Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
18 вопросов без 9.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
62.98 Кб
Скачать

10. Який існує розподіл комерційних банків.

Залежно від форм власності: Унітарні-засновані на принципах єдиновладдя і мають єдиного власника в особі Д чи приватної. Акціонерні-форм свій капітал шляхом об’єднання індивідуальних капіталів акціонерів або засновників. Утв у вигляді відкритих і закритих товариств. Власником капіталу акціонерів виступає банк. Пайові-не володіють своїм капіталом, бо кажен з учасників банку зберігає право власності на свою частку капіталу і не передає його банку.

Залежно від величини статутного фонду: дрібні; середні; великі. До групи найб банків належать банки, чиї сукупні активи перевищують 1 млрд.грн., великі-понад 100 млн.грн., середні-більше 50 млн.грн., малі-до 50 млн.грн.

Залежно від території діял: міжнародні-що створ за участю іноземного капіталу і можуть мати філії за кордоном; республіканські-до яких належать багатофілійні банки, що мають широку мережу своїх відділень на всій території карїни; регіональні-обслуговують клієнтів одного регіону, міста, району, області.

Залежно від діапазону виконуваних операцій: універсальні-виконують широкий спектр операції і надають різноманітні послуги клієнтам; спеціалізовані (галузева)-обслуговують фіз. і юрид осіб переважно однієї певної галузі; спеціалізовані (клієнтська)-обслуговують певну категорію клієнтів.

11. Охарактеризуйте банки за спеціалізацією.

Іпотечні банки-це кредитування під заклад об`єктів нерухомості; Інвестиційні-це установи, що залучають кошти через емісію цінних паперів, надають послуги з розміщення цінних паперів, різноманітні об’єкти та програми своїз клієнтів; Ощадбанки- це фін інститути, які залучають заощадження населення у формі вкладів і викор іх для надання споживчих позик; Зовнішньоекономічні-залучають та розміщують кошти в іноземній валюті, обслуговують зовнішньоторгівельний оборот клієнтів.

12. Який орган управління комер банку вважається найвищим і які завдання він виконує.

Найвищим органом управління банку є збори його акціонерів і учасників, які скликаються щороку, але не пізніше ніж через місяць після складання балансу за звітний рік і вирішують стратегічні завдання діял банку: ухвалюють рішення про заснування реорганізацію чи припинення діял банку; затверджують акти і документи ділової політики банку; затверджують статут банку; розглядають і затверджують звіт про роботу банку; ухвалюють рішення щодо викор прибутку або покриття збитків; ухвалюють рішення щодо форм фондів банку; обирають членів виконавчих і контрольних органів, а також голову правління банку.

13. Назвіть принципи організації та принципи побудови податкової системи.

Податкова система організована і базується на наступних принципах: загальність-платити повинні усі без винятку громадяни Д.; обов’язковість- платити повинні усі обов’язковим чином; фіскальна ефективність-сплата податків не повинна перешкоджати ефективної фінансово-господ діял фіх і юрид осіб Д; економічна ефективність-сплата податків повинна гарантувати стабільне і постійне надходження податків у бюджет, сума яких буде достатньо для того, щоб забезпечити виконання всіх функцій Д.

Принципи побудови податкової системи: обов’язковість-сплати податків усіма суб’єктами екон діял; рівнозначність-сплати податків як фіз. так і юрид осіб; пропорційність сплати податків у залежності від рівня прибутків або розмірів майна усіх суб’єктів екон діял; стабільність-забезпечення незмінності податків і зборів, їх ставок, а також податкових пільг протягом бедж року; доступність-порядок і механізм сплати податків має бути зрозумілим усім платникам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]