Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБ8.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
70.14 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 8

ТЕМА: Створення гіперпосилань.

Мета: навчитися створювати гіперпосилання, вміти їх змінити, створити підказку. Теоретичні відомості

Зміст Web-сторінок і документів Word, наданих для читання в діалоговому режимі, можна збагатити за допомогою гіперпосилань у виді малюнків чи виділеного і підкресленого тексту. Гіперпосилання представляє спеціальний малюнок чи текст, на якому потрібно клацнути, щоб переміститися до іншого файлу чи у іншу частину документу. Кінцевий документ може знаходитися на твердому диску комп'ютера, чи в Інтернеті. Наприклад, у файлі Word можна створити гіперпосилання на діаграму в Microsoft Excel, де містяться більш докладні зведення.

У Word можна вставити гіперпосилання на:

Інший документ, файл чи Web-сторінку.   Встановити гіперпосилання на інший документ Word чи Web-сторінку, презентацію PowerPoint чи книгу Excel чи Web-сторінку. За допомогою гіперпосилань можна переходити також до файлів мультимедіа, у тому числі звукозаписам і відеозаписам.

Вставка гіперпосилання на інший документ, файл чи Web-сторінку

Можна створити гіперпосилання на існуючий чи новий файл. Після задання імені для нового файлу можна відразу відкрити його для редагування чи повернутися до цього файлу пізніше.

Щоб створити гіперпосилання, потрібно виділити текст чи графічний об'єкт, що передбачається використовувати як гіперпосилання, і натиснути кнопку Добавление гиперссылки або скористатися командою Вставка/Гиперссылка (ПКМ /Гиперссылка).

Для створення посилання на існуючий файл чи Web-сторінку, виберіть у списку Связать c варіант Имеющийся файл чи Web-страница.

Щоб створити посилання на ще не створений файл, виберіть у списку Связать c варіант Создать документ.

Виконаєте одну з наступних дій:

Якщо на кроці 2 обраний варіант Имеющийся файл чи Web-страница, потрібно знайти і виділити файл, посилання на який необхідно створити.

Якщо на кроці 2 обраний варіант Створити документ, потрібно ввести ім'я нового файлу. Крім того, можна вказати шлях до нового файлу, а потім або відразу відкрити цей файл для виправлення, або зробити це пізніше.

Коли вказівник затримується на гіперпосиланні, на екрані з'являється підказка. Щоб призначити підказку для гіперпосилання, натисніть кнопку Подсказка, а потім потрібно ввести текст підказки. Якщо текст підказки не заданий, замість нього відображається шлях до файлу.

Двічі натисніть кнопку OK.

Другой розділ поточного документа чи Web-сторінки.   Використовуйте гіперпосилання для спрощення переміщення в поточному документі чи на Web-сторінці. Якщо документ чи Web-сторінка містить закладки, можна перейти безпосередньо на них. Наприклад, якщо на Web-сторінці мається три таблиці, можна створити гіперпосилання для переходу безпосередньо на другу таблицю.

Адресу електронної пошти. Встановити гіперпосилання на адресу електронної пошти. При клацанні на гіперпосиланні Word створює нове повідомлення електронної пошти і поміщається дана адреса в поле Кому. (Word створює нове повідомлення електронної пошти тільки якщо користувач має доступ до електронної пошти).

Примітки

Якщо адреса існуючої Web-сторінки відома, можна безпосередньо ввести її в документ. Наприклад, якщо ввести www.microsoft.com, і Word створить відповідне гіперпосилання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]