Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti_z_MO.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
124.93 Кб
Скачать

5. Облікова одиниця мвф. Що це таке?

Облікова одиниця МВФ це СПЗ (спеціальні права запозичення), які визначаються на основі середньозваженого курсу чотирьох валют (долар, євро, фунт-стерлінгів, єна). 6. Як поділяються кредити в МБРР за обслуговуванням (або за об’єктом обслуговування)?

За формою обслуговування кредити можуть надаватись

- ставкою LIBOR (Ло́ндонська міжба́нківська ста́вка пропози́ції (англ. London Interbank Offered Rate, LIBOR) — середньозважена Відсоткова ставка за міжбанківськими кредитами, що надаються банками, на різний час у різній валюті на лондонському міжбанківському ринку (від доби до року)) це плаваюча ставка;

- за фіксованою ставкою. 7. Класифікація міжнародних організацій за функціональною спрямованістю?

- загальної компетенції (ООН, ЄС) – займаються широким колом проблем;

- спеціальної компетенції (МВФ) – в них 1 з функцій головна, інші допоміжні.

7 варіант

1. Які види кредитів надає МФСР і кому? (конспект)

Міжнародний фонд с/г розвитку створ. з метою фінансування проектів щодо збільшення в-цтва с/г продукції та боротьби з голодом в найменш розвинених країнах. Позики надає країнам, що розвиваються і які входять до МФСР.

Надає 3 види позик:

  1. безвідсоткові – на 50р, з пільговим періодом погашення 10р, найбіднішим країнам, під 1%річн.

  2. пільгові – надаються на 20р, під 4%річн. З відстрочкою платежу 5р.

  3. звичайні – на 15 і 18р, під 8%, початок погашення через 3 роки.

2. Що передбачає об*єднання Економічного союзу? (конспект)

Об’єднання економічного союзу передбачає усунення мит, спільну митну політику щодо 3-х держав, вільне пересування робочої сили, факторів виробництва, єдину валюту. 3.То очолює і призначає секретаріат ООН? (конспект)

Секретаріат ООН очолює Генеральний Секретар, який обирається ГА (Генеральною Асамблеєю) ООНза поданням Ради Безпеки. 4. Які кредити і кому надає МБРР і які умови вступу в організацію? (конспект)

Для того, щоб вступити до МБРР країна повинна бути членом МВФ. МБРР надає кредити своїм членам.

Види кредиів МБРР: інвестиційні, системні.

Інвестиційні: спеціальні, кредити розвитку галузі, кредити фінансовим посередникам, кредити технічної допомоги, адаптаційні програмні кредити, на навчання і новації, надзвичайні постконфліктні кредити.

Системні - для подолання структурних недоліків у макросередовищі: структурного регулювання, структурної перебудови сектора, кредити на відбудову, на скорочення заборгованості

За кількістю валют - моновалютні, на онові валютного "пулу". 5. Чим займається і основні цілі БАГІ? (нет)

Багатостороння агенція з гарантії інвестицій. Основні напрями діяльності БАГІ. Була утворена з метою залучення інвесторів в країни, що розвиваються, забезпечити їх від некомерційних ризиків, для загального стимулювання припливу інвестицій в кр, що розвив. Гарантії (за прямими інвестиціями – на 15-20рр, за позиками – понад три роки) надаються тільки інвесторам – з країн – членів БАГІ, причому інвестиції не обов’язково спрямовуються в країну – члена БАГІ.

Основні цілі:

  • сприяння збільшенню припливу інвестицій у країни, що розвиваються, через надання гарантій, включаючи страхування, за некомерційними ризиками;

  • здійснення досліджень, збирання й поширення інформації для сприяння інвестуванню;

  • надання технічної допомоги країнам, рекламних послуг, а також консультацій з інвестиційних питань.

6. Які кредити і кому надає ЄІБ? (конспект)

Європейський інвестиційний банк створений для інвестування розвитку відсталих європейськиї регіонів у формі довготермінових кредитів. Може кредитувати не більше половини вартості проекту, іншу половину повинен доповнювати уряд конкретної країни.

7. Чим займаються допоміжні органи? (конспект)

Допоміжні органи займаються вивченням конкретних питань.

8 варіант

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]