Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti_z_MO.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
124.93 Кб
Скачать

5.Завдання мсе

Міжнаро́дний союз електрозвязку

Завдання : підтримка та поглиблення міжнародного співробітництва для покращення та раціоналізації електрозв’язку, надання технічної допомоги країнам що розвиваються.

6. Завдання впп

Всесвітня продовольча програма.

Завдання: надання продовольчої допомоги, країнам з низьким рівнем доходу, країнам що відчувають гостру продовольчу нестачу.

.Задання ВПП.створена з метою надання багатосторонньою продовольчої допомоги країнам з низьким рівнем доходу на душу населення, таким що відчувають продовольчих ресурсів в наслідок стихійних лих. ВПП приймають пожертви від країн донорів у формі товарів, послуг та грошових коштів.

7.Міжнародні організації з обмеженою кількістю членів

Міжнародні організації з обмеженою кількістю членів - МО з зазначеною кількістю членів (учасників), які не змінюються у відповідності до зміни ситуації зовнішнього середовища.

Міжнародними організаціями з обмеженою кількістю членів є :

  1. ОЧЕС

  2. ЛАД

  3. АСА

  4. КАРІКОМ

  1. варіант

  1. Які види діяльності здійснює мвф? Охарактеризувати їх.

МВФ здійснює різні види діяльності. Серед них: - інспектування (було пов'язано з переходом від паритетної до відкритої системи обміну валют. При цьому члени МВФ вирішили, що фонд повинен розширити свою діяльність за межі мінової вартості, вивчати всі сфери економіки країн, які визначають розмір цієї вартості і, і неупереджено давати оцінку економічної діяльності країн для всієї спільноти членів); - консультації. МВФ використовує три типи консультацій: щорічні, додаткові (може організувати директор-розпорядник фонду у випадках, якщо країна несподівано опиняється в складній економічній ситуації, або є підозра, що її дії суперечать "кодексу поведінки" і можуть завдати шкоди іншим країнам) та спеціальні (проводить з тими країнами, економічна політика яких значною мірою визначає стан світової економіки); - надання послуг, фінансування. Кредитно-фінансова діяльність є однією з найважливіших. Вона полягає у використанні фінансових ресурсів МВФ країнами-членами й кредитування за допомогою залучених ресурсів. Структура ресурсів Фонду складається з двох блоків: внесок кожної країни в установлений капітал МВФ відповідно з її квотою; запозичені кошти (кредитні лінії від урядів і центральних банків його членів).

  1. Які інвестиційні кредити надає МБРР? Охарактеризувати їх.

Спеціальні(на розвиток інфраструктури )

Кредити розвитку галузі або сектору

Кредити фінансовим посередникам(кредити банкам)

Кредити техдопомоги(надаються на проведення реформи для впровадження інновацій)

Адаптаційні програмін кредити(надаються для фінансування довгострок.програм розвитку)

Кредити на новації

  1. Цілі ЛАД.

Ліга арабських держав.створення з метю поглиблення звязків між державами членами в різних сферах, координації дій для захисту нацбезпеки,реалізація спільних інтересів держав членів.Цілі:

  • сприяння тіснішим відносинам і розвитку широких зв'язків між арабськими країнами;

  • забезпечення добробуту і процвітання всіх арабських країн;

  • сприяння економічній інтеграції;

  • координація політичних позицій арабських країн;

  • врегулювання суперечок, і вирішення проблем між країнами учасницями.

  1. Мета ПРООН? В якому випадку надається допомога?

Програма розвитку ОООН.Головна мета ПРООН –сприяння прискоренню економічного та соц розвитку країн шляхом надання їм фінансової допомоги.допмога надається лише за проханням урядів,фінансується не більше половини вартості проекту.

  1. Найнижчий щабель інтеграції економічної організації.

Найнижчим щаблем економічної інтеграції вважається зона преференційної торгівлі. Зона преференційної торгівлі - зона з пільговим торгівельним режимом, коли дві або декілька країн зменшують взаємні тарифи з імпорту товарів, зберігаючи рівень тарифів в торгівлі з іншими країнами.

  1. Яка неурядова організація створена в рамках ОЧЕС? Мета її створення.

Ділова рада ОЧЕС.Мета-сприяння розвиткі бізнесу в регіоні,створення умов для розвитку приватного сектору.

  1. До яких органів належить пленарний орган? І чим він займається(здається)?

Пленарний орган – це вищий орган управління МО що складається з представникі усіх держав. Займається вирішенням найважливіших сфер діяльності організації, вирішенням головних питань (щодо вирішення політичних питань, бюджетних та фінансових, доповнень до статуту, прийом та виключення членів). Вищі органи працюють як правило в сесійному режимі.

5 Варіант

1.Діяльність Ри́мського клубу 

Обєднання науковців представників кіл світу,які займаються вивчення глобальних проблем,діяльність-здійснюється через організацію досліджень.результати досліджень оприлюднюються у вигляді доповідей.не має власних наукових співробітництв власного статусу.Керівним органом є виконком,який щорічно організовує засідання в різних кутчках світу.членство індивідуальне.

2.ЄАВТ – європейська асоціація вільної торгівлі.створена у 1960 році.До складу асоціації входять 4 країни: Норвегія,Швейцарія,Ісландія,Ліхтенштейн.Основу ЄАВТ складає зона вільної торгівлі. У взаємній торгівлі скасовані мита на промислові товари,однак вони(мита) залишаються на с/г продукцію.Кожна держава має свою власну зовнішню митну політику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]