Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СНОПЧЕНКО_Oil and its products_посiбник.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
616.45 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний авіаційний університет

АНГЛІЙСЬКА МОВА

Oil and its products aviation fuels

Навчально-методичний посібник

для студентів III курсу

Інституту міського господарства

спеціальностей

6.091604 “Хімічна технологія палива і вуглецевих матеріалів” 6.090605 “Хімічна технологія високомолекулярних сполук”

КИЇВ 2006

УДК 811.111+004.382.7 (076.5)

ББК Ш 143.21-913

А 647

Укладачі: В.І.Снопченко, О.С.Фурса, Л.М.Конопляник

Рецензенти: Л.О.Пашунова – канд. філол. наук, доц. (Національний університет “Києво-Могилянська Академія”); І.В.Олійник – канд. філол. наук, доц. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка).

Затверджено на засіданні методично-редакційної ради Інституту міського господарства НАУ 11 січня 2006 року.

Англійська мова. OIL AND ITS PRODUCTS.AVIATION FUELS:

А 647 Навчально-методичний посібник / Уклад.: В.І. Снопченко, О.С.Фурса, Л.М.Конопляник. – К.: НАУ, 2006. – 112 с.

Посібник містить текстові матеріали з тем “Нафта та нафтопродукти” та ”Авіаційні палива ”, відповідні лексичні та граматичні вправи, а також тексти для позааудиторного читання та список термінів до модулів 9, 10 згідно з навчальною програмою.

Для студентів третього курсу спеціальностей 6.091604 “Хімічна технологія палива і вуглецевих матеріалів” та 6.090605 “ Хімічна технологія високомолекулярних сполук”

Загальні методичні рекомендації

Навчальні та робочі навчальні програми з “Іноземної мови (за професійним спрямуванням)” за кредитно-модульною системою передбачають вивчення студентами спеціальностей 6.091604 “Хімічна технологія палива і вуглецевих матеріалів” та 6.090605 “Хімічна технологія високомолекулярних сполук” тем “Нафта та нафтопродукти” і ”Авіаційні палива” на третьому курсі.

Основна мета посібника – навчити майбутніх спеціалістів використовувати вказану тематичну лексику в поєднанні з засвоєними знаннями граматики; розвинути стійкі навички читання, перекладу, анотування та реферування оригінальної літератури; навчити відбору та використанню інформації, необхідної в їхній майбутній професійній діяльності. Граматичні вправи складені на лексичному матеріалі модулів і охоплюють такі граматичні категорії: Present and Past Indefinite Tenses, Present and Past Participles, Active and Passive Voice. Завдання допомагають контролювати вміння перекладати англомовний текст, перевіряти знання граматичних форм дієслова, визначати категорїї часу, стану. Словник термінів до кожного модулю допомагає студентам краще оволодіти лексичним матеріалом та дає змогу розширити словниковий запас.

Тематичний матеріал кожного модуля закріплюється системою вправ, які за рівнем складності поділяються на вправи для роботи з лексичними одиницями, зі словосполученнями, з реченнями та з текстом. Методичний посібник містить також тексти для самостійного читання.

Навчальний матеріал дібрано з англійської оригінальної літератури і посібників. Основна лексика текстів характерна для наукової літератури, пов’язаної з хімією, хімічною промисловістю та паливом.

Засвоєння лексичного та граматичного матеріалу допоможе студентові орієнтуватися в англомовній літературі згідно з запропонованими темами курсу.