Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
seti 2011.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
522.75 Кб
Скачать

1.2 Зміст письмового звіту

1. Повний перелік функцій та параметрів програми net.exe з поясненнями, які виводяться довідковою підсистемою.

2. Результати запуску програми net.exe у мережі (повідомлення програми при її роботі як з усіма окремими параметрами так і з усіма припустимими комбінаціями параметрів).

3. Висновки за результатами роботи. У висновках рекомендується розмістити найважливіші параметри (п’ять-шість) за їх значенням і додатково відзначити, у якому з чотирьох запропонованих режимів легше користуватись довідковою підсистемою.

1.3 Контрольні питання

1. Які функції виконує системна утиліта net.exe (у порядку зменшення важливості функцій)?

2. Які формати має командний рядок для запуску програми net.exe?

3. Яке призначення має кожний параметр програми net.exe?

4. Які повідомлення виводить до екрана програма net.exe при її запуску з кожним параметром окремо та з припустимими комбінаціями параметрів?

Лабораторна робота № 2 мережні утиліти ping, tracert, ipconfig

Мета роботи – ознайомитися із призначенням та параметрами програм ping.exe, tracert.exe, ipconfig.exe, які входять до складу системного програмного забезпечення ОС Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000; навчитися використовувати ці утиліти для одержання даних про організацію мережі, її ресурси та для управління окремими ресурсами.

2.1 Лабораторне завдання

1. Запустити комп’ютер у одному з наступних режимів:

- MS-DOS 7.x;

- сеанс MS-DOS при роботі в середовищі Windows 95, Windows 98;

- емуляція сеансу MS-DOS при роботі в середовищі Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000;

- Пуск, Выполнить і далі – робота з командним рядком у середовищі Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows 2000.

2. Скориставшись довідковою підсистемою, переглянути й занотувати усі функції та параметри програм ping.exe, tracert.exe, ipconfig.exe. Для цього набрати окремо в командному рядку ping, натиснути ENTER, потімtracert, ENTER, потім – ipconfig, ENTER; прочитати та занотувати тексти, які з’являться на екрані, і далі по черзі викликати довідки до кожної функції або параметра й записувати їх до звіту.

3. По черзі запустити програму ping.exe з кожним параметром та припустимою комбінацією параметрів, занотувати результати роботи програми.

4. По черзі запустити програму tracert.exe з кожним параметром та припустимою комбінацією параметрів, занотувати результати роботи програми.

5. Запустити програму ipconfig.exe, занотувати результати роботи програми.

6. За результатами виконання роботи скласти письмовий звіт.

2.2 Зміст письмового звіту

1. Повний перелік функцій та параметрів програм ping.exe, tracert.exe, ipconfig.exe з поясненнями, які виводяться довідковою підсистемою.

2. Результати запуску програми ping.exe у мережі (повідомлення програми при її роботі як з усіма окремими параметрами так і з усіма припустимими комбінаціями параметрів).

3. Результати запуску програми tracert.exe у мережі (повідомлення програми при її роботі як з усіма окремими параметрами так і з усіма припустимими комбінаціями параметрів).

4. Результати запуску програми ipconfig.exe у мережі (повідомлення програми при її роботі).

5. Висновки за результатами роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]