Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка Господарський процес(2008).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
863.74 Кб
Скачать

Першої інстанції

Правила подачі позовної заяви в господарський суд. Позовна заява. Її форма та зміст. Документи, прикладені до позовної заяви. Прийняття позовної заяви. Процесуально-правові наслідки недотримання порядку пред’явлення позову. Підстави відмови у прийнятті позовної заяви. Повернення позовної заяви. Порушення провадження у справі. Пред’явлення зустрічного позову.

Тема 13. Підготовка матеріалів до розгляду в господарському суді

Першої інстанції

Поняття й значення підготовки справи до судового розгляду. Задачі судді в підготовці справи до судового розгляду. Зміст дій судді в підготовці справи до судового розгляду. Дії сторін та інших осіб, які беруть участь в справі, у підготовці до судового розгляду.

Тема 14. Вирішення спорів у господарському суді першої інстанції

Судовий розгляд – одна з основних стадій господарського процесу. Порядок розгляду справи господарським судом. Перерва в засіданні господарського суду. Відкладення розгляду справи. Припинення провадження у справі. Закінчення провадження в справі без винесення ухвали. Мирова угода. Залишення заяви без розгляду. Підстави та процесуально-правові наслідки здійснення зазначених процесуальних дій. Протокол судового засідання.

Тема 15. Порядок розгляду справ про банкрутство

Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Поняття банкрутства. Порушення справ про банкрутство. Порядок розгляду та вирішення справ про банкрутство. Припинення провадження по справі про банкрутство. Особливості процедури банкрутства окремих категорій суб’єктів підприємництва.

Тема 16. Особливості розгляду справ про визнання актів держаних та інших органів недійсними

Матеріально-правові підстави визначення актів недійсними. Процесуальні особливості розгляду господарськими судами справ про визнання недійсними актів. Особливості розгляду окремих категорій справ про визнання недійсними актів.

Тема 17. Рішення та ухвали місцевого господарського суду

Поняття та види рішень господарських судів. Порядок прийняття та оформлення рішення господарського суду. Зміст рішення господарського суду. Вимоги, що пред’являються до рішення господарського суду. Законна сила судового рішення. Усунення недоліків рішення господарським судом, що його прийняв. Ухвали господарського суду, їх поняття, види й законна сила. Повідомлення господарського суду.

Тема 18. Перегляд судових рішень в апеляційному порядку

Суть i поняття апеляційного провадження в господарському процесі. Право апеляційного оскарження та його суб’єкти. Господарські суди, що розглядають апеляційні скарги (подання). Порушення апеляційного провадження. Відгук на апеляційну скаргу (подання). Порядок розгляду справи в апеляційній інстанції. Межі розгляду справи в апеляційній інстанції. Відмова від апеляційної скарги (подання). Термін розгляду апеляційної скарги (подання). Повноваження суду апеляційної інстанції. Підстави до зміни або відміни рішення в апеляційному порядку. Ухвала апеляційної інстанції. Апеляційні скарги на ухвали місцевого господарського суду.