Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.рекоменд.по напис.бакалаврс.робіт 2011.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
165.38 Кб
Скачать
    1. Вибір та затвердження теми роботи

Тематика кваліфікаційних робіт розробляється та затверджується випускаючою кафедрою.

Теми кваліфікаційних робіт студенти обирають самостійно, керуючись переліком рекомендованих до розробки тем / додаток А/.

Студентові також надається право запропонувати (обрати) тему, назва і спрямованість якої відрізняються від рекомендованої тематики. У цьому випадку необхідно написати заяву на ім'я завідувача кафедри з обґрунтуванням доцільності опрацювання цієї теми.

При виборі теми кваліфікаційної роботи слід враховувати свої наукові та практичні інтереси, можливість використання відповідної статистичної інформації, збирання фактичного матеріалу на конкретному об'єкті дослідження та наявність власних розробок.

Обравши тему роботи, студент звертається з письмовою заявою на ім'я завідувача кафедри з проханням її затвердити. В заяві студент може просити затвердити йому також конкретного наукового керівника /зразок заяви подано в додатку Б/.

Обрані студентами теми робіт розглядаються та затверджуються випускаючою кафедрою. Одночасно кафедра призначає наукових керівників робіт.

Науковий керівник кваліфікаційної роботи здійснює наступні види робіт:

  • видає студенту індивідуальне завдання на виконання роботи;

  • погоджує графік написання і розроблений студентом план роботи;

  • проводить консультації студента по виконанню роботи.

2.3. Структура та зміст роботи

Основними складовими частинами випускної кваліфікаційної роботи є: вступ, два розділи (теоретичної та аналітико – рекомендаційної частини), висновки та пропозиції, список літератури, додатки.

Вступ

У вступі обґрунтовується актуальність обраної теми, її практичне значення, чітко формулюється мета і завдання роботи, визначається об'єкт, предмет, методи та інформаційна база дослідження. Загальний обсяг вступу становить 1 – 2 сторінки.

Теоретична частина (розділ 1)

В теоретичній частині мають бути розглянуті загальні теоретичні питання, методичні аспекти досліджуваної проблеми. Теоретична частина кваліфікаційної роботи поділяється на підрозділи.

У першому підрозділі розглядається сутність досліджуваної проблеми та ступінь її розробки, аналізуються сучасні концепції, визначаються дискусійні аспекти та невирішені питання щодо проблематики дослідження. У наступних підрозділах викладаються теоретичні та методичні основи розробки обраної теми, робиться літературний огляд, аналізуються різні точки зору, сутність явищ.

Теоретичне обґрунтування має визначити роль і місце досліджуваних явищ та процесів у діяльності організації.

Приблизний обсяг розділу становить 30–35 % матеріалу кваліфікаційної роботи.

Аналітико – рекомендаційна частина (розділ 2)

В цій частині має бути проведено аналіз та виявлені недоліки конкретного об'єкта управління пов'язаного із практикою студента. Обґрунтовується задача, яку необхідно вирішити для усунення виявлених недоліків.

При розгляданні аналітичних питань по об’єкту дослідження (об’єкту практики) потрібно подати його загальну характеристику, показати стан і місце досліджуваної теми на ньому, виявити та проаналізувати недоліки по обраному напрямку дослідження. Проведення аналізу здійснюється на фактичних даних об’єкта, що отримані різними методами збирання первинної інформації на об’єкті та представляється у вигляді опису, із застосуванням графіків, моделей, таблиць, на підставі яких потрібно робити висновки щодо сутності економічних та управлінських процесів та їх особливостей. Мета цієї частини розділу – обґрунтувати проблему та сформулювати задачі, що необхідно вирішити для усунення виявлених недоліків.

Питанням усунення виявлених на об’єкті дослідження недоліків присвячена рекомендаційна частина розділу. Пропозиції, що направлені на удосконалення діяльності об’єкту дослідження є результатом розв’язання сформульованих в аналітичній частині задач. Кожна пропозиція має бути представлена у вигляді обґрунтованих конкретних рекомендацій, моделей, пропозицій.

Розробка аналітико–дослідницької частини здійснюється з використанням ЕОМ. При цьому в назві одного з параграфів другого розділу має бути так і зазначено “… із застосуванням ЕОМ”.

Отримані результати порівнюються із існуючими, визначається їх ефективність. Приблизний обсяг розділу становить 35-40 % матеріалу кваліфікаційної роботи.

Висновки та пропозиції

У цій частині роботи потрібно стисло, у тезовій формі викласти основні узагальнені результати проведених теоретичних та аналітико – рекомендаційних досліджень та визначити, якою мірою вирішені завдання та досягнута мета кваліфікаційної роботи, що були сформовані у вступі. Загальний обсяг цієї частини 2 – 3 сторінки.

Список використаної літератури

Це перелік усіх джерел наукової, методичної, статистичної, довідкової та іншої інформації, на які є посилання у роботі, або які використовуються під час дослідження.

Список використаної літератури розміщується в кінці тексту кваліфікаційної роботи з самостійною нумерацією. Література розміщується в абетковому порядку прізвищ авторів чи первісних слів назв, якщо автори не вказані. В тексті роботи, де використано джерело, в квадратних дужках проставляється номер цього джерела.

Додатки

Уся інформація, що представлена у текстовій, табличній, графічній формі або у вигляді форм статистичної звітності, яка не увійшла до складу основної частини, виноситься у додатки.