Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ 9 ua.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
407.04 Кб
Скачать

9.2.5. Мультиплексування введення-виводу (adm)

Мультиплексори введення-виводу (ADM) SONET мультиплексируют один або більше сигнали DS-N для формування каналу OC-N. Виконуючи зворотну функцію, ADM SONET демультиплексирует агрегатний сигнал STS-N, відновлюючи трибы (компонентні сигнали) DS-N, для виводу їх користувачеві або перенаправленню їх в трибный потік. ADM може бути конфігурований для роботи або в режимі введення-виводу, або в термінальному режимі. У режимі введення-виводу ADM може працювати тоді, коли низькошвидкісні сигнали DS1 термінують на пристроях SONET, одержуючих синхронізацію від тих же самих або еквівалентних синхронних джерел, оскільки сама система SONET, має інтерфейси з асинхронними джерелами, але не бере від них синхронізацію.

На мал. 9.16. приведений приклад ADM, конфігурованого для роботи в режимі введення-виводу з DS1 і DS-N інтерфейсами. SONET ADM має інтерфейси з двома повнодуплексними сигналами OC-N і одним, або більш, повнодуплексними сигналами DS1. По вибору вони можуть забезпечити

Технічний інтерфейс для Еталонна службовою синхронізація зв'язку А

Локальні Мережевий аварійні менеджмент стану A it

Інтерфейс синхронізації

Інтерфейс експлуатації, управління і обслуговування

Оптоволоконна пара - захід

ОС-ЛУ- захід

Транзитні канали

ОС-И- схід

Оптоволоконна пара - схід

*-

Уведення-виведення (трибы: оптоволоконні і мідні пари)

t t

Ос-л/, DS-X

Мал. 9.16. Приклад конфігурації ADM введення-виводу SONET.

9.2. Синхронні оптичні мережі (SONET) 241

низькошвидкісні інтерфейси типу DS1C, DS2, DS3 або ОС-М (де М < N). Існують інформаційні корисні навантаження без того, що термінує маршруту від кожного вхідного сигналу OC-N, які проходять через ADM і передаються через інтерфейси OC-N на іншу сторону.

Синхронізація для переданих OC-N береться або а) від зовнішнього джерела синхронізації, би) від вхідного сигналу OC-N, в) від кожного вхідного сигналу OC-N в кожному напрямі (звана прохідна синхронізація), г) від свого локального джерела, залежно від мережевих застосувань. Кожен інтерфейс DS1 прочитує дані з вхідного OC-N і вводить дані у витікаючий потік OC-N, як і потрібний. На мал. 9.16 показаний інтерфейс синхронізації, для комутації локальних застосувань, із зовнішньою синхронізацією і інтерфейсним експлуатаційним модулем (01М), який забезпечує локальний службовий зв'язок, локальну аварійну сигналізацію і інтерфейс для дистанційної експлуатації системи. Контроллер є частиною кожного ADM, який підтримує і управляє функціями ADM для підключення до локальних і видалених інтерфейсів і для підключення до необхідних (або по вибору) операційних каналів, які допускають обслуговування, конфігурацію і тестування.

На мал. 9.17 показаний приклад ADM в термінальному режимі роботи з інтерфейсами DS1. В цьому випадку ADM мультиплексирует аж до N х 28DS1 сигнал (або еквівалентних їм, один DS3 містить 28DS1) в один потік OC-N. Синхронізація для такої термінальної конфігурації береться: від зовнішнього джерела синхронізації, прийнятого сигналу OC-N (по петлі синхронізації), або від власного локального джерела синхронізації, залежно від мережевих застосувань [9.11].

Еталонна Мережевий Службові Аварійна

синхронізація менеджмент канали сигналізація

А

Інтерфейс синхронізації

Інтерфейс експлуатації, управління і обслуговування

Ос-л/ інтерфейс

SONET або SDH

*|

Трібниє

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]