Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Договори в екологічному праві.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
296.96 Кб
Скачать

Предмет навчальної дисципліни

Предметом цієї дисципліни є норми Конституції України, міжнародних договорів, належним чином імплементованих Україною, чинного національного законодавства, які регулюють суспільні еколого-договірні відносини у галузі використання природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки.

Вимоги до знань та вмінь

Студент повинен знати: положення Конституції України, систему та зміст міжнародного законодавства та законодавства України, здатних регулювати договірні відносини у галузі використання природних ресурсів, охорони навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки, в тому числі положення Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”, Земельного, Водного, Лісового кодексів України, Кодексу України про надра, Законів України „Про траринний світ”, “Про рослинний світ”, “Про охорону атмосферного повітря”, “Про природно-заповідний фонд України”, “Про екологічний аудит”, ”Про екологічну експертизу” та інших, підзаконних актів – Указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та інших центральних органів виконавчої влади, які врегульовують еколого-договірні відносини, а також матеріалів судової практики з цих питань.

Студент повинен вміти: застосовувати одержані теоретичні знання щодо правового регулювання договірних відносин в галузі використання природних ресурсів, охорону навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки на практиці; самостійно вирішувати практичні завдання, використовуючи положення відповідних нормативно-правових актів; правильно визначати предмет та об’єкт еколого-правового договору, обсяг прав та обов´язків суб’єктів еколого-договірних відносин, визначати правовий механізм їх реалізації в конкретних ситуаціях.

Місце навчальної дисципліни в структурно-логічній схемі освітньо-професійної програми підготовки

Навчальна дисципліна “Договори в екологічному праві” є складовою циклу професійної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”, “спеціаліст” та “магістр” за спеціальністю „Правознавство” напряму підготовки „Право” у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Дисципліна відноситься до переліку навчальних курсів самостійного вибору вищого навчального закладу, викладається у 2 семестрі IV року навчання.

Для успішного засвоєння знань за цією програмою студентами IV курсу необхідна наявність у них основ знань з правознавства, розуміння основних правових понять і категорій, а також наявність основ знань з окремих галузей права - конституційного, адміністративного, господарського, цивільного та інших.

II. Контроль знань:

Система оцінювання знань студентів за курсом “Договори в екологічному праві” включає поточний, модульний та підсумковий семестровий контроль знань (залік). Контроль знань здійснюється за модульно-рейтинговою системою.

Максимальна кількість балів, яку має можливість набрати студент за кожний змістовий модуль, складає 30, 35 та 35 балів відповідно. Підсумкова оцінка (залік) визначається як сума балів, набраних студентом за кожний змістовий модуль.