Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІБФО. Метод. до СР з ІГ Буд. ПЦБ, ТГПВ 10. (Ред....doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
264.19 Кб
Скачать

4. Форми і засоби проведення поточного та підсумкового контролю

Контроль рівня знань, вмінь та навичок студентів здійснюється за кредитно-модульною системою.

У першому семестрі за модулями 1, 2 застосовуються поточний, екзаменаційний та підсумковий контролі. Поточний контроль полягає в перевірці та оцінюванні контрольної роботи №1 за модулями 1, 2. Екзаменаційний – проведення, перевірка та оцінювання письмового семестрового іспиту за модулями 1, 2. Підсумковий контроль – визначення підсумкової оцінки модульного контролю успішності студента за семестр з розрахунку 100 балів з переведенням її, за необхідності, до оцінок за національною (чотирьохбальною) шкалою та ECTS, табл. 1.

У другому семестрі за модулем 3 застосовуються поточний та підсумковий контролі. Поточний контроль полягає в тестуванні (або співбесіді) під час приймання контрольної роботи №2 для з`ясування глибини опрацювання матеріалу та самостійності її виконання в середовищі системи AutoCAD, а також перевірці та оцінюванні самої роботи. Підсумковий контроль – визначення підсумкової оцінки модульного контролю успішності студента за семестр з розрахунку 100 балів з переведенням її, за необхідності, до оцінок за національною шкалою (зараховано, не зараховано) та ECTS, табл. 1.

4.1. Організація поточного контролю

Поточний контроль має на меті виявлення фактичного рівня оволодіння новим навчальним матеріалом, його засвоєння, одержання знань, вмінь та навичок студентів з інженерної графіки, а також можливих недоліків в організації самостійної роботи.

Форма поточного контролю - контрольна робота.

У першому семестрі за модулями 1, 2 - контрольна робота №1. До її складу входять тринадцять завдань. З першого по дев’яте - з модуля 1, який оцінюється до 100 балів. З десятого по тринадцяте - з модуля 2, який також оцінюється до 100 балів.

Оцінювання результатів у першому семестрі. Повна, правильна та охайна відповідь на кожне завдання модуля 1 (до 100 балів) оцінюється так: з першого по шосте - до 10 балів, сьоме та восьме - до 15 балів, дев’яте - до 5 балів, оформлення альбому робіт - до 5 балів.

Повна, правильна та охайна відповідь на кожне завдання модуля 2 (до 100 балів) оцінюється так: десяте - до 20 балів, одинадцяте - до 30 балів, дванадцяте - до 25 балів, тринадцяте - до 25 балів.

Відсутність студента на модульному контролі без поважної причини оцінюється нулем балів. Для студентів, що не з’явилися на модульний контроль з поважної причини, підтвердженої відповідними документами, кафедра призначає додатковий час проведення модульного контролю.

Рішення про умови складання модульного контролю для студентів, що не з’явився на модульний контроль з поважних причин приймається деканатом. В такому разі модуль може оцінюватися з розрахунку 100 балів.

Студент, що отримав оцінку менш ніж 60 балів хоча б за один модуль, вважається невстигаючим. В такому разі контрольна робота №1 повертається студенту для доопрацювання та повторної здачі на перевірку або для повторного курсу. Студент, що є невстигаючим з неповажних причин, не може отримати оцінку в балах більш ніж 60 за модуль, який перездає.

Додаткове складання модульних контролів з метою підвищення отриманих протягом семестру балів забороняється.

Середньозважена оцінка за модулями 1, 2 визначається з розрахунку 100 балів з урахуванням коефіцієнтів вагомості кожного з них. Коефіцієнти однакові і дорівнюють 0,5.

Семестровий іспит проводиться письмово та оцінюється, як і модульний контроль, з розрахунку 100 балів. До здачі іспиту допускаються студенти, які виконали навчальний план дисципліни і отримали за кожен з двох модулів не менше ніж 60 балів.

Екзаменаційні білети затверджується на кафедрі. Вони складаються з завдань, що містять питання до контролю з пункту 4.3 цих методичних вказівок.

Рішення про умови складання іспиту для студентів, що не з’явилися з поважних причин приймається деканатом. В такому разі іспит може оцінюватися з розрахунку 100 балів.

Для студентів, що не з’явилися на іспит з поважної причини, підтвердженої відповідними документами, кафедра призначає додатковий час проведення іспиту.

Студент, що одержав менш ніж 60 балів, вважається невстигаючим по дисципліні, і направляється на повторне складання або повторний курс.

Відсутність студента на іспиті без поважної причини оцінюється нулем балів.

У другому семестрі за модулем 3 - контрольна робота №2. До її складу входить мінімум одне завдання, яке оцінюється з розрахунку 100 балів.

Оцінювання результатів та критерії оцінки у другому семестрі. Оцінка здійснюється в два етапи: по-перше, тестування або співбесіда при прийомі контрольної роботи №2 - до 50 балів; по-друге, перевірка з оцінюванням самої роботи - до 50 балів.

На першому етапі для з`ясування глибини опрацювання матеріалу та самостійності виконання контрольної роботи проводиться тестування або співбесіда зі студентом по п’яти питанням про виконання креслеників в AutoCAD:

    • використання шаблона;

    • побудова зображень, у тому числі: точність, штриховка матеріалів;

    • редагування зображень, у тому числі: точність, штриховки матеріалів;

    • нанесення розмірів;

    • виконання текстових написів.

Повна, правильна та охайна відповідь на кожне з них оцінюється до 10 балів. Всього на першому етапі - 50 балів.

На другому етапі, під час перевірки роботи з оцінюванням, необхідно також враховувати виконання кресленика в AutoCAD за цими п’ятьма питаннями. Тобто, на другому етапі - 50 балів.

Всього до 100 балів по модулю 3.