Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теорія до практики.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
360.07 Кб
Скачать

4. Задачі індивідуального завдання.

4.1. Задача №1 індивідуального завдання.

Побудувати комутаційне поле ступені групового пошуку ємністю [2048 x 2048] групових трактів ІКМ 30/32 по типу комутаційного поля системи МТ-20/25 на цифрових модулях (1024 х 512) каналів.

Розв’язання:

Визначаємо кількість групових трактів на вході і виході цифрового модуля:

На вході одного модуля

На виході -

Обрахуємо кількість цифрових модулів, необхідних для побудови одієї ланки заданого комутаційного поля:

Далі необхідно погрупувати дані модулі по x шт. у кожній із у (ігрек) груп перевіряючи умову:

Приймемо x рівним 16 а у 8 в результаті матимемо .

Для зменшення числа внутрішніх блокувань приймемо зв’язність нашої системі рівною 2 (f=2), а значить кожен блок «Простір» буде мати

,

а груп блоків буде:

.

Провівши даний розрахунок маємо усі дані для побудови схеми комутаційного поля (також ми знаємо про його симетричність):

Час

Простір

Час

Рисунок 3. Схема спроектованого комутаційного поля.

4.2. Задача №2 індивідуального завдання.

Розрахувати навантаження, яке обслуговує система 5ESS, якщо середнє навантаження від кожного аналогового і цифрового абонентів дорівнює відповідно y1=0.1 Ерл і у2=0.1Ерл. В систему 5ESS включено 2 SM (RSM) і M MMRSM з максимальною ємністю, кількість ISLU в SM рівна 5, відношення аналогових і цифрових абонентів і ISLU складає . Ємність ISLU становить 2048 аналогових абонентських ліній (АЛ) або 1024 цифрових АЛ.

Розв’язання:

Оскільки у кожному блоці SM 2 ISLU, то загальна кількість блоків ISLU рівна:

Частка аналогових блоків рівна 0%, тобто Отже цифрових блоків .4

Значить маємо:

Загальне навантаження від абонентів становить:

Висновки.

Метою даної навчальної-виробничої практики було поглибити і закріпити знання з базового курсу основи комутацій і канали та системи передачі сигналів.

Електронна цифрова система комутації МТ-20/25 призначена для передачі в основному телефонної інформації з можливістю передачі даних на телефонних мережах. Система розроблена фірмою Томпсоп (Франція), але в Росії закуплена ліцензія на виробництво цієї системи, і багато станцій цього типу працюють на телефонних мережах України. Електронна АТС типу МТ-20/25 є цифровою системою, у якій використовуються часовий розподіл каналів і електронна комутація з управлінням по записаній програмі.

SI-2000 - це сучасна цифрова комутаційна система з управлінням за записаною програмою SPC (Stored Program Control), що входить до складу сімейства цифрових систем SI-2000.

Системи сімейства SI-2000 можуть використовуватися як місцеві або транзитні АТС на мережах зв'язку загального користування (ЗК) і на відомчих мережах.

Також мною були розв’язані задачі, пов’язані з розрахунком навантаження, яке може обслужити ЦСК 5ESS з заданими параметрами і побудовою комутаційного поля з заданими параметрами за принципом побудови комутаційного поля ЦСК МТ 20/25.