Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДС Закрійник.doc
Скачиваний:
109
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
2.73 Mб
Скачать

Тема 1. Малювання моделей одягу з натури

Значення малювання з натури. Закони малювання з натури: вивчення, спостереження, перевірка і порівняння. Розвиток зорової пам’яті при малюванні з натури. Особливості виконання малюнків моделей одягу на фігурі з натури. Передача пластичних властивостей тканини на ескізах.

Лабораторно-практична робота 1

Виконання начерків моделі одягу на фігурі людини з натури.

Тема 2. Умовності малювання моделей одягу

Умовності малювання моделей одягу, загальні правила виконання малюнка, засоби художньої виразності: контур, пляма з натуральним доопрацюванням, світлотіньовий малюнок, аплікація.

Лабораторно-практична робота 2

Виконання малюнків моделей одягу аквареллю.

Тема 3. Малювання моделей одягу з журналів мод і за уявою

Особливості малювання моделей одягу з журналів мод. Малювання моделей одягу за уявою. Побудова силуету і визначення пропорцій в моделі. Розміщення деталей на основній силуетній формі. Нанесення декоративного оздоблення моделі. Визначення всіх тонів майбутньої моделі в чорно-білому або кольоровому виконанні.

Лабораторно-практична робота 3

Виконання малюнків моделей одягу з журналів мод.

Лабораторно-практична робота 4

Виконання малюнків моделей одягу за уявою.

Типова навчальна програма з предмета “Технологія розкрою”

№ з/п

Тема

Кількість годин

Всього

З них на лабораторно-практичні роботи

Нове в технології виготовлення одягу

2

Технічні вимоги до матеріалів верху, підкладки і прикладних матеріалів при розкроюванні та виготовленні одягу пальтово-костюмного асортименту та легкого одягу

4

Підготовчо-розкрійні процеси виготовлення одягу за індивідуальними замовленнями. Особливості технологічного процесу виготовлення одягу з примірками

6

4

Всього годин:

12

4

Тема 1. Нове в технології виготовлення одягу

Характеристика способів обробки окремих вузлів та деталей із застосуванням сучасних прокладкових матеріалів. Обробка окремих вузлів та деталей одягу сучасного асортименту. Раціональні методи обробки швейних виробів в умовах виконання індивідуальних замовлень та при виготовленні сучасних моделей одягу. Безпека праці під час роботи з електрообладнанням.

Тема 2. Технічні вимоги до матеріалів верху, підкладки і прикладних матеріалів при розкроюванні та виготовлені одягу пальтово-костюмного асортименту та легкого одягу

Технічні вимоги до розкроювання деталей виробів легкого одягу та пальтово-костюмного асортименту з тканин в клітку, смужку, з набивним малюнком, ворсом. Величини припусків на шви в готовому вигляді. Напрямок нитки основи та допустимі відхилення.

Технічні вимоги до розкроювання деталей підкладки і прикладу виробів легкого одягу та пальтово-костюмного асортименту.

Лабораторно-практична робота 1

Практичні вправи щодо виконання експериментальної розкладки лекал обраної моделі одягу пальтово-костюмного асортименту та легкого одягу. Охорона праці під час виконання робіт.