Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіанти індивідуальних завдань.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
136.7 Кб
Скачать

8. Скласти внутрішню доповідну записку.

  1. Складіть доповідну записку бухгалтера Тимошиної І.П. головному бухгалтеру фірми «Рубін» Бабічеву Н.П. про проведену Тимошиною І.П. перевірку виконання наказу директора фірми № 92 від 12.11.2004 «Про стан бухгалтерського обліку на будівництві бази відпочинку». У наказі були зазначені конкретні терміни ліквідації недоліків, виявлених у серпні 2004 року. У доповідній записці повинне бути відзначене виконання всіх пунктів наказу, за винятком пунктів про організацію рівномірної щоденної здачі робітниками нарядів бухгалтеру. Виявлено, що 25 жовтня 2004 року було закрито тільки 35,2% всіх нарядів. Останні наряди закриті в листопаді. Інші дані вкажіть самостійно.

  2. Складіть внутрішню доповідну записку декана факультету післядипломного навчання проректору по навчальній роботі Донбаського індустріального університету. У доповідній записці вказати, що за підсумками літньої екзаменаційної сесії студенти 3 курсу спеціальності «Машинобудування» П.К.Іванов і В.Н.Кузин мають академічну заборгованість. У заключній частині внести пропозицію про відрахування даних студентів.

  3. Складіть доповідну записку секретаря-референта керівнику підприємства про втрату менеджером Степановим Г.І. листа-запиту, що надійшов на адресу підприємства два місяці назад.

  4. Складіть доповідну записку начальника виробничого відділу керівнику підприємства про факт невиконання розпорядження про монтаж устаткування на ділянці через слабкий контроль з боку головного механіка.

  5. Складіть внутрішню доповідну записку начальника планового відділу генеральному директору ОАО «Цитрон». У доповідній записці проінформувати керівника ОАО про те, що Державним комітетом статистики введені нові форми квартальної звітності 2-3УН, 12ТР. Для ведення цієї звітності необхідні значні витрати часу. Запропонувати ввести в штат відділу посаду статистика.

  6. Складіть доповідну записку начальника планового відділу керівнику підприємства про причини несвоєчасного представлення інформації про виконання наказу директора № 45 від 12.10.2004 «Про підготовку організаційної документації відділу». Інші реквізити вкажіть самостійно.

  7. Складіть доповідну записку начальника планово-економічного відділу керівнику підприємства про забезпечення відділу чотирма комп'ютерами. Інші реквізити вкажіть самостійно.

  8. Складіть доповідну записку економіста по фінансовій роботі начальнику фінансового відділу ТОВ «Фортуна». У доповідній записці повідомляється, що для виконання посадових обов'язків по заповненню фінансової звітності необхідна своєчасна інформація про зміни діючих нормативних документів. Запропонувати оформити підписку на журнал «Податки і бухгалтерський облік».

  9. Скласти доповідну записку начальника відділу кадрів керівникові підприємства про перевірку дотримання співробітниками правил внутрішнього трудового розпорядку (дотримання графіка робочого дня).

  10. Складіть доповідну записку начальника цеху № 5 директору Луганського механічного заводу. У доповідній записці повідомляється про те, що склад підприємства починає відпуск матеріалів цехам з 9.00. Робота ж цеху № 5 починається з 7.00. Це утрудняє початок роботи цеху. Виразити пропозицію щодо організації більш раціонального режиму роботи складу.

  11. Складіть внутрішню доповідну записку головного бухгалтера директору підприємства про підсумки роботи з централізації розрахунків з робітниками і службовцями в ОЦ заводу. Централізація розрахунків дала можливість перевести на іншу роботу 5 бухгалтерів, що робили в цехах, зменшити помилки в розрахунках з робітниками та службовцями, підсилити контроль за використанням коштів фонду заробітної платні. В підсумках необхідно поставити питання про надання премії робітникам бухгалтерії і ОЦ, які забезпечили перехід на централізований розрахунок заробітної платні по заводу. Інші необхідні дані вкажіть самостійно.

  12. Складіть внутрішню доповідну записку завідувача кафедри «Екологія і БЖД» ректору інституту про необхідність створення і обладнання лабораторії з вивчення дисциплін «Охорона праці» і «Цивільна оборона». Поясніть, що для проведення практичних занять з цих дисциплін необхідний наочний матеріал, за допомогою якого студенти матимуть можливість ознайомитись з роботою апаратури і різних засобів з охорони праці і індивідуального захисту. Необхідні реквізити додайте самостійно.

  13. Складіть доповідну записку головного бухгалтера керівнику підприємства про необхідність централізації розрахунків з робітниками заводу. Обов’язками облікових робітників цехів повинно бути лише оформлення первісних документів з обліку виробітки. В доповідній записці необхідно подати пропозицію про змінення штату облікових робітників в цехах і головній бухгалтерії із розрахунку загального скорочення штатів не менше ніж на 20%.

  14. Складіть доповідну записку керівника служби охорони праці шахти ім.Бажанова, виробничого об’єднання «Макіїввугілля» (Міністерство вугільної промисловості) про впровадження на підприємстві нової документації згідно з Постановленням Кабінету Міністрів № 1112 від 25.08.2004 року «Деякі питання розслідування і ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві». Зазначте, що лист, із зразками документів, надходив із Міністерства досить довгий термін і тому виникли ускладнення з розслідуванням нещасного випадку, що стався в цей період на шахті. Запропонуйте наступного разу всі повідомлення нормативного характеру надавати факсом.

  15. Складіть внутрішню доповідну записку начальника ділянки № 2 шахти ім.Леніна про нещасний випадок, що стався з гірничноробітником ділянки при загрузці робітників до ліфту шахти (до клітини). В результаті неконтрольованої і неорганізованої посадки в клітину одного з робітників було збито з ніг і практично затоптано під натиском робітників, що напирали ззаду. Запропонуйте вжити конкретних заходів з організованої посадки (можливо графік виїзду і спуску до шахти по ділянкам).

9. Скласти документи з особового складу (автобіографія, резюме. характеристика)