Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
18 вопросов без 9.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
62.98 Кб
Скачать

14. Які існують види податків, охарактеризуйте їх.

Прямі податки-встановлюються безпосередньо стосовно платників і їх розмір залежить від масштабів об’єкта оподаткування. Прямі податки сприяють такому розподілу податкового пресу, при якому платять більше ті члени суспільства, які мають більші прибутки. Непрямі податки- встановлюються в цінах на товари і послуги, їх розміри для окремого платника, прямо не залежить від його прибутків. Непрямі податки включаються в ціну і їх сплачують більше ті, хто більше споживає. Прямі податки поділ на особисті і реальні: при особистих первинним явищем виступає платник, а вторинним-обєкт оподаткування. При реальних первинним виступає об’єкт оподаткування, а вторинним- платник. Особисті податки: Прибутковий дає можливість установити пряму залежність між прибутками платника і його платежами у місцеві і держ бюджети. Майновий встановлюється стосовно майна, яке знаходиться у власності того чи іншого платника. Акцизи-це непрямі податки, що стягують у вигляді додатку до ринкової ціни.

15. Що таке держ бюджет. Доведіть, що держ бюджет э головним фін планом д.

Держ бюджет-план утворення і викор фін ресурсів для виконання функцій, які здійснюють органами держ влади. Держ бюджет вважається одним із головних фін. планів Д і це підтверджують наступні чинники: у держ бюджеті концентруються основні держ прибутки-2/3 фін ресурсів Д; за рахунок держ бюджету фін основні держ витрати-капітальні вкладення; упорядкуванняя і виконання держ бюджету взаємопов`язано з упорядкуванням і виконанням інших фін планів; держ бюджет-це головне джерело коштів необхадних для діял Д.

16. Назвіть причини утворення дефіциту держ бюджету і заходи для його ліквідації.

Основними причинами утв дефіциту держ бюджету є: деформована структура економіки, що не забезпечує надходження необхідного обсягу фін ресурсів у держ і місцеві бюджети; надмірні витрати на забезпечення держ управління ( на утримання упр персоналу, армії, правоохоронних органів); на ефективне здій соціал витрат ( на підтримку малозабезпечених прошарків населення, охорону здоров’я, культуру і освіту). Заходи для ліквідації дефіциту держ. Бюджету: стимулювання процесу виробн з метою збільшення обсягу податкових надходжень у бюджет; ліквідація практики безпроцентного кредитування суб’єктів економ діял з держ і місцевих бюджетів; припинення бедж фін збиткових підпр; як тимчасовий захід-викор внутр позики є покриття дефіциту держ бюджету; як надзвичайний захід-викор зовн позики для покриття дефіциту держ бюджету. Найголовнішими проблемами бедж системи України є необґрунтований розмах соціал витрат і велика кількість пільговиків.

17. Розкрийте сутність бюдж права і бюдж планування.

У законодавчих актах про бюджетні права викладені принципи побудови бедж системи, розподіл прибутків і витрат між різними бюджетами, визначено порядок упорядкування, розгляду затвердження і виконання усіх бюджетів. Право затвердження бюджету надано органам держ влади: ВР-приймає бюджетну революцію, затверджує проект держ бюджету та звіт про його виконання; каб. Міністрів-встановлює терміни і порядок упорядкування бюджету, розглядає проект бюджету і передає його на затвердження ВР, здійснює загальне керівництво виконанням бюджету, розглядає звіт про виконання бюджету і вносить його на затвердження ВР.

Бюджетне планування-планомірний процес упорядкування, розгляду і затвердження виконання держ бюджету. Це сукупність організаційно-технічних і методичних заходів для визначення обсягу прибутків і суми витрат на всіх стадіях бедж процесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]