Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА тур фірма (3й курс).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
1.45 Mб
Скачать

55

Приватний вищий навчальний заклад

“Галицька академія”

Кафедра туризму

Курсова робота

з дисципліни

«Технологія туристської діяльності»

на тему:

«Технологія туристської діяльності турагенства «Рома – тур»

Виконав :

студент групи

ТР-08-1

Койляк Андрій

Перевірив:

Горішевський П. А

Яцюк М. В

До захисту__________ __ __ 2011р_________підпис

м. Івано-Франківськ

2011

Зміст

Вступ................................................................................................................6-8 ст.

Розділ 1. Загальна характеристика туристичного підприємства

1.1. Назва, місце розташування фірми, її реквізити. Рік створення. Організатори. Форма власності (ТзОВ, СП, ПП, АТЗТта ін.). Код ЗКПО. Ліцензії...........................................................................................................9-11 ст.

1.2. Структура управління підприємством, штатний розклад, посадові інструїрдії....................................................................................................11-12 ст.

Розділ 2. Основні напрямки діяльності фірми «Рома – тур»

2.1. Форми організації поїздок: індивідуальний і груповий туризм; класи туризму (внутрішній, міжнародний); види туризму (по цілям);

географія подорожей (країни, міста)........................................................13-18 ст.

2.2. Аналіз пропонованих турів, програм перебування,

прайс - листків; види транспорту..............................................................18-22 ст.

2.3. Аналіз структури туристського потоку...............................................22 ст.

2.4. Склад туристського продукту (тур, послуги, товари). Пакет туристських послуг ( віза, транспортні перевезення, розміщення, харчування, екскурсії). Види маршрутів і турів..............................................................................22-26 ст.

2.5. Договірні відношення з партнерами ( із готелями, транспортними підприємствами, екскурсійними підприємствами, підприємствами харчування) і з клієнтом.............................................................................26-28 ст.

2.6. Страхування туристів і забезпечення безпеки..............................28-32 ст.

2.7. Комп'ютеризація туристської діяльності......................................32-33 ст.

2.8. Маркетингова та рекламна діяльність туристської фірм............33-38 ст.

2.9. Провести аналіз номенклатури основних та додаткових послуг

та надати пропозиції щодо їх удосконалення..........................................38-40 ст.

Розділ 3. Організація внутрішнього туристського маршруту

3.1. Розробити новий туристський маршрут по Карпатському регіону України........................................................................................................40-42 ст.

3.2. Скласти схему 5-7-денного маршруту, дати опис програми перебування (зв'язати маршрут з обраним готелем та підприємством

харчування).................................................................................................42-45 ст.

3.3. Одержати схвалення і рецензію тур фірми по запропонованому

туристському продукту...................................................................................45 ст.

Висновки....................................................................................................46-49 ст.

Список використаної літератури………………………………………....50 ст.

Додатки…………………………………………………………………...51-54 ст.

Вступ

Поняття «туризм» почало формуватися з початком масовості, тобто переміщень значної кількості людей з метою змістовного проведення дозвілля, хоча можна з впевненістю стверджувати, що подорожування завжди було властиве людині перш за все як біологічній істоті, для якої рух є невід'ємною потребою організму, а з часів посилення урбанізаційних процесів спілкування з природним середовищем все більшою мірою стає психофізіологічною потребою.

Туризм, як явище суспільного життя, є похідною суспільного розвитку. Своєю появою він завдячує індустріальній стадії розвитку людства, якій був притаманний прискорений розвиток продуктивних сил, поглиблення поділу праці, розвиток урбанізаційних процесів. Прискорені інноваційні зміни, пов'язані з науково-технічним прогресом, сприяли загальному соціально-економічному розвиткові певних країн, підвищенню рівня життя їх населення, змінювали характер праці, спосіб та стиль життя, що особливо позначилось в XX ст. розвитком урбанізації та змінами в системі розселення, постіндустріальною фазою розвитку економіки, поглибленням екологічних проблем та осягненням глобальних масштабів діяльності людства, гуманізацією всіх сфер суспільного життя. Саме за цих умов, що докорінно змінювали суспільні моделі життєдіяльності людства, туризм перетворився у форму проведення дозвілля, забезпечену діяльністю міжгалузевого комплексу по задоволенню потреб населення у відпочинку та оздоровленні, у потужну комунікативну складову глобалізаційного процесу.

Туризм - одна з найбільш сталих складових світової економіки, яка за останні десятиріччя має стабільні (в середньому 5% на рік) темпи зростання і не зазнає коливань попиту/пропозиції, тому вважається одним з найперспективніших напрямків соціально-економічного розвитку. На сучасному етапі туризм став частиною стилю життя більш ніж третини людства і участь у туристичному процесі можна розглядати як складову якості життя.

Сьогодні індустрія туризму як сукупність підприємств сфери обслуговування та інших організацій, діяльність яких спрямована на задоволення попиту на туристичні товари та послуги, працює в умовах жорсткої конкуренції, відвойовуючи як національний, так і міжнародний ринки.

Технологія — це наука про способи впливу на сировину, матеріали напівфабрикати відповідними засобами виробництва. Розробка і провадження кожної окремої технології проводиться за галузями виробництва.

Одним із основних видів підприємництва на туристському ринку є агентська діяльність, тобто діяльність реалізації турів, маршрутів, путівок [1;23].

Практика свідчить, що придумати і створити якісний продукт значно легше, ніж довести його до кінцевого споживача. В сучасних умовах перенасиченості ринку однотипними пропозиціями, жорсткої конкурентної боротьби і обмеженої купівельної спроможності населення завдання туристичних агентств є найважчими: зацікавити клієнта пропонованим туром, або послугою, укласти з ним угоду, отримати гроші, оформити паспорт, владнати візові та страхові формальності, забронювати квиток, оформити та видати ваучер, відправити у подорож і повернути назад додому повністю задоволеним витраченими часом і грошима.

Туристична фірма «Рома – тур» займається турагентською діяльністю та надає клієнтам наступні види послуг:

- по розміщенню туристів;

- переміщення туристів з країни (місця) постійного місця проживання в країну (місце) тимчасового перебування і назад;

- забезпеченню туристів харчування;

- задоволенню культурних потреб туристів (екскурсії, відвідини театрів, концертних залів, музеїв, пам'ятників історії і культури, парків, заповідників, фестивалів, спортивних змагань і т.д.);

- інформаційні (про туристські ресурси того або іншого регіону, митні і прикордонні формальності, курси валют, види транспорту, ціни і т.д.);

- організаційні (оформлення паспортів, віз, страхування, надання гідів, перекладачів і т.д.);

Основним завданням турагентства є :

- повне і широке висвітлення можливостей відпочинку і подорожей по всіх наявних турах, курортах, туристичних центрах;

- просування інформації про власні можливості за допомогою реклами;

- організація продажу туристичного продукту з урахуванням специфіки і особливостей туристичного ринку.

З погляду спеціалізації, турагентство являється багатопрофільними, тобто здійснює комплексне обслуговування за запитами клієнтів.

Метою даної курсової роботи є дослідження особливостей технології діяльності туристського підприємства в процесі формування нового туру.

Об’єкт дослідження складає технологія діяльності туристичної фірми та напрямки її діяльності.

Предмет дослідження становить сукупність діяльності туристичного підприємства, зокрема робота спрямована на розробку туристичного маршруту.

Відповідно до мети, завданнями дослідження є:

  • охарактеризувати діяльність туристського підприємства;

  • розробити новий туристичний продукт;

  • дати загальну характеристику новому туру;

  • проаналізувати процес реалізації розробленого туру.