Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti_z_MO.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
124.93 Кб
Скачать

1 Варіант

1. Контрольна функція - полягає у спостережені за виконанням рішень МО.

2. ЄЦБ (Європейський центральний банк) – визначає валютну політику ЄС, встановлює відсоткові ставки, здійснює емісію євро

Європейський центральний банк (ЄЦБ) — головний елемент Європейської системи центральних банків (ЄСЦБ), який як юридична особа виконує основні функції, радить національним державам та наддержавним органам щодо господарчої оцінки ухвали законів та інших правових норм Європейського Союзу, а також висловлює свою думку щодо грошової, цінової політики відповідним органам.

Найвищий орган ЄЦБ — Управлінська рада, до якої входять члени правління ЄЦБ та керівники центральних банків країн-учасниць. Ухвали потребують простої більшості голосів, кожний член управлінської ради має лише один голос.

Правління ЄЦБ очолює президент, якому підпорядковується віце-президент та чотири заступники. Розпочав роботу з 1 червня 1998 року. Центральна контора — у Франкфурті-на-Майні (Німеччина). Чинний голова — Жан-Клод Тріше.

3. Міжпарламентські органи складаються з депутатів, які обираються прямим голосуванням, або призначаються національними парламентами. Основна їх особливість в тому, що депутати формуються залежно від партії, до якої вони себе відносять

Міжпарламентські органи складаються з депутатів, які або оби-раються населенням країн-членів у процесі загальних прямих вибо-рів (Європейський парламент), або призначаються національними парламентами. Міжпарламентські органи звичайно приймають рішення реко-мендаційні; деякою мірою вони виконують функції контролю щодо діяльності виконавчих органів.

4. Види фінансування ЄБРР. Яка частка фінансування в приватний сектор?

(Європейський банк реконструкції та розвитку)Банк здійснює пряме фінансування проектів розвитку приватного сектора. Пріоритетні галузі фінансування: проведення структурних і галузевих економічних реформ, у т. ч. демонополізація, децентралізація і приватизація, фінансова система, енергетика (включаючи безпеку ядерних реакторів), телекомунікації, транспорт і екологічна інфраструктура, сільське господарство, природні ресурси і туризм. В області технічного сприяння Банк фінансує дослідницькі та пов’язані з проектами аналітичні роботи, консультаційні послуги і підготовку кадрів. Частка інвестицій ЄБРР у проектах приватного сектора, як правило, обмежується 35%

5. Міжнародний суд ООН є одним з головних органів ООН, складається з 15 суддів, яких обирає Генеральна Асамблея та Рада Безпеки на 9 років. Обираються за рівнем кваліфікації,однак не може бути 2 судді з 1 країни.

6. Предмет МЦРІС (Міжнародний центр регулювання інвестиційних спрів)– стимулювання інвестицій через врегулювання конфліктів між місцевими урядами та інвесторами.

7. регіоанльні економічні комісії ООН – органи, які мають на меті сприяння економічному та соціальному співробітництву між країнами певного регіону, займаються науково-дослідною діяльністю, вивчають проблеми країн певного регіону, погоджують свою діяльність з ЕКОСОР.

Існує 5 рег. Комісій:

  1. Європейська економічна комісія

  2. Єкономічна комісія для Африки

  3. Єкономічна комісія для країн Азії і Тихого океану

  4. економічна комісія для країн Латинської Америки та Карибського моря

  5. Єкономічна та соціальна комісія для захисту Азії

ВАРІАНТ №2

  1. Хто може бути членом оон? Який членський внесок і хто його визначає? Який мінімальний та макс членський внесок?

Майже всі країни світу можуть бути членами ООН, яких визнає світове суспільство. Розмір членського внеску залежить від ВНП та доходу на душу населення. Мінімальний 0,01 % бюджету, максимальний 25% бюджету ООН (США)

  1. Компетенція міжнародних організацій. Документи, що їх визначають

Це крмплекс проблем якими вона буде займатися та комплекс повноважень якими вона наділена для виконання своїх функцій.

Документи :

  • установчий документ організації

  • міжнародний договір на основі конвенції, угоди, протоколу

Всі документи МО мають відповідати нормам М/н права.

  1. Автономін організації оон, їх характеристика.

Автономні організації ООН:

  1. МАГАТЕ

  2. ВОТ

М/н агентство з атомної енергії (МАГАТЕ)

Має на меті сприяння використання атомної енергії у мирних цілях, та слідкує за тим, що її правильно використовували. Має систему ядерної інформації у Відні, яка охоплює інформацію зі всіх куточків світу про досягнення ядерної науки і техніки.

Всесвітня організація з туризму (ВОТ)

Сприяння розвитку туризму, зростання якості наданих послуг, захисту країн, що займаються туристичними послугами.

  1. Європейський парламент. За яким принципом обираються депутати і від чого залежить їхня кількість в парламенті від однієї країни?

Європейський Парламент — одна з семи інституцій Європейського Союзу. Починаючи з 1979 року Європейський Парламент обирають прямим загальним голосуванням; місця в ньому розподілені між країнами-членами відповідно до чисельності населення.складається з 736 депутатів.

  1. ВМО. Основні цілі

Всесвітня метеорологічна організація, ВМО — спеціальна установа оон що займається сприянням глобального співробітництва для здійснення метереологічних досліджень,сприяння обміну інформації між країнами,стандарту метеорологічних досліджень,розширення використання метереології в судноплавстві та авіації,підготовка кадрів.

6 .Зона вільної торгівлі. Характеристика

Зона вільної торгівлі (Free trade area) (ЗВТ) – мито відміняється на більшість товарів,однак до третіх країн фрмується власна митна політика.

7. Системні кредити МБРР

Надаються для подолання структурних недоліків в макроекономіці.

Системні кредити поділяються на такі види:

• структурного регулювання — на реформи;

• структурної перебудови сектора ;

• кредити на відбудову

• кредити на скорочення заборгованості

Варіант № 3

1.Що окреслюють норми міжнародного права.Їхні види

Норми МП окреслюють межі дозволеного мыжнародних відносин, встановлюють своєрідні правила поведінки для всіх суубєктів МП в тому числі МО.

  • Загалні(окреслюють заг.поведінку субєктів)

  • Спеціальні(охоплюють вузьке коло питань)

2.ПАЧЕС.Цілі. Вищий орган

ПАРЛАМЕНТСЬКА АСАМБЛЕЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ЧОРНОМОРСЬКОГО ЕКОНОМЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

Цілі : захист прав людей та зміцнення демократії в регіоні.делегуються певні депутати.вищий орган нарада представницьких парламентів країн учасників.

3.На які групи діляться неурядові організації.

-загальноекономічні

-галузеві

-кооперативні

-громадські

4.Поетапне фінансування МФР

. Поетапне фінансування здійснюється за допомогою 3 механізмів: 1) механізм кредитів "стенд бай" fабо резервні, валюта видається порціями через встановлені періоди протягом терміну дії угоди. Надаються на 5 років. Для отримання кредиту потрібно лист про наміри, висуваються певні критерії які потрібно досягти 2) механізм додаткового кредитування.надається на 10 років оеремимим транеми за рахунок позичених коштів МВФ. Надається для масштабних проблем. 3) механізм розширеного кредитування. Валюта надається траншами на фінансування труднощів з платіжним балансом, але надаються на 10 років, але пільговий період 4,5років

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]