Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Komertsiyne_listuvannya_1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
53.76 Кб
Скачать

Відповідь на пропозицію(оферту)

Якщо покупець згоден з усіма умовами пропозиції, він підтверджує її прийняття. Для цього він надсилає продавцеві поштою,факсом чи телеграфом лист-відповідь,який містить безумовну згоду прийняти без змін усі умови оферти продавця. Тоді зовнішньоторговельну угоду вважають укладеною: пропозиція і відповідь на неї є договором,виконання якого обов’язкове для обох сторін. Потім покупець надсилає замовлення,у якому викладає всі умови,що містяться в пропозиції,або підписаний ним контракт, складений на підставі попереднього контракту або пропозиції.

Якщо покупця не влаштовують з якихось причин умови пропозиції(кількість,якість пропонованого товару,ціна,терміни постачання та ін.),він повідомляє про це (телефоном або факсом) продавця,і між ними встановлюється іноді тривале листування або проходять складні переговори для виторфовування основних умов зовнішньоторговельної угоди до того часу,поки не буде досягнуто певної домовленості про всі її основні елементи(предмет угоди,якість товару,ціна,терміни постачання), якщо вона можлива.

Зокрема,якщо покупець не згоден з пропозицією загалом, він відхиляє її, надіславши відповідного листа продавцеві.

Якщо продавець не згоден з однією або кількома умовами пропозиції,він повідомляє його про це та надсилає цьому відповідь на пропозицію із зазначенням своїх умов та строку для відповіді. Таку нову пропозицію називають контрофертою.

Контроферта- відповідь покупця на пропозицію продавця,у якій зазначено ,що покупець хоче прийняти пропозицію,однак із деякими застереженнями.

Якщо продавець не заперечує проти додаткових або відмінних умов покупця,то він підтверджує пропозицію(контро оферту)покупця й надсилає йому підписаний примірник контракту.

Якщо продавець не згоден з усіма умовами пропозиції покупця,він повідомляє його про звільнення від своїх зобов’язань або надсилає йому нову оферту з урахуванням запропонованих покупцем умов чи на нових умовах,відмінних від запропонованих покупцем у контро ферті.

4.Замовлення.Підтвердження й анулювання замовлення

Замовлення- це комерційний документ,який містить прохання покупця відвантажити йому товар на певних умовах.

У тексті замовлення детально зазначають усі умови для укладання зовнішньоекономічної угоди:найменування й кількість товару,його якість,ціна,умови платежу,місце й термін постачання,характер пакування й маркування,а також установлюють термін, протягом якого продавець повинен прийняти або відхилити замовлення.

Видавати замовлення практикують постійним партнерам,з якими умови контракту не змінюються з року в рік,а тому в тексті замовлення можуть бути зазначені лише назва товару,його кількість,термін постачання,інколи-специфічні умови,характерні для конкретного замовлення,наприклад,місце здавання товару. Решта умов може бути регламентована загальними умовами,укладеними між партнерами,або умовами попереднього замовлення чи контракту(із зазначенням його номера й дати).

Зазвичай покупець має бланки замовлень.

Замовлення може мати додаток - специфікацію з уточненням умов постачання: інструкції з пакування та маркування товарів,інформацію щодо постачання й розподілення документів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]