Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
orp (1).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
171.01 Кб
Скачать

36.Історія виникнення Product placement

Продакт плейсмент (англ. product placement, дослівний переклад розміщення продукції) - прийом неявній (прихованій) реклами, що полягає в тому, що реквізит, яким користуються герої у фільмах, телевізійних передачах, комп'ютерних іграх, музичних кліпах, книгах, на ілюстраціях і картинах - має реальний комерційний аналог. Зазвичай демонструється сам рекламований продукт або його логотип, або згадується про його хорошій якості.

У квітні 2006 Broadcasting & Cable озвучив статистику, згідно якої дві третини рекламодавців використовують продакт плейсмент, 80% якого припадає на телевізійні програми.

Персонаж моряка Попая був створений в 1929 році. Історія про те, як шпинат чарівним чином збільшував сили головного героя, призвела до зростання споживання консервованого шпинату на 30% по всій території США. Для фірми Spinach Can (Честер, штат Іллінойс), виробника консервованого шпинату, ці мультики надали істотну підтримку, і Product Placement став основним рекламоносієм.

Ідею Product Placement з успіхом продовжив продюсер серіалу про агента 007 Альберт Брокколі, піднявши на якісно новий рівень. Почавши роботу з реклами горілки і автомобілів в «Dr. No »1962 року, пізніше грамотно вписав у фільми рекламу великого універсального магазину і молочну компанію, а також масу інших брендів [джерело не вказано 153 дні].

У фільмі Стівена Спілберга «Інопланетянин» (ET) 1982 року з'явилися солодощі Reese `s Pieces від компанії Hershey` s. У фільмі діти приготували за своїм рецептом «солодку піцу», і ET перед такою спокусою не встояв. Після виходу картини в прокат Reese `s Pieces увійшли в« меню мрії »американських дітей як незмінний атрибут. Продажі виробника злетіли на 65% (за іншими джерелами - на 70%). Кажуть, фірма Mars, виробник M & M `s, з досади рвала волосся, оскільки від участі у фільмі вона відмовилася.

Цей просто оглушливий успіх спонукав багато кінокомпанії на створення спеціальних відділів з Product Placement, а виробників брендів - на організацію аналогічних відділів вже в себе. Агентства по новому типу реклами стали рости як гриби після дощу, зараз тільки при Голлівуді їх більше 200. А сам «Інопланетянин» символізує початок третього етапу розвитку Product Placement - етапу, коли він був визнаний всіма сторонами кінопроцесу: рекламодавцями, продюсерами, фахівцями з маркетингу та пресою.

37.Реклама як об'єкт дослідження в різних галузях науки

Рекламная наука от Клода Хопкинса

В 1923 г. один из лучших копирайтеров Клод Хопкинс написал книгу «Научная реклама». В ней мэтр утверждал:

«Настало время, когда для некоторых людей реклама приобрела статус науки. Она основана на незыблемых принципах и является достаточно точной. Все причины и следствия были тщательно проанализированы и стали понятными. Были доказаны и установлены точные методы. Мы знаем, ЧТО именно наиболее эффективно, и действуем, руководствуясь этими фундаментальными законами».

Мы простим великому копирайтеру его некоторый «научный» максимализм. Будучи не очень образованным человеком, он принимал за науку просто здравый смысл и правильное обобщение накопленных фактов. В рекламе, разумеется, используются методы многих наук – ну, а где ж они не используются – но признать рекламу наукой в строгом смысле слова нельзя. Правда, это нисколько не умаляет достоинств книги – практически всё, изложенное в ней, работает и по сей день.

Однако, есть нечто, что роднит подходы Хопкинса с научными подходами. Это стремление к доказательности, бескомпромиссность и честность. Вот за это низкий поклон нашему первопроходцу в рекламе.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]