Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС Закрійник.doc
Скачиваний:
109
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
2.73 Mб
Скачать

Тема 6. Розкрій жіночих костюмів, різних моделей на різні типи фігур

Інструктаж щодо змісту занять, організації робочого місця і охорони праці.

Вправи:

Зняття мірок, вибір прибавок при конструюванні жакетів. Розкрій жакета. Проведення примірок. Уточнення виробу після примірок. Моделювання і розкрій виробів різних моделей на різні типи фігур, різних силуетних форм. Урахування відповідності структури тканини для основних і декоративних деталей. Підпорядкування всіх деталей виробу особливостям і пропорціям фігури.

Використання при розкрої лекал основ сучасних силуетів. Порядок розкладки лекал. Економічність розкладки. Правила обкрейдування: товщина ліній, мінімальна відстань між ними. Розкладка лекал на тканині в згин і розворот.

Тема 7. Розробка конструкцій і розкрій жіночих пальт, півпальт, курток

Інструктаж щодо змісту занять, організації робочого місця і охорони праці.

Вправи:

Зняття мірок, розробка конструкції пальта з вшивними рукавами. Розкрій та підготовка виробу до примірки. Виконання примірки. Уточнення конструкції пальта після примірки. Моделювання. Побудова конструкцій покрою “реглан”, “напівреглан” з поглибленою проймою. Урахування особливостей фігури при виборі силуетних форм. Особливості розкрою виробів з ворсових тканин та штучної шкіри, замші. Визначення додаткових об’ємів робіт при виборі моделі, особливо для замовників з недоліками тілобудови з тим, щоб знайти елементи, які скрадають ці недоліки. Розрахунок розходу тканини верха та підкладки на основі знятих мірок та обраного фасону.

Тема 8. Побудова креслення і розкрій чоловічого піджака

Інструктаж щодо змісту занять, організації робочого місця і охорони праці.

Вправи:

Розробка конструкції чоловічого піджака. Розкрій та підготовка виробу до примірки. Виконання примірки. Уточнення конструкції виробу після примірки. Урахування особливостей фігури при розробці конструкції. Визначення відхилень окремих частин тіла від пропорційної тілобудови. Особливості виконання другої примірки, внесення змін у деталі уточнення довжини та ширини виробу. Перевірка правильності розміщення плечових та бокових швів, правильності вметування рукавів у пройми. Умовні позначення при примірці. Технічне моделювання.

Тема 9. Розробка конструкцій і розкрій чоловічих пальт, напівпальт курток, плащів

Інструктаж щодо змісту занять, організації робочого місця і охорони праці.

Вправи:

Побудова креслення основи чоловічого пальта з вшивними рукавами. Побудова спинки, пілочки, рукавів, комірів. Особливості конструкції покрою “реглан”, “півреглан” та виробів з поглибленою проймою. Залежність конструкції від особливостей фігури. Побудова креслень дрібних деталей. Розкрій виробів та проведення примірок. Особливості розкрою курток та плащів різних фасонів. Моделювання виробів за прогресивною методикою. Моделювання виробів за прогресивною технологією. Урахування того, що новітні тканини не піддаються волого-тепловій обробці або дають велику усадку. Досягнення технологічності виробу за рахунок максимально точної конструкції. Правила розкрою чоловічих пальт, курток, плащів з тканин з ворсом, чітко вираженою смужкою і кліткою, плащових тканин.