Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
навчальний комплекс з БД.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

V. Майно, статутний фонд, фонди і прибуток

35. Контора є власником:

—майна, переданого Конторі учасниками у виді внесків до статутного фонду;

— всієї продукції (у тому числі інтелектуальної), виробленої Конторою;

— іншого майна в грошовій і натуральній формі, придбаного Конторою на інших підставах, дозволених законодавством.

36. Статутний фонд Контори складає ___________________________

(літерами)

тис. грн., розподілених між пайовими свідоцтвами вартістю ______

(літерами, цифрами)

грн. кожне, підписаними на пойменованих осіб.

37. Внесок кожного із учасників Контори може бути за його згодою зроблений в грошовій формі або в майновій (у тому числі в формі майнових прав). Вартість внеску у виді іноземної валюти, майна або майнових прав визначається спільним рішенням учасників Контори і оцінюється в національній валюті.

38. У випадках, коли майно передано учасникам Контори лише в користування, розмір внеску визначається виходячи із орендної плати за користування цим майном, обчисленої за весь строк оренди, визначений спільно з іншими учасниками Контори.

Відповідальність за ризик випадкового знищення або пошкодження майна, переданого в користування Конторі, визначається відповідним орендним договором.

39. Кожен з учасників зобов'язаний повністю внести свій внесок не пізніше року від дня реєстрації Контори.

Учаснику Контора після внесення кожного внеску видається іменне тимчасове свідоцтво, після внесення всього внеску — іменне пайове свідоцтво Контори.

Статутний фонд Контори може бути збільшений після внесення повністю всіма учасниками своїх внесків.

40. Переважне право на придбання частки у випадку збільшення статутного фонду, рівно як і у випадку передачі частки без зміни розмірів статутного фонду, після учасників Контори мають брокери Контори.

41. Статутний фонд Контори може бути зменшений при відсутності заперечень кредиторів Контори.

42. Для покриття збитків, які можуть виникнути в ході діяльності Контори, створюється резервний фонд у розмірі 15 відсотків статутного фонду. Формування резервного фонду здійснюється шляхом щорічних відрахувань в розмірі не менше 5 відсотків суми чистого прибутку.

43. Для розвитку Контори і задоволення її потреб можуть створюватися інші фонди. Види, розміри, порядок формування і використання цих фондів визначається зборами.

44. Прибуток Контори формується із виручки від господарської діяльності після відшкодування матеріальних і прирівняних до них витрат на оплату праці. Із прибутку вносяться податки до бюджету і формуються фонди розвитку Контори. Прибуток, що залишився, розподіляється між учасниками Контори пропорційно їх частці в статутному фонді Контори.

Частина прибутку може бути спрямована на збільшення частки учасників в статутному фонді Контори або на збільшення статутного фонду.

VI. Економічне і правове становище

45. Контора функціонує як єдиний господарський комплекс і вправі створювати в Україні та за кордоном філії, підприємства, у тому числі з правами юридичної особи, і представництва, що діють на основі положень (статутів), що затверджуються Конторою.

Філії, підприємства, що є юридичними особами, не відповідають по зобов'язаннях Контори, а Контора не відповідає по зобов'язаннях цих філій, підприємств.

46. Згідно із своїми зобов'язаннями Контора несе відповідальність усім своїм майном. Учасники Контори несуть відповідальність в межах своїх внесків в статутний фонд. Контора не несе відповідальності по зобов'язаннях учасників Контори.

47. Контора для здійснення своєї діяльності має право:

— проводити всі види брокерських і дилерських операцій з цінними паперами і валютою:

— здійснювати зовнішньоекономічну діяльність;

— вести страхову діяльність по операціях з цінними паперами і валютою;

— проводити наукові і маркетингові дослідження;

— розміщати за дорученням клієнтів випущені ними цінні папери;

— здійснювати за дорученням банків і від свого імені пошук потенційних клієнтів, пайщиків і вкладників банків і укладати відповідні договори;

— надавати за рахунок своїх грошових коштів кредити на умовах, що визначаються угодою сторін;

— випускати цінні папери;

— придбавати, обмінювати, орендувати, брати у позику у юридичних і фізичних осіб будови, обладнання, споруди, машини, транспортні засоби та інше майно;

— займатися видавничою діяльністю, включаючи рекламу;

— укладати договори, що випливають із господарської діяльності Контори, а також будь-які цивільно-правові угоди, передбачені законодавством.

48. Учасники Контори мають право на судовий захист своїх інтересів.

49. Учасник Контори вправі звертатися до суду або арбітражу з вимогою про визнання недійсним рішення зборів, прийнятого з порушенням закону і цього Статуту, при умові, що таке рішення прийнято без його участі, або він залишився при прийнятті рішення в меншості, або навмисне його вводили в оману відносно суті рішення.

50. Учасник вправі також оскаржити в суді або арбітражі законність видачі Конторою довіреності іншому учаснику Контори або третій особі.