Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс Юр фак (1).doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
120.83 Кб
Скачать

The plan of annotation (план анотації)

1. The title of the article/text:

- The article/text is head-lined... - The head-line of the article/text I have read is...

2. The author of the article/text; where and when the article/text was published:

- The author of the article/text is. - The article/text was written by...

- It is (was) published in... - It is (was) printed in...

3. The main idea:

- The main idea of the article/text is... - The article/text is about...

- The article/text is devoted to... - The article/text deals with...

- The article/text touches upon...

- The purpose of the article/text is to give the reader some information on...

- The aim of the article/text is to provide the reader with some material (data) on...

4. The content of the article/text (facts, figures, names):

- The author starts by telling the readers about (that)...

- In the beginning of the article/text it is told about…

- The author writes (states, stresses, thinks, points out) that...

- According to the text...

- It becomes clear that…

- Reading the article/text, I discovered that…

- Further the author reports (says, tries to understand) that...

- In conclusion...

- The author comes to conclusion that...

5. Your opinion of the article/text:

I found the article/text interesting (important, fascinating, absorbing, of no value, too hard to understand...) because...

Ex. 1. Translate the following sentences using the verbs in Present Perfect або Past Simple.

1. Коли він подзвонив мені додому, мої батьки сказали, що я вже пішов. 2. Вона хотіла побувати в місті, де вона провела своє дитинство. 3. Коли я виглянув у вікно, я побачив, що в небі яскра­во світить сонце, а дощ припинився. 4. Коли ми прибули на вокзал, поїзд вже пішов. 5. Вона дісталася свого будинку дуже пізно, бо пізно вийшла від батьків. 6. Моя подруга почувала себе погано, через те що отримала сонячний удар.

7. Учні написали твір про літні канікули, які вони провели на узбережжі Чорного моря. 8. Коли він був молодим, він брав участь у футболь­них матчах. 9. Вона поскаржилась, що ніхто не допоміг їй виконати це завдання. 10. Коли вона робила доповідь, вона не дивилась у свої записи. 11. Коли я вийшов зі свого будинку, я згадав, що не взяв з собою грошей. 12. Наша команда виграла, тому що ми хотіли пере­могти. 13. Він не здогадався, скільки я заплатила за сукню, яку купила в вашому магазині. 14. Охоронець не впізнав людину, що пограбувала банк. 15. Вони хотіли знати, де ви провели відпустку? 16. Коли я прийшла додому, я побачила, що моя дочка читає книгу, яку я принесла їй з бібліотеки. 17. До цього я ніколи не був у цьому музеї, тому мені захотілося відвідати його. 18. Як тільки вони повечеряли, вони одразу пішли на прогулянку. 19. Вчора він зустрів друга, якого не бачив з дитин­ства. 20. Оскільки я прийшов додому о десятій, мій син ще не пішов спати.

Ex. 1. Translate the following sentences using the verbs in Present, Past, Future Simple; Pre­sent, Past, Future Continuous; Present, Past Perfect.

1. Що ти робиш? - Я дивлюся фільм, який приніс мені мій друг два дні тому. Він прийде через годину, щоб забрати касету, а я хочу подивитись фільм до того, як він прийде. 2. Коли я прийшов додому, я побачив, що мама готує на кухні. Я хотів допомогти їй мити посуд, але вона зробила це. 3. Коли я вчора прийшов на роботу, я не зміг відкрити двері офісу, бо хтось зіпсував замок. 4. Тепер він згоден з тобою: він теж не думає, що тобі треба вибачитися. 5. Я закінчив роботу о восьмій. Коли я вийшов на вули­цю, то побачив, що сніг вже не йде. Було холодно і дув сильний вітер. 6. Ми завжди думали, що він чесна людина. Ніхто не припускав, що він може сказати неправду. 7. Якщо ти запитаєш, вона розкаже тобі про свою подо­рож до Греції. Вона з неї щойно повернулась. 8. Привіт! Я знаю, що минулого тижня ти хворів. Як ти себе почуваєш зараз? 9. Ми йшли вулицею і розмовляли. Раптом моя подруга зупинилась і сказала: "Подивись, це новий магазин. Я ще в ньому не була. Давай зайдемо туди!" 10. Давай зателефонуємо нашим друзям! Вони вже повер­нулися з відпустки.

11. Він ішов додому, коли до нього підійшла жінка і за­питала, як пройти до аптеки. 12. Ми подякували йому за те, що він зробив для нас. Ми ніколи не забудемо про це. 13. Я сподіваюсь, що мій брат прийде на зустріч вчасно, Звичайно він ніколи не запізнюється. 14. Якщо ви побачите Пітера, перекажіть йому, що ч зустрінусь з ним за кілька годин. Зараз я зайнятий. 15. Минулої неділі ми поїхали в село. Погода була чудова: дощ не йшов, вітер був теплий. Ми провели чудові вихідні дні.

Ex. 3. Open the brackets using the verb in Present, Past, Future Simple; Pre­sent, Past, Future Continuous; Present, Past Perfect.

1. Look! He (to look) strange without moustache. Why he (to have) a shave? 2. She says that tomorrow she (to see) her favourite film at six o'clock if she (to come) home in time. 3. There (to be) nobody at my office yesterday. I (to tell) everybody (to go) home. 4. I (not to think) that it (to be) comfortable to ring him now. He just (to arrive) from Europe and he (to uii.j pack) his things at the moment. 5. When the old man shouted, the strangers (to jump) off the fence and (to run) away. 6. I am sure that if they (to see) me again, they (to recogniee) me at once. 7. Sorry, I (not to understand) you. Repeat please, what you just (to say). 8. Beth (to come) by five o'clock yesterday. She (to come) into her room and (to begin) reading an interesting book which she (to take) at the library. 9. Andrew (to feel) very excited yesterday as somebody tell) him about the accident. 10. Nick (to be) happy last week because his father (to allow) him to drive his car.