Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГПП магистр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

Тема 6. Позов у (господарському процесі

Поняття та елементи позову. Предмет позову. Підстава позову. Зміст позову. Форма і зміст позовної заяви. Порядок подання позовної заяви. Додатки до позовної заяви. Ціна позову, склад ціни. Надсилання копії позовної заяви і доданих до неї документів. Об’єднання позовних вимог. Відзив на позовну заяву. Подання зустрічного позову. Підстави забезпечення позову. Способи забезпечення позову. Відміна забезпечення позову.

Відмова у прийнятті та повернення позовної заяви, їх підстави.

Модуль 2.

Тема 7. Вирішення господарських спорів у першій інстанції.

Строк вирішення спору. Порядок ведення засідання. Вирішення спору при неподанні відзиву на позовну заяву і витребуваних господарським судом матеріалів. Відкладення розгляду справи, перерва в засіданні. Відмова позивача від позову. Зменшення або збільшення розміру позовних вимог. Визнання позову відповідачем. Мирова угода сторін. Зупинення провадження у справі та його поновлення. Припинення провадження у справі. Залишення позову без розгляду. Протоколи. Прийняття рішення. Права господарського суду щодо прийняття рішення. Зміст рішення. Оголошення рішення та набрання ним законної сили. Винесення ухвали та її зміст. Розсилання рішень та ухвал. Додаткове рішення (ухвала). Роз’яснення і відправлення рішення, ухвали. Окрема ухвала. Повідомлення господарського суду.

Тема 8. Перегляд судових рішень в апеляційному порядку

Право апеляційного оскарження. Визначення апеляційної інстанції. Строк подання апеляційної скарги або внесення апеляційного подання. Форма і зміст апеляційної скарги (подання). Надсилання копії апеляційної скарги (подання) сторонам. Відзив на апеляційну скаргу (подання). Повернення апеляційної скарги (подання). Прийняття апеляційної скарги (подання). Порядок розгляду апеляційної скарги (подання). Відмова від апеляційної скарги (подання). Межі перегляду справи в апеляційній інстанції. Строк розгляду апеляційної скарги (подання). Повноваження апеляційної інстанції. Підстави для скасування або зміни рішення. Постанова апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвали місцевого господарського суду.

Тема 9. Перегляд судових рішень у касаційному порядку

Право касаційного оскарження. Касаційна інстанція. Порядок подання касаційної скарги (подання). Строк подання касаційної скарги (подання). Форма і зміст касаційної скарги (подання). Надсилання касаційної скарги (подання). Сторонам у справі. Відзив на касаційну скаргу (подання). Повернення касаційної скарги (подання). Прийняття касаційної скарги (подання). Порядок розгляду касаційної скарги (подання). Відмова від касаційної скарги (подання). Межі перегляду справи в касаційній інстанції. Строк розгляду касаційної інстанції. Підстави для скасування або зміни рішення або постанови. Постанова касаційної інстанції. Обов'язковість вказівок, що містяться у постанові касаційної інстанції. Касаційні скарги на ухвали господарських судів.

Тема 10. Перегляд рішення, ухвали, постанови господарського суду за ново виявленими обставинами

Поняття нововиявлених обставин та підстави перегляду судового рішення.

Порядок і строк подання заяви про перегляд судового рішення. Відновлення строку подання. Процесуальне правонаступництво. Подання прокурора про перегляд за нововиявленними обставинами. Додатки до заяви про перегляд.

Підстави повернення заяви про перегляд. Ухвала про повернення заяви. Особливості перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами.