Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГПП магистр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

6. Самостійна робота студентів

Самостійна робота над навчальною дисципліною «Господарське процесуальне право» включає:

  • опрацювання теоретичних основ, прослуханого лекційного матеріалу;

  • вивчення окремих тем або питань, що передбачені для самостійного опрацювання;

  • підготовка до виступу на семінарському занятті;

  • виконання індивідуальних завдань тощо

  • вивчення та аналіз судової практики.

Під час підготовки до семінарських занять студенти мають підготувати аргументовані відповіді на питання, що додаються до плану кожного із семінарських занять. При цьому необхідно враховувати нормативний, науковий і практичний підхід щодо кожного питання.

Самостійна робота також пере­дбачає підготовку кожним студентом реферату на індивідуальну тему, пов'язану з проблемами господарського процесуального права. Підготовка реферату обов'язково охоплює визначення основних понять і категорій, стан правового регулювання та наукової розробки даної проблеми, а також питання, які постають на практиці.

7. Шдивідуально-консультаційна робота

Індивідуально-консультаційна робота під час викладання курсу «Господарське процесуальне право» здійснюється у формі індивідуальних занять, консультацій, перевірки виконання індивідуальних завдань.

Індивідуальні заняття проводяться згідно навчальним планом і графіком у визначений в розкладі занять час. В залежності від результатів семінарських занять та контрольних заходів, на індивідуальні заняття можуть виноситись окремі питання, що викликали труднощі з їх опануванням у студентів. Крім того індивідуальні заняття можуть проводитись безпосередньо із студентами, що показують недостатні результати.

Консультації з навчальної дисципліни «Господарське процесуальне право» прово­дяться щотижнево відповідно із графіком консультацій.

8. Методики активізації процесу навчання

Основними навчальними технологіями, що застосовуються для активі­зації навчально-пізнавальної діяльності студентів при вивченні дисципліни «Господарське процесуальне право» є проблемні лекції, семінари та практичні заняття, на яких студенти готують процесуальні документи.

Елементи проблемних лекцій направлені на розвиток логічного мислен­ня студентів і характеризуються тим, що коло питань теми обмежується двома-трьома ключовими моментами, увага студентів концентрується на матеріа­лі, що не знайшов відображення в підручниках, а також на практиці розгляду справ у господарських судах та узагальненнях судової практики.. При читанні лекцій студентам даються питання для самостійного розмірковування, проте лектор сам відпо­відає на них, не чекаючи відповідей студентів. Система питань в ході лекції відіграє активізуючи роль, заставляє студентів сконцентруватися і почати ак­тивно мислити в пошуках правильної відповіді.

Семінари-дискусії передбачають обмін думками і поглядами учасників з приводу даної теми, а також розвивають мислення, допомагають формувати погляди і переконання, виробляють вміння формулювати думки й висловлю­вати їх, вчать оцінювати пропозиції інших людей, критично підходити до вла­сних поглядів. Елементи семінарів-дискусій використовуються при розгляді питань, що надавались студентам для самостійного опрацювання в контексті плану відповідного семінарського заняття.

На практичних заняттях студенти опрацьовують процесуальні документи.