Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робочий зошит частина ІІ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
2.05 Mб
Скачать

1 Методичні вказівки по оформленню звітів з практичних робіт

В звітах про виконані практичні роботи студенти повинні записати:

- номер практичної роботи;

- номер варіанту практичної роботи, якщо він зазначений в методичних вказівках по виконанню практичних робіт;

- мету практичної роботи;

- необхідне обладнання для виконання практичної роботи;

- повне завдання на практичну роботу. Якщо практична робота розрахункова, то завдання до неї записується після ознайомлення з позначеннями даних задачі, що стоїть перед студентами, в скороченому математичному вигляді з дотриманням вимог Стандарту технікуму, або в таблиці, яка може бути суміщена з розрахунками.

Висновки по виконаному завданню практичної роботи формулюються в відповідності до поставлених в роботі завдань та базуються на отриманих розрахованих показниках.

Остаточні висновки по виконаній практичні роботі формулюються в відповідності до поставленої перед практичною роботою мети.

Звіти про виконані практичні роботи виконуються на стандартних бланках (аркушах паперу формату А – 4). Кожен аркуш повинен мати стандартну рамку з верхнім, правим і нижнім полями – 0,5 см та лівим – 2,0 см. Звіти виконуються на одній сторінці аркушу.

Студенти зобов’язані знати і дотримуватись вимог Стандарту технікуму, що існують в навчальному закладі.

Найменування практичних робіт оформляється посередині прописними буквами (висота 5-7 мм.). В назвах практичних робіт не допускається переносу і в кінці не ставиться крапка. Всі практичні починаються з нового аркуша. Відступи тексту від рамки зліва і справа – 3 - 5 мм, зверху і знизу - 10 мм. Абзац розпочинається в 15-17 мм від лівого боку рамки.

Скорочення слів по тексту практичних робіт, назвами таблиць і заголовках заборонено. Виключення складають скорочення, що встановлені ДСТУ.

При виконанні однотипних розрахунків їх треба оформляти у вигляді таблиці, яку розміщують після першого використання в тексті або в додатку.

Таблиці нумерують послідовно в межах практичної роботи. Вони обмежуються лінями, які виконуються олівцем, зліва, справа, зверху і знизу. Діагональні лінії не допускаються. Назва таблиці розміщується над таблицею зліва (відстань 5 мм) прописними буквами (перша - велика). Номер таблиці складається з номеру практичної роботи і порядкового номеру таблиці, між якими ставиться крапка. Від заголовка до таблиці повинно бути не менше 8 мм. При переносі частини таблиці на іншу сторінку, слово "Таблиця" і номер її вказують один раз зліва над першою частиною таблиці, а над другими частинами пишуть слово "Продовження таблиці 1.3." Якщо одиниця виміру для всіх показників однакова, то після назви у правому верхньому куті над самою таблицею у дужках пишеться скорочено одиниця виміру.

Формули нумеруються в межах практичних робіт. Номер формули складається із номера практичної роботи і порядкового номеру формули, між якими ставиться крапка. Номер формули пишуть в правій стороні аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках. Перший рядок пояснення починається словами "де" без двох крапок.

При виконанні практичних робіт необхідно дотримуватись певної одноманітності термінів та позначок. Математичні знаки можливо застосувати лише у формулах. По тексту записують словами, наприклад: нуль, мінус, відсоток тощо.

Нумерація аркушів практичних робіт має бути наскрізною: першим аркушем є етикетка, другим – титульний лист, третім – зміст, четвертим – практична робота №1 і т.д. На першому і другому аркушах номера аркушів не становляться.