Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НДЗ системы технологий.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
26.11.2018
Размер:
648.32 Кб
Скачать

2.3 Загальна характеристика цеху

Згідно з розрахунку необхідного технологічного обладнання цеху в цеху працюють чотири ДСП печі ємкістю по 5 тонн. Печі виплавляють 80000 тонн в год.

Найбільш характерними ознаками, що впливають на планування і розміри ЕСПЦ, є тип і місткість печей, продуктивність цеху, вживані способи позапічної обробки, розливання, забезпечення печей металлошихтой, феросплавами шлакотворними і заправними матеріалами.

Будівельні параметри, розміри прольотів і висота робочих майданчиків визначаються місткістю використовуваних електропечей і за цією ознакою цехи діляться на 3 групи . Перша - цехи з печами місткістю до 50 тонн ; друга - цехи з печами місткістю 50-100 тонн і третя - цехи з печами місткістю 150-200 тонн. У нашому випадку це перша група.

Вибирається перша група - цехи з розливанням сталі у виливниці, подачею металошихти і сипких матеріалів через шихтовий проліт. У цьому цеху - трьохпролітні будівлі, що включають, - шихтовый, пічний і розливний прольоти. Виплавка сталі ведеться одношлаковим і двушлаковим процесом дугових печах ДСП місткістю 5 тонн ( в основному в таких цехах печі місткістю до 80 тонн ), які розташовані в одну лінію на межі пічного і розливного прольотів, на рівні робочого майданчика. Усі початкові матеріали прибувають в шихтовий проліт і подаються в пічний проліт за допомогою передавальних візків. Випуск сталі здійснюється через пічний жолоб в ківш, підвішений на крюку крану. Шлак викачується в шлакові чаші встановлені на фундамент або шлаковозні візки під печами, і потім мостовим краном подається на залізничні платформи і вивозиться у відвал. Розливання металу ведуть у виливниці, встановлені на розливних візках. Ремонт і футерування ковшів робиться в розливному прольоті, зведень - в пічному. Основними видами транспорту є електричні мостові крани, залізничні вагони і електричні пересувні візки. Є проміжні рішення що виникли при реконструкції цехів, що відрізняються додатковим будівництвом відділення безперервного розливання сталі і бункерного прольоту для сипких матеріалів.

Згідно з розрахунку в цеху працює 4 крани , 5 вагових візків і 78 контейнерів.

Довжина майданчика для зберігання контейнерів складає 26 метрів.