Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СР ринок землі та нерухомості 111.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
242.69 Кб
Скачать

6. Відповідальність сторін

6.1. У разі невиконання Покупцем умов цього Договору Продавець має право вимагати виконання покупцем своїх зобов'язань належним чином, а також на відшкодування збитків, завданих невиконанням чи неналежним виконанням зобов'язань або має право розірвати цей Договір у встановленому законодавством порядку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його розірванням.

  1. У разі невиконання Покупцем передбачених цим Договором зобов'язань щодо строку внесення платежу за умови, що Продавець надав Покупцеві письмову згоду на подовження строку внесення платежів до 30 календарних днів з дати затвердження протоколу, Покупець сплачує пеню за весь термін прострочки платежу, яка обчислюється у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку, що діяла у період, за який сплачується пеня.

  2. У разі невиконання Покупцем передбачених цим Договором зобов'язань щодо строку внесення платежу в установленому обсязі і строк прострочення платежу з боку Покупця перевищує 60 календарних днів, Договір підлягає розірванню і гарантійний внесок Покупцеві не повертається, а також Покупець зобов'язаний додатково сплатити штраф у розмірі 10 відсотків від кінцевої ціни продажу земельної ділянки.

6.4. Порушення Покупцем умов Договору щодо цільового призначення земельної ділянки та умов її подальшого використання може бути підставою для припинення права власності на земельну ділянку у випадках, передбачених чинним законодавством.

7. Вирішення спорів

  1. Всі спори, що виникають при виконанні умов цього Договору або пов'язані з ним, вирішуються шляхом переговорів.

  2. Якщо відповідний спір неможливо вирішити шляхом переговорів протягом ЗО днів, він вирішується у судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору відповідно до чинного законодавства України.

8. Зміни умов договору та його розірвання

8.1. Зміна умов Договору або внесення доповнень до нього можливі за згодою Сторін або за рішенням суду у випадках, передбачених чинним законодавством.

  1. Усі зміни та доповнення до Договору здійснюються тільки в письмовій формі з наступним нотаріальним засвідченням таких змін і доповнень.

  2. Розірвання цього Договору проводиться відповідно до чинного законодавства України та цього договору.

8.4. У разі невиконання однією із Сторін умов цього Договору він може бути розірваний на вимогу іншої сторони виключно за рішенням господарського суду, в тому числі у разі невиконання Покупцем умов Договору щодо строків внесення платежу та їх розмірів згідно з пунктом 6.3 Договору.

9. Витрати

  1. Усі витрати, пов'язані з укладенням цього Договору, його нотаріальним засвідченням, державною реєстрацією права власності на земельну ділянку, сплачує Покупець.

  2. Витрати, пов'язані із внесенням змін та доповнень до Договору, нотаріальним асвідченням таких змін, сплачує Покупець.

10. Форс-мажорні обставини

  1. Жодна із Сторін не несе відповідальності за повне або часткове невиконання своїх зобов'язань, якщо таке невиконання спричинене обставинами, що знаходяться поза контролем Сторін, а саме: природні явища, військові дії, дії Уряду, органів державної влади чи інші обставини непереборної сили.

  2. Якщо обставини непереборної сили діють протягом трьох місяців та відсутні ознаки покращення ситуації, цей Договір може бути розірвано за вимогою Покупця або Продавця з обов'язковим направленням письмового повідомлення про такі обставини іншій Стороні.