Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КАДАСТР . 1 ЧАСТИНА. ЛЕКЦІЇ..doc
Скачиваний:
56
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
2.13 Mб
Скачать

17. Що не належить до лісового фонду України:

  • Зелені насадження в межах населених пунктів (парки, сади, сквери, бульвари тощо), які не віднесені до лісів;

  • Окремі дерева і групи дерев, чагарники на сільськогосподарських угіддях, присадибних, дачних і садових ділянках.

А) 1; В) 2; С) 1,2; Д) все належить.

18. _______________- це тип природних комплексів, у якому поєднуються переважно деревна та чагарникова рослинність з відповідними ґрунтами, трав'яною рослинністю, тваринним світом, мікроорганізмами та іншими природними компонентами, що взаємопов'язані у своєму розвитку, впливають один на одного і на навколишнє природне середовище.

19. Чи вірне твердження, що до земель лісогосподарського призначення належать лісові землі, на яких розташовані лісові ділянки, та нелісові землі, зайняті сільськогосподарськими угіддями, водами й болотами, спорудами, комунікаціями, малопродуктивними землями тощо, які надані в установленому порядку та використовуються для потреб лісового господарства.

А) так; В) ні; С) частково.

20. Ліси України поділяються на такі категорії:

1) захисні ліси, рекреаційно-оздоровчі ліси, ліси природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення , експлуатаційні ліси.

2) захищувані ліси, рекреаційно-оздоровчі ліси, ліси науково-ландшафтного, історико-культурного призначення , експлуатаційні ліси.

3) захисні ліси, рекреаційно-вирублювані ліси, ліси природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення , експлуатаційно-сільськогосподарські ліси.

21. Чи передбачає лісовпорядкування проведення відповідних топографо-геодезичних робіт і спеціального картографування лісів?

А) так; В) ні.

22. Яке визначення є вірним?

А) Державний лісовий кадастр - система обліку, що включає відомості про розподіл лісового фонду між власниками лісів і постійними лісокористувачами, поділ усіх лісів за категоріями залежно від виконуваних ними основних функцій, грошову оцінку та інші дані, що характеризують кількісний і якісний стан лісів.

В) Державний лісовий кадастр - єдина державна система робіт з розподілу лісового фонду між власниками лісів і постійними лісокористувачами, поділ усіх лісів за категоріями залежно від виконуваних ними основних функцій, проведення грошовуої оцінки та робіт, що характеризують кількісний і якісний стан лісів.

23. З якою метою запроваджено ведення лісового кадастру?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24. Що не належить до складових державного лісового кадастру

1) облік якісного і кількісного стану лісового фонду України; 2) поділ лісів на категорії;

3) адміністративний контроль за веденням кадастру; 4) грошова оцінка лісів;

25. Документація лісового кадастру (ДЛК) поновлюється один раз на __________ років (рік).

А) 7; В) 1; С) 5; Д) 8.

26. Хто забезпечує ведення ДЛК? _______________________________________

27.  До поверхневих вод належать (викреслити зайве):     А) природні водойми (озера);     В) водотоки (річки, струмки);     С) штучні водойми (водосховища, ставки) і канали;     Д) підземні води та джерела;

28. З якою метою складається Державний водний кадастр?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

29. Державний водний кадастр складається з трьох розділів:

1) поверхневі води; 2)_________________________; 3)використання вод.

30. Що є частиною земної кори, що розташована під поверхнею суші та дном водоймищ і простягається до глибин, доступних для геологічного вивчення та освоєння?

А) грунт; В) чернозем; С) надра; Д) корисні копалини.

31. В надрах України знаходиться понад __________ видів корисних копалин.

А) 200; В) 90; С) 400.

32. Вугілля, руда, нафта, природний газ та всі види підземних вод належать до:

А) корисних копалин загальнодержавного значення;

В) корисних копалин місцевого значення.

33. Чи вірне твердження , що обліку державним кадастром родовищ та проявів корисних копалин підлягають прояви корисних копалин та усі відкриті родовища корисних копалин на території України незалежно від кількості запасів, стану їх розвідки, освоєння і належності?

А) так; В) ні.

34. Що таке СУБД Oracle 10g Database? ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________