Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ 9 ua.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
407.04 Кб
Скачать

87 Стовпців

SPE

Мал. 9.5. Маршрутний заголовок (РОН) і ємкість корисного навантаження в STS-1 SPE. Відмітьте, що точна ємкість корисного навантаження STS-1 складає 84 стовпці. (З дозволу Agilent Technologies [9.7].)

ФРЕЙМ N

ФРЕЙМ /V+ 1

Байти покажчика

Прозорий заголовок фрейма N

Л

Синхронне навантаження

Оболонка (фрейм N)

Байти покажчика

Прозорий

заголовок

фрейма N + 1

Мал. 9.6. Оболонка SPE STS-1 типово розташовано в декількох фреймах. (З дозволу Agilent Technologies [9.7].)

9.2.1.2. Фрейми STS-N

На мал. 9.7 показана структура фрейма STS-N. Цей фрейм складається з послідовності А^х 810 байт і формується за допомогою байт-интерливинга модулів STS-1 і STS-M (3 < М < N). Транспортний заголовок асоційованої оболонки SPE STS не потрібно вирівнювати, оскільки кожен STS-1

Розділ 9. Синхронні оптичні мережі SONET

-*

Мхзстолбца

Л/ х 90 стовпців *•

Транспортний

Ємкість оболонки STS-N

Мал. 9.7. Фрейм STS-N.

має покажчик навантаження, що дозволяє знайти місцеположення SPE або вказати на факт конкатенації (званим також зчепленням).

9.2.1.3. Конкатенація STS

Корисне навантаження при підвищених швидкостях передачи*5' вимагає декількох оболонок SPE STS-1. Корисні навантаження FDDI, і деяких варіантів B-ISDN, відносяться до цієї категорії. Конкатенация^ означає стикування навантаження (об'єднання її в один безперервний блок). Конкатенований модуль STS-Nc формується шляхом стиковки Af модулів STS-1, що становлять, разом з фіксованою фазою. В цьому випадку підвищене швидкісне навантаження упаковується для подальшої передачі в результуючий SPE STS-Nc. Такий SPE STS-Nc вимагає оптичної OC-N, що несе, або електричного сигналу STS-N. Індикатори конкатенації, що містяться в покажчиках корисного навантаження з другого по N, використовуються, щоб показати, що модулі STS-1, що знаходяться в модулі STS-Nc, зістиковані разом.

Всього в STS-Nc знаходиться N х 783 байти. Такий варіант формування STS-Nc показаний на мал. 9.8. Він зображається у вигляді структури прямокутної матриці розміру 9 х (N х 87) з 9 рядками і N х 87 стовпцями. Враховуючи факт стиковки, в оболонці SPE модуля STS-Nc потрібний тільки один набір STS РОН. В цьому випадку цей РОН STS з'являється в першому з N STS-1, складових STS-Nc (див. [9.10]).

Мал. 9.9 показує призначення байтів транспортного заголовка ОС-3, що несе оболонку SPE модуля STS-Nc.

9.2.1.4. Структура віртуальних трибов

Оболонка SPE модуля STS-1 технології SONET ємкістю 50,11 Мбіт/с була сформована спеціально для транспортування сигналу триба DS3.

(5) Швидкостях вище 51,84 Мбіт/с.

(6) або зчеплення на жаргоні фахівців зв'язку.

9.2. Синхронні оптичні мережі (SONET) 233

STS-3C потік

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]