Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Питання до семiнарських занять з ТДП.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
663.04 Кб
Скачать

54

Мвс україни одеський державний університет внутрішніх справ

Навчально-науковий інститут фінансово-економічної безпеки і права

Кафедра загальноправових дисциплін

Затверджую

Завідувач кафедри загально

правових дисциплін ОДУВС

П.М. Балтаджи

„30” серпня 2011 р.

ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

Навчальної дисципліни: «Теорія держави і права»

Денна форма навчання

Курс: 1

Семестр: 1, 2

Кількість годин за планом: 180 (сто вісімдесят)

Заняття проводять:

Лекції: к.ю.н., ст. викладач Суханова Д.С.

Семінарські заняття: ст. викладач Суханова Д.С.

Обговорено і схвалено на

засіданні кафедри

загальноправових дисциплін

«30» серпня 2011 р.

Протокол № 1

Одеса – 2011

Методичні вказівки щодо підготовки до семінарських занять

Семінарські заняття з курсу «Теорія держави і права» є важливою формою оволодіння студентами програмним матеріалом, розвитку у них навичок самостійної навчальної роботи, відпрацювання первинних вмінь теоретичного аналізу правових приписів та їх практичного застосування. В процесі цього різновиду занять, здебільшого, забезпечується зворотній зв’язок між студентами та викладачем, здійснюється поточний контроль якості знань, застосовуються методичні заходи індивідуалізації навчання та виховання.

Підготовка до семінарського заняття розпочинається з ознайомлення зі змістом відповідної теми в анотації навчальної дисципліни та з питаннями, які заплановано розглянути на даному занятті. Потім треба звернутися до конспекту лекції та методичних вказівок викладача щодо особливостей вивчення даної теми. Використовуючи підручник, необхідно добре засвоїти ті поняття, які є визначними (опорними) для цієї теми і виділені в плані семінару.

Сучасна методика викладання семінарських занять передбачає дискусійне обговорення попередньо визначених питань, що потребує вивчення студентами рекомендованих монографічних робіт, наукових статей тощо. Результати цієї роботи також доцільно нотувати в робочому зошиті з теорії держави і права.

Планами семінарських занять передбачається підготовка студентами рефератів з актуальних і проблемних питань теорії держави і права. Підготовка реферату має метою не лише ознайомлення з цими проблемами, але й напрацювання вмінь і навичок підготовки твору з заданої теми, усного викладу зібраного матеріалу та активної участі в дискусії за вказаною проблематикою. Рекомендована тематика рефератів надається в кінці кожної теми семінарського заняття.

Методичні вказівки щодо підготовки для написання рефератів

Написання студентом реферату є однією з форм перевірки якості засвоєння знань під час його самостійної роботи. Виконуючи цю письмову роботу студент самостійно досліджує певні проблеми, вчиться аналізувати наукову та навчальну літературу, критично її оцінювати, висловлювати власні думки, аргументувати та відстоювати їх, робити правильні наукові, теоретичні та практичні висновки.

Реферат може бути написаний від руки або надрукований. Обсяг реферату – 7–12 стор. машинописного тексту через 1,5 інтервала. Робота має містити «Вступ», де зазначається актуальність роботи, предмет та об'єкт аналізу тощо, основну частину (не більше трьох пунктів) та «Висновки», в яких стисло викладаються основні результати роботи. Наприкінці слід обов’язково навести перелік використаної літератури та нормативно-правових актів.

І СЕМЕСТР

Модуль 1. Загальне вчення про державу

Семінарське заняття № 1 – 2 години

Частина І