Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформаційне забезпечення рекламної діяльності.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
244.22 Кб
Скачать

Висновки

В ході роботи над даною курсовою роботою ми спробувала розкрити всі аспекти пов’язані з інформаційним забезпеченням рекламної діяльності підприємства. Інформаційне забезпечення ― це необхідна послуга для функціонування економіки в сучасних умовах. У ринковій економіці незалежні, самостійні виробники товарів і послуг, а також всі ті, хто забезпечує безперервність циклу "наука ― техніка ― виробництво ― збут ― споживання" не зможуть успішно діяти на ринку, не маючи інформації. Підприємцеві потрібна інформація про інших виробників, про можливих споживачів, про постачальників сировини, що комплектують і технології, про ціни, про положення на товарних ринках і ринках капіталу, про ситуації в діловому житті, про загальну економічну й політичну кон'юнктуру не тільки у власній країні, але й в усьому світі, про довгострокові тенденції розвитку економіки, перспективах розвитку науки й техніки й можливі результати, про правові умови господарювання й т. п. У зв'язку із цим доцільно проаналізувати інформаційний ринок, значна частина послуг якого ставиться до сфери ділової інформації. Необхідно відмітити, що всупереч поширеній думці реклама є далеко не єдиним "двигуном торгівлі", а лише одним з безлічі.

У загальній системі великого комплексу маркетингових заходів реклама є, як правило, аж ніяк не є домінуючим елементом. Зокрема, по оцінках деяких вчених-маркетологів у загальній сумі факторів, що впливають на прийняття позитивних рішень про купівлі, рекламі належить лише від 1/32 до 1/8 частки. Практика показує, що найбільш значимими факторами, що визначають збільшення чи зменшення збуту продукції, є в першу чергу якість і споживчі властивості самих товарів, їхня ціна, загальне кон'юнктурне становище на ринку, дії конкурентів і т.п. Реклама вимагає великих грошей, що легко розтратити в пусту, якщо фірма не зуміє точно сформулювати задачу, прийме недостатньо продумані рішення щодо рекламного бюджету, звертання і вибору засобів реклами, не зуміє зробити оцінку результатів рекламної діяльності. Завдяки своїй здатності впливати на спосіб життя реклама залучає до себе пильну увага громадськості. Постійно підсилюється регулювання покликане гарантувати відповідальний підхід до здійснення рекламної діяльності.

Останнім часом реклама міцно обґрунтувалася в нашому житті. Ця сфера маркетингу активно розвивається в нашій країні. Відкриваються різні установи, що навчають мистецтву реклами. Залишається тільки вірити, що з кожним роком рівень її якості буде підніматися усе вище і вище, і вона стане дійсно надійним провідником споживача у світі величезної кількості товарів і різних послуг.

Список використаних джерел:

1. Про інформацію: Закон України від 2 жовт. 1992 р. № 2658 // Відом. Верхов. Ради України. – 2002. – № 48. – Ст.650.

2. Закон України «Про рекламу» [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=270%2F96-%E2%F0, вільний – Назва з екрана.

3. Алешина И.В. Паблик Рилейшнз для менеджеров [Текст] / И.В. Але шина. – М.:ИКФ «ЭКМОС», 2002. – 480 с.

4. Басова І. Рекламні заходи: організація та облік [Текст] / І. Басова. – Х.: Фактор, 2008. – 544 с.

5. Васильев Г.А., Поляков В.А. Основы рекламной деятельности [Текст] / Г.А. Васильєв, В.А. Поляков. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2004. - 414с.

6. Викентьев И.Л. Приемы рекламы и Public Relations. Программы-консультанты [Текст]: учебн. 7-е изд. / И. Л. Викентьев. – 2007. – 380с.

7. Владимирська А., Владимирський О. Реклама [Текст]: навч. пос. / А. Владимирська, О. Владимирський. – К.: Кондор, 2006. – 334 с.

8. Джефкинс Ф., Ядин Д. Павлик рилейшнз [Текст]: пер. с анг. под ред. Б.Л. Яремина – уч. пос. для вузов / Ф. Джефкинс, Д.Ядин. ­– М.: ЮНИТИ-ДАНА, – 2003. – 416 с.

9. Картер Г. Эффективная реклама. Путеводитель для малого бизнеса [Текст]: пер. с англ.; общ. ред. Е.М. Пеньковой / Г. Картер. – 1998. – 244 с.

10. Лук’янець Т. І. Рекламний менеджмент [Текст]: навч. посібник / Т.І. Лук’янець. –К.: КНЕУ, 1998. –276 с.

11. Обритько Б.А. Реклама і рекламна діяльність [Текст]: навч. посіб. / Б.А. Обритько. – К.: МАУП, 2002. – 240 с.

12. Панкратов Ф. Г., Баженов Ю. К., Серегина Т. К., Шахурин В. Г. Рекламная деятельность [Текст]: учебник для студентов высших учебных заведений. — 3–е изд., перераб. и доп. / Ф.Г. Панкратов, Ю.К. Баженов, Т.К. Середина. — М.: Информационно–внедренческий центр «Маркетинг», 2001. — 364 с.

13. Примак Т. О. Маркетинг [Текст]: навч. посіб. / Т.О. Примак. — К.: МАУП, 2004. — 228 с.

14. Ромат Е.В. Реклама [Текст]: ученик для студентов специальности «Маркетинг». – 3-е изд., перераб. и доп. / Е.В. Ромат. – Киев; Харьков: НВФ «Студцентр», 2000. – 480 с.

15. Ромат Е.В. Реклама в системе маркетинга [Текст]: учеб. пособие / Е.В. Ромат. – Х.: Фактор, 2001. – 229 с.

16.Уеллс У., Бернетт Дж., Мориарти С. Теория и практика менеджмента [Текст]: підручник / У. Уельс, ДЖ. Бернетт, С. Мориарти. – 1999. – 736 с.

17. Уткин Э. А., Кочеткова А. И. Рекламное дело [Текст] / Э.А. Уткин, А.И. Кочеткова. – М.: ЭКМОС, 1997.

18. Законодавча база рекламної діяльності в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.refine.org.ua/download-3796.html, вільний – Назва з екрана.

19. Інформаційна сфера в Україні, захист інформації, проблеми і перспективи розвитку [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.refine.org.ua/pageid-2328-3.html%20-, вільний – Назва з екрана.

20. Кушнір О.М. Ефективність управління рекламною діяльністю [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://intkonf.org/kushnir-om-efektivnist-upravlinnya-reklamnoyu-diyalnistyu/, вільний – Назва з екрана.

21. Організація реклами в Інтернеті [Електронний ресурс]. – Режим доступу : www.studclub.poltava.ua/lib/dwld/7981, вільний – Назва з екрана.

22. Основи рекламної діяльності [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://tourlib.net/metod_others/ORD_metod.htm, вільний – Назва з екрана.

23. Особливості організації реклами в Internet [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://revolution.allbest.ru/marketing/00006895_0.html, вільний – Назва з екрана.

24. Планування рекламної діяльності підприємства [Електронний ресурс]. – http://revolution.allbest.ru/marketing/00011692_0.html, вільний – Назва з екрана.

25. Телерадіопростір регіонів України: проблеми та перспективи розвитку на шляху до інформаційного суспільства [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://studentam.net.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=7547&Itemid=95, вільний – Назва з екрана.