.

Ілюстрації й таблиці, розмішені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах всієї роботи та позначатися арабськими цифрами без крапки в кінці. Інші структурні елементи, такі як “ЗАВДАННЯ НА ДИПЛОМНУ (КУРСОВУ) РОБОТУ”, “РЕФЕРАТ”, RESUME,“ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ”, “ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ”, не нумеруються.

Підрозділи нумерують арабськими цифрами в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається із номера розділу та порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад: “3.2” (другий підрозділ третього розділу).

Номер пункту складається з номера розділу, номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад: “3.2.4” (четвертий пункт другого підрозділу третього розділу), і т.д.