Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білик - Податкова система України, 2000 (1).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
2.93 Mб
Скачать

2.6.5. Підбір літератури, статистичної Інформації та інших матеріалів

Літературу з питань курсової роботи студент підбирає само­стійно, використовуючи для цього бібліотечний каталог. Кон­сультацію з питань підбору літератури студент може отримати у викладача чи у працівників бібліотеки.

125 Особливу увагу слід звернути на спеціальну літературу, що стосується теми, періодичні видання (газети, журнали), наукові статті, передовий вітчизняний і зарубіжний досвід. Статистичну інформацію можна знайти в спеціальних виданнях Мінстату України, Мінекономіки України. Мінфіну, Головної Державної податкової адміністрації, періодичних виданнях та звітних даних про господарсько-фінансову діяльність підприємства, на базі якого виконував курсову роботу.

Після складання бібліографії студент повинен приступити до вивчення літератури.

2.6.6. Структура і зміст курсової роботи

При написанні курсової роботи слід дотримуватись наступних вимог:

• відповідність основних положень роботи, її спрямованості законам України та постановам і декретам Уряду;

•достатня повнота і комплексність фактичного матеріалу, що дозволяє аналізувати всі основні питання зібраної теми;

• економічна грамотність і достатня глибина аналізу матеріалу;

• наявність у роботі пропозицій і висновків щодо вдоскона­лення питань обраної теми;

• використання економїко-математичних методів, ЕОМ:

• акуратність виконання роботи.

Робота повинна мати чітку і логічну структуру, складовими частинами якої є вступ, основна частина та висновки.

У вступі необхідно показати актуальність обраної теми, її тео­ретичну і практичну значущість, а також мету і завдання курсової роботи; методи дослідження, що використовувались при напи­санні курсової роботи.

При написанні основної частини роботи необхідно відповідно до плану глибоко і всебічно розкрити суть проблеми. Слід вико­ристовувати матеріали літературних джерел. Поряд з норматив­ними документами, статистичними даними необхідно використо­вувати фактичні статистичні дані. На використані матеріали в курсовій роботі необхідно зробити посилання за встановленою формою.

У висновках курсової роботи слід підбити підсумки дослі­дження, дати рекомендації за всіма його аспектами, виходячи зі змісту роботи. Рекомендації можуть бути розроблені студентом як самостійно, так і на підставі вивчення і узагальнення передо­вого досвіду, висвітленого у літературних джерелах. Вони по-

126 винні бути обгрунтованими, реальними, мати теоретичну і пра­ктичну цінність.

Після додатків розміщується список використаних літератур­них джерел.

2.6.7. Оформлення курсової роботи

Курсова робота повинна бути написана чітким розбірливим почерком, грамотно і охайно або набрана на комп'ютері. Слід уникати в роботі книжкових висловів і фраз. Необхідно само­стійно формулювати свої думки, не допускати повторень, уважно стежити за тим, щоб у роботі не було суперечностей між окре­мими її положеннями.

При оформленні курсової роботи слід дотримуватись встанов­лених стандартом вимог.

Текст пишеться з однієї сторони білого паперу формату А4. Кожна сторінка обмежується полями: лівим — не менше ЗО мм, правим — не менше 20 мм.

Відстань між заголовком і текстом має бути 15—20 мм. Кож­не питання, зазначене в плані курсової роботи, починається з но­вої сторінки і повинно мати свій заголовок.

На всі таблиці, схеми, малюнки, графіки у тексті необхідно давати посилання. Назви таблиць повинні відображати основний зміст числової інформації. Таблицю розміщують після першого посилання на неї в тексті. Кожна таблиця супроводжується по­рядковим номером.

Громіздкі таблиці і схеми допоміжного чи довідкового харак­теру слід винести у додатки.

У списку використаної літератури треба подати джерела у та­кій послідовності: закони України, постанови і декрети Уряду, статистичні збірники, а потім додаткова література в алфавітно­му порядку із зазначенням прізвища та ініціалів автора. Треба та­кож вказати матеріали, які зібрані на підприємствах і в організа­ціях та використані при написанні роботи.

Використані книги і брошури слід записувати у такій формі: прізвище та Ініціали автора, назва книги, місто видання, назва видавництва, рік видання. Міста Москва, Київ визначаються першими літерами: — М., — К., а назви інших міст подаються повністю.

Журнальні та газетні статті треба записувати так: прізвище та ініціали автора, назва статті, назва журналу чи газети, рік видан­ня, номер журналу чи газети.

127 Кожна сторінка, починаючи з плану роботи, позначається по­рядковим номером, який проставляється в правому верхньому кутку сторінки.

Після списку літератури студент ставить свій підпис і дату ви­конання роботи. В кінці роботи залишають 2 сторінки для рецензії.

Текст курсової роботи можна писати від руки чорнилами (па­стою) чорного або синього кольору, друкувати на машинці або комп'ютері.

Титульний аркуш оформляється відповідно до зразка (додаток 4), Робота має бути зброшурована у твердій обкладинці. Завершену роботу студенти подають на кафедру фінансів КНЕУ згідно з терміном, визначеним кафедрою.