Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нова штатка роти слоненят 2010.docx
Скачиваний:
130
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
129.04 Кб
Скачать

Вимоги до ведення книг обліку особового складу за формою № 1

  1. Військовослужбовців записують до книги в порядку прибуття до підрозділу. Запис роблять на підставі особових документів військовослужбовців (військовий квиток, посвідчення особи та ін.) і облікових документів штабу частини.

  2. Записи в книзі щомісячно звіряють з відомостями облікових документів штабу частини: обліково-послужних карток, книг алфавітного та штатно-посадового обліку.

  3. Книги в підрозділи видає під розписку командирам підрозділів штаб частини. Сторінки в книзі нумерують, а в кінці книги роблять запис про кількість сторінок, який завіряють підписом особи, відповідальної за ведення діловодства. Книги обліковують за журналом обліку. Нові книги заводять лише після використання всіх сторінок старих книг. Використані книги здають у штаб частини для знищення у встановленому порядку. Перед знищенням цих книг один із офіцерів підрозділу та особа, яка веде облік особового складу у штабі частини, перевіряють правильність всіх зроблених записів на військовослужбовців, перенесених на облік зі старої книги до нової.

  4. Короткі відомості про чисельність особового складу підрозділу (розділ 1) вивіряють щоденно і записують простим олівцем. Якщо показники чисельності особового складу за минулий місяць змінилися, то їх витирають, а замість них записують нові уточнені дані. Якщо за минулі дні не було ніяких змін, то виправляють лише дату їх складення, яка повинна строго відповідати календарному дню місяця.

  5. Штатно-посадовий розрахунок (розділ 2) ведуть на весь особовий склад підрозділу (у штабі батальйону цей розділ не ведуть). У розрахунку зазначають найменування кожної посади в порядку розташування їх у штатному розкладі. Графи 1, 2 і військове звання за штатним розкладом у графі 3 заповнюють чорнилом, а всі інші простим олівцем. У графі “Час і рік призову (рік народження)” зазначають: у мирний час для сержантів та солдатів строкової служби час і рік призову (наприклад – “І - 1982”, “ІІ - 1982”, що означає перше або друге півріччя 1982 року), а для військовослужбовців на службі за контрактом, включаючи і військовослужбовців-жінок – “військовослужбовець на службі за контрактом”, “місяць та рік закінчення служби за контрактом ”. У воєнний час у цій графі всім військовослужбовцям на службі за контрактом, включаючи і військовослужбовців-жінок, раніше прийнятих на військову службу добровільно, крім того, - “військовослужбовець на службі за контрактом”. На офіцерів цю графу не заповнюють.

  1. Для обліку офіцерів, прапорщиків, мічманів та військовослужбовців на службі за контрактом залишають декілька сторінок книги.

Сержантів та солдатів обліковують разом, після офіцерів, прапорщиків, мічманів та військовослужбовців на службі за контрактом.

У кінці книги виділяють декілька сторінок для обліку осіб, тимчасово прикомандированих із інших частин на строк більше одного місяця, та відміток про перевірку стану обліку.

Нумерація записів у кожному розділі самостійна.

Порядок заповнення граф третього розділу книги:

Графа 2. Прізвище, імя, по батькові пишуть без скорочення і прізвище пишуть дещо більшими буквами.

Графа 3. Посаду записують, починаючи з першого рядка, потім записують присвоєне військовослужбовцю військове звання.

Графа 6.якщо військовослужбовець має лише загальну освіту, то записують “11 класів”, “9 класів” і т. п. Для осіб, що закінчили професійно-технічне училище, крім загальної освіти вказують, яке училище закінчив. Якщо військовослужбовець має вищу або середню спеціальну освіту, то записують назву навчального закладу, який він закінчив. Якщо освіта неповна вища або неповна середня, то записують кількість закінчених курсів.

У разі наявності у військовослужбовців декількох цивільних спеціальностей, записують ту з них, по якій він має найбільший стаж або більш цінна для Збройних Сил України.

Графа 7. Для заповнення цієї графи відомості на кожного військовослужбовця беруть з його обліково-послужної картки (графа 14).

Графа 8. Записуючи адресу сімї, зазначають: індекс відділення звязку, область, район, село (селище), вулицю, номер будинку та квартири.

Графа 9. Заповнюють лише в разі вилучення військовослужбовця зі списків підрозділу. На звільнених у запас обовязково зазначають причини звільнення, наприклад: “Звільнений у звязку із закінченням строку служби”, “Звільнений через хворобу”, “Звільнений за сімейним станом”. Після цього записують найменування військкомату та області.

Приклад заповнення:

“Звільнений у звязку із закінченням строку служби. Саратський РВК Одеської області. 19.11.20___р., № 428”.

“Зарахований на навчання у Київський інститут сухопутних військ. 14.8.20___р., № 342”.

“Евакуйований через поранення (хворобу) в 204 військовий госпіталь. 17.3.20___ р., № 94”.

“Зарахований на службу за контрактом в мср. 15.9.20___р., № 210.”. “Пропав безвісти під час виконання бойового завдання в тилу ворога (зазначити пункт, місцевість). 1.3.20___р., № 86”. “Убитий в бою 14.8.20___р., № 207”.

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

ФОРМАТ 148х210 Форма 1

до пунктів 3.1.2., 3.1.3., 3.2.2.,

3.4.2., 4.1.9.6. Інструкції з

обліку особового складу

Збройних Сил України

КНИГА

обліку особового складу