Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаба КС.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Лабораторна робота № 9

Тема: Встановлення Windows. Облікові записи користувача. Диспетчер задач.

Мета: Навчитись встановлювати операційну системуWindows XP, Windows 7, Windows 8. Створювати нові облікові записи користувача та редагувати вже створені. Працювати із диспетчером задач, завершувати завдання та процеси, які не відповідають. Проводити моніторинг продуктивності, визначати які програми.

Перед виконання лабораторної роботи УВАЖНОпрочитати вимоги до оформлення лабораторних робіт на сайтіhttp://inkt.at.ua/в розділіВИМОГИ ТА ПРАВИЛА

Хід заняття

  1. Організація студентів до заняття. Оголошення теми та мети лабораторної роботи.

  2. Інструктаж з техніки безпеки.

  3. Ознайомлення з теоретичними відомостями.

  4. Виконання практичних завдань.

  5. Оформити звіт виконання лабораторної роботи.

  1. Завантажте на свій ПК симулятор встановлення Windows XP із сайту. Перейдіть на сайт http://inkt.at.ua/, потім виберіть розділКорисні та цікаві програми, і виберітьСимулятор встановлення Windows XPпотім виберіть завантажити (чи клацнути мишкою по зображенню) або викачати із сервера.

  2. Буде завантажено на ПК архівний файл у папку за змовчуванням. Знайдіть його і розархівуйте в кореневий диск D: (відкрити архів і перетягнути папку xp_simulation_setup на диск D:)

  3. Перейти в папку xp_simulation_setup та запустити файл Windows XP Setup.

  4. Запуститься програма симулятор встановлення операційної системи. Пройти кожний крок встановлення. Кожний крок встановлення оформити у звіті лабораторної роботи знімками екрану. (для цього буде потрібно перед виконанням наступного кроку натиснути клавішу Print Screen, після чого натиснути комбінацію клавіш Alt+Tab щоб перейти у вікно програми Word де вставити знімок екрану, повернутися у вікно симулятора пройти до наступного кроку і повторити вище описані дій).

  5. Перейдіть на сайт http://inkt.at.ua/, потім виберіть розділКорисні та цікаві програми, і виберітьВстановлення Windows 7 та 8потім клацніть по зображенню з Windows 7 у відкритому новому вікні під надписомПопередній перегляд недоступний натиснутиЗавантажитидаліУсе одно завантажити, завантажити файл на свій ПК на диск D:. Після чого відкриваємо його у будь якому Інтернет браузері (права клавіша мищки на файлу і в контекстному меню вибрати відкрити за допомогою вибираємо любий браузер). Далі Виконуємо вказані дій, при цьому робити знімки екрану кожного кроку. (у вікні Word, якщо потрібно то зменшити зображення так щоб воно поміщалось на сторінку повністю).

  6. Аналогічним способом повторити виконання завдання 5 тільки при цьому вибрати зображення з Установка Windows 8.

  7. Створити новий обліковий запис користувача під іменем Студент із правами доступу Користувача. Для цього перейди в панель управління і вибрати Облікові записи користувачів. У звіті подати знімки екрану

  8. Провести зміни до створеного облікового запису користувача піктограму та змінити ім'я Студент на своє прізвище. У звіті подати знімки екрану

  9. Видалити створений обліковий запис користувача. У звіті подати знімки екрану

  10. Відкрити блокнот. Запустити диспетчер задач (Ctrl+Alt+Del або лінійці задач натиснути праву лкавішу мишки і в контекстному меню вибрати Диспетчер задач). В закладці Приложения (Застосунки) знайти у списку програму Блокнот відмітити її та натиснути кнопку Снять задачу (Завершити). У звіті подати знімки екрану.

ПРИМІТКА!Цей спосіб використовується щоб закрити програму тоді коли програма зависла і не відповідає. У списку програм напроти програми яка не відповідає буде писати Неотвечаєт (Не відповідає).

  1. Важливо! Виконати дії описані в примітці в кінці теоретичних відомостей.

  2. Написати висновок.

  3. Завантажити звіт лабораторної роботи на сервер http://inkt.at.ua/для перевірки