Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варлам О._Курсова В ТДЕУ - 2.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
646.14 Кб
Скачать
  1. Використання методів менеджменту

При здійсненні управління ВАТ «Тернопіль-Готель» використовуються різноманітні способи, підходи та прийоми, які дають можливість: упорядкувати, націлити (спрямувати) та ефектив­но організувати виконання притаманних готельному комплексу функцій, процедур і операцій, необхідних для здійснення управлінського впливу.

У сукупнос­ті способи здійснення управлінської діяльності аналізованим підприємством, які застосовуються для визначення та досягнення його мети, виступають як методи менеджменту.

У загальноприйнятому розумінні методи — це способи (прийоми) цілеспрямованого впливу суб'єкта на об'єкт для досягнення поставленої мети.

Методи поділяють на: економічні; організаційно – розпорядчі; соціальні (соціально - психологічні).

Економічні методи – це способи впливу керуючої підсистеми на керовану (тобто керівництва готелю на персонал), які ґрунтуються на використанні економічних законів.

Організаційно-розпорядницькі методи менеджменту – це система важелів та регуляторів, яку використовують для організування певної поведінки й діяльності індивідів, груп працівників і трудових колективів організацій. Поділ організаційно-розпорядчих методів подано на рисунку 1.2.

Рис. 1.2. Класифікація організаційно – розпорядницькі методи управління

Соціальні методи менеджменту – система засобів і важелів впливу на соціально-психологічний клімат у колективі, на трудову та соціальну активність працівників.

Аналізуючи діяльність ВАТ «Тернопіль-Готель» потрібно відмітити, що керівництво підприємства широко застосовує різноманітні методи менеджменту. Зокрема, кожний працівник має свою посадову інструкцію і діє відповідно до неї (організаційно-розпорядницькі методи управління). Наприклад, інструкція по охороні праці і техніці безпеки для прибиральниці службових та виробничих приміщень, посадова інструкція менеджера служби прийому, розміщення та бронювання, посадова інструкція директора готелю, інструкція по охороні праці і техніці безпеки для швейцара, інструкція по охороні праці і техніці безпеки для покоївки, посадова інструкція адміністратора, посадова інструкція менеджера з управління номерним фондом тощо. Зразок такої типової інструкції менеджера з управління номерним фондом подано у додатку 7. Також, до цієї групи можна віднести статут підприємства, відповідно до якого готельний комплекс і працює (див. додаток 5).

Крім того, досить важливе значення має застосування моральних та економічних стимулів до працівників. Так, згідно наказу керівника готелю, працівники, які сумлінно працюють і протягом року не порушили жодного разу правил внутрішнього розпорядку і до них не застосовувались покарання, у кінці року отримують премію у розмірі 35% від місячної заробітної плати. Це позитивно позначається на результатах роботи всього колективу, а темпи росту продуктивності праці та якості наданих послуг у порівнянні з минулими роками зросли від 10 до 35%.

Методи менеджменту органічно пов'язані із загальни­ми та специфічними (конкретними) функціями менедж­менту і є інструментами їх реалізації. Застосування окре­мих методів і їх груп неможливе за нереалізованості їх функцій. Це засвідчує існування між функціями і мето­дами менеджменту прямих і зворотних зв'язків.