Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка Господарський процес(2008).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
863.74 Кб
Скачать

Тема 6. Учасники господарського процесу

Поняття та склад суб’єктів господарського процесуального права. Господарській суд як учасник господарського процесу. Умови й порядок відведення суддів господарського суду. Особи які беруть участь у справі. Підстави участі в господарському процесі для громадян та організацій. Господарська процесуальна правосуб’єктність. Сторони в господарському процесі. Процесуальні права й обов’язки сторін. Процесуальна співучасть. Заміна неналежної сторони. Процесуальне правонаступництво. Треті особи в господарському процесі. Треті особи, що заявляють самостійні вимоги на предмет спору. Треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Прокурор у господарському процесі. Порядок участі прокурора й ведення ним справ в господарському процесі. Участь у господарському процесі державних органів, органів місцевого самоврядування та інших органів. Особи, які сприяють правосуддю в господарському процесі. Правове положення експерта в господарському процесі. Правове положення перекладача в господарському процесі. Представництво в господарському процесі. Поняття та види представництва. Повноваження представників і порядок їх оформлення.

Тема 7. Докази та доказування в господарському процесі

Поняття доказування в господарсько-процесуальному праві. Структура господарсько-процесуального доказування. Стадії судового доказування. Поняття доказів у господарському процесі. Класифікація судових доказів. Предмет доказування в господарському процесі та його структура. Факти, що не підлягають доказуванню. Обов’язок доказування. Надання й витребування доказів у господарському процесі. Відносність доказів у господарському процесі. Допустимість доказів у господарському процесі. Достовірність і достатність доказів у господарському процесі. Оцінка доказів у господарському процесі. Використання окремих засобів доказування у господарському процесі. Письмові докази та їхнє значення у господарському процесі. Речові докази. Висновок експерта. Пояснення представників сторін й інших осіб, які беруть участь в судовому процесі.

Тема 8. Запобіжні заходи

Поняття запобіжних заходів. Підстави вживання запобіжних заходів. Види запобіжних заходів. Заява про застосування запобіжних заходів. Порядок розгляду заяви про вживання запобіжних заходів. Наслідки подачі заяви про вживання запобіжних заходів, не відповідної вимогам закону. Виконання ухвали про застосування запобіжних заходів. Відповідальність за невиконання ухвали про застосування запобіжних заходів. Відміна ухвали про застосування запобіжних заходів. Оскарження ухвали про застосування запобіжних заходів. Припинення запобіжних заходів. Відшкодування збитку, заподіяного запобіжними заходами.

Тема 9. Судові витрати. Судові штрафи

Поняття та види судових витрат. Державне мито, його розміри, порядок оплати. Звільнення від оплати державного мита. Повернення державного мита. Витрати, пов’язані з розглядом справи в господарському суді. Склад судових витрат. Розподіл між сторонами судових витрат. Відстрочення або розстрочка сплати судових витрат i зменшення їх розміру. Поняття судового штрафу. Підстави та порядок накладення судових штрафів. Порядок оскарження визначень про накладення судових штрафів.

Тема 10. Процесуальні строки

Поняття, види та значення процесуальних строків. Числення процесуальних строків. Відновлення процесуальних строків. Припинення процесуальних строків. Наслідки пропуску процесуального строку.

Тема 11. Позов у господарському процесі

Поняття позову, елементів позову та види позовів у господарському процесуальному праві. Право на пред’явлення позову в господарському процесі. Передумови права на пред’явлення позову. Порядок реалізації права на звернення до господарського суду. Об’єднання i роз’єднання позовних вимог. Забезпечення позову. Захист відповідача проти заходів забезпечення позову.

Тема 12. Порушення провадження у справі в господарському суді