Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мой курсовой ТБВ!.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
740.35 Кб
Скачать

2.7 Техніка безпеки при виконанні робіт

При виробництві робіт по влаштуванню фундаментів необхідно дотримуватись визначених правил техніки безпеки.

Короба опалубки, елементи підтримуючих підмостей, що встановлюються за допомогою крану, перед їх монтажем повинні бути перевірені на жорсткість конструкції.

При подаванні елементів опалубки за допомогою кранів до місць їх встановлення заборонено торкатися ними за раніш встановлені конструкції чи їх частини.

Розміщення на опалубці обладнання, запасів матеріалів і інших предметів, що не передбачені проектом виконання робіт, заборонено.

Розмір опалубки може виконуватись тільки з дозволу виробника робіт чи майстра, а в особливо відповідальних випадках з дозволу головного інженера.

Перед початком зняття опалубки треба перевірити міцність бетону, встановити відсутність навантажень, перевищуючих допустимих дефектів, які можуть призвести до деформацій чи обвалу конструкції фундаментів після зняття опалубки.

Перед початком укладання бетонної суміші необхідно перевірити налагодженість бетоноукладачів чи стрічкових транспортерів.

Всі вантажопідйомні машини та механізми перед експлуатацією перевіряють згідно з правилами Держнагляду.

При роботі крану заборонено перебування людей в зоні його дії. Не допускається перенесення вантажу над робочими.

Розхитувати вантаж і залишати без нагляду, вести монтаж при вітрі з силою більше 6 балів заборонено.

Робітників, зайнятих на бетонних роботах інструктують і навчають правильному поводженню з відповідним інструментом.

Кожний робітник до початку робіт проходить інструктаж на робочому місці, про що робиться відповідний запис. [5]

Висновок

Виконавши даний проект, ми освоїли основні принципи виконання робіт з розробки котловану та бетонування фундаментів. Для цього спочатку було проведене вертикальне планування майданчика та визначені обсяги робіт при плануванні котловану. Для планування майданчика згідно технологічних параметрів був підібраний бульдозер в якості ведучої машини. Заключним етапом цієї стадії проекту стало складання калькуляції трудовитрат і заробітної плати.

Другою стадією проекту було визначення робіт по влаштуванню фундаментів. Враховуючи великий об'єм фундаментів під будівлю, в якості ведучої машини було вибрано стрічковий транспортер. Вибір проводився по технологічним параметрам та собівартості використання машини.

Також в ході роботи, окрім калькуляції трудовитрат, були складені відомості машин і механізмів, матеріалів і напівфабрикатів та різноманітних інструментів і обладнання, що використовувались у проекті.

Завершальною стадією було складання календарного графіку робіт.

Список літератури

  1. Довідник нормативно-технічних даних для проектів виконання комплексу робіт нульового циклу в будівництві. Навчальний посібник. Укладачі: Дудар І.Н., Прилипко Т.В., Потапова Т.Е. - Вінниця: ВДТУ, 2001-133 с.

  2. В.К.Черненко, “Проектирование земляных работ”. Київ, “Вища школа”, 1976.

  3. Методические указания к курсовой работе “Производство земляных работ”,Ч.1-3. Составители: П.И. Антоник, И.Н. Дударь. - Винница: ВПИ, 1983-85.

  4. Строительные машины. Справочник в 2-х т. Под ред. д.т.н. В.А. Баумана.М., “Машиностроение”, 1976.

  5. Кузнецов Ю. П., Прыкин Б.В., Резниченко П.Т., “Проектирование земляных и монтажных работ”. Киев-Донецк, “Вища школа”, 1981.

  6. СНиП ІІІ-4-80*, “Техника безопасности в строительстве”.