Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
175.62 Кб
Скачать

8. Розробити та обґрунтувати компенсаційний пакет

Велика частина населення в обмін на свою працю отримує винагороду від працедавця. Цю винагорода фахівці і називають компенсаційним пакетом. Але ті, хто думає, що під цим словосполученням ховається ще одна назва заробітної плати, помиляються. По суті, компенсаційний пакет складається з трьох частин: постійних виплат (основна оплата праці або базова зарплата), змінних виплат (додаткової оплати або премій, бонусів) і соцпакета.

Постійні виплати - це оклад, заробітна плата, яку отримує працівник згідно штатному розкладу або трудовому договору, а так само індивідуальні надбавки і доплати, які можуть встановлюватися за знання мов, наявність вченого ступеня, вислугу років.

На нашому підприємстві керівники отримують таку заробітну плату, як вказано у таблиці 2.

Змінні виплати - це премії за наслідками праці, як самого співробітника, так і його відділу, тринадцята зарплата, наднормові. Для менеджерів по продажах, дистриб’юторів, торгових агентів змінні виплати зазвичай залежать від продажів і часто складають велику частину заробітку. Але навіть у тому випадку, коли діяльність співробітника не пов’язана з продажами, відмовлятися від премій не варто - вони є прекрасним стимулом діяльності, відсутність якого може привести до байдужості і халатності.

Соцпакет - це винагороди, що отримуються співробітником за факт роботи і не пов’язані з кількістю і якістю праці. Саме на нього претенденти все частіше і частіше звертають увагу - при однаковому рівні оплати праці найняти хорошого фахівця є шанс у компанії, яка піклується про своїх співробітників. На думку фахівців, соціальний пакет позитивно впливає на рівень життя працівника, а так само показує, що працедавець шанобливо відноситься до нього і його праці.

До складу соцпакета можуть входити медична страховка, безкоштовні обіди, компенсація транспортних витрат і витрат на мобільний зв’язок, доступ в Інтернет, оплата навчання і підвищення кваліфікації, надання безпроцентних позик на придбання житла або автомобіля, оплата житла для іногородніх співробітників.

Наше підприємство забезпечує працівникам мобільний зв'язок (це корпоративний безлімітний зв'язок), оплату навчання, стажування та підвищення кваліфікації. Ми використовує накопичувальну систему і на нашому підприємстві є недержавний пенсійний фонд.

Мотивація - процес, що спонукає себе і оточуючих до діяльності заради досягнення поставленої мети. Саме тому в умовах сучасного бізнесу все більше і більше керівників замислюються про те, як вирішити цю задачу так, щоб і співробітники, і компанія залишилися у виграші. До того ж, іноді з’ясувати бажання працівника, що примушують його працювати ефективніше, буває не так просто. Не говорячи вже про те, щоб ці бажання задовольнити. Тому в цій ситуації на допомогу працедавцеві приходить така система, як компенсаційний пакет.

2010

Коефіцієнт

Розряд

1

2

3

4

5

6

1,0

1,09

1,18

1,27

1,36

1,45

Тарифна ставка(почас.)

7,18

7,83

8,47

9,12

9,76

10,41

Тарифна ставка(відряд.)

*1,07

7,68

8,38

9,06

9,76

10,44

11,14

чисельність

-

250

450

300

110

130

Середній тарифний коефіцієнт = (272,5+531+381+149,6+ 188,5):1240=1,23

Середній розряд робітників = 3+((1,23-1,18)/(1,27-1,18))= 3,56

Середній розряд робітників менший за середній розряд робіт, отже робітникам потрібно підвищувати кваліфікацію, оскільки для виконання даних робіт у них недостатньо професійних навичок. Дана ситуація є і позитивною, осільки вона стимулює працівників до підвищення кваліфікації.

Скільки робітників має підвищити свою кваліфікацію 90.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]