Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звітт.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
484.01 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Житомирський державний технологічний університет

Кафедра ПЗОТ

Група ПІ-37

Виконала: Бабич Н.І.

Керівник: Яремчук С.І.

Житомир 2011 p.

Зміст

  1. Загальна інформація про підприємство

  2. Комп’ютерний парк

  3. Задачі, що виконуються на комп’ютерах

  4. Опис обов’язків і задач на підприємстві

  5. Керівництво програмісту

    1. Вибір засобу розробки

    2. Опис предметної області

    3. Прийом замовлення

    4. Опис програмного продукту

    5. Програмний код

  6. Керівництво користувачу

  7. Висновок

  8. Література

1.Загальна інформація про сервісний центр «Hexus»

Сервісний центр «Hexus» знаходиться за адресою м. Житомир, вул. Щорса, 151/1 тел.: (0412) 25-33-04.

Сервісний центр «Hexus» на ринку комп’ютерної техніки та комп’ютерних інформаційних технологій понад 10 років. Весь цей час працює в напрямках:

  • обслуговування комп’ютерів та комп’ютерних систем;

  • продажу, інсталяції та обслуговування копіювальної аналогової та цифрової техніки;

  • оперативної поліграфії – чорно-білого та повно-колірного тиражування, копіювання, друку малими та середніми тиражами;

  • підключення інтернету Net-city;

  • продажу комп’ютерних комплектуючих, периферійних пристроїв, мережевого обладнання.

Основою діяльності сервісний центр «Hexus» є надання повного спектру послуг, пов’язаних з комп’ютерною технікою – починаючи від збоку комп’ютерів з комплектуючих, які були вже у використанні до продажу нових комп’ютерів.

Колектив фірми – досвідчена команда, яка завдяки постійному професійному зросту, доброзичливому відношенню та повсякденній кропіткій праці досягла високого рівня кваліфікації.

2.Комп`ютерний парк

В приміщенні офісу сервісного центру «Hexus» знаходиться близько 7 комп’ютерів різної конфігурації, найчастіше зустрічається конфігурація:

  • процесор AMD Athlon \Sempron 3200(1800-2000 MHz)

  • оперативна пам'ять 1024

  • жорсткий диск 80-120 Gb

  • монітори LG FLATRON 17-19'\Samsung SyncMaster 17-19'

Також в офісі знаходиться 2 багатофункціональні пристрої Canon 1 багатофункціональний пристрій Еpson та 3 принтери Canon.

Всі комп’ютери зв’язані однією мережею: switch (16-ти портовий), один сервер(Windows Server). Мережа реалізована за кільцевою топологією. Вся маршрутизація по мережі управління здійснюється маршрутизатором CISCO.

3.Задачі, що виконуються на комп’ютерах

Комп’ютери в офісі використовуються в основному для:

  • обміну інформацією

  • набору документів

  • запису замовлень

  • стеження за роботою інтернет-трафіку

  • діагностування роботи іншої техніки

  • здійснення оплати за користування послугами мережі інтернет

4.Опис обов’язків та задач

В процесі проходження виробничої практики я була залучена майже до всього можливого спектру робіт, які проводяться на підприємстві:

  • встановлення та тестування програмних продуктів

  • підключення комп’ютерної техніки

  • встановлення ОС на комп’ютери

  • прийом замовлень

  • ремонт та збірка системних блоків

  • заправка струйних принтерів

  • прокладання мереж та підключення абонентів до інтернету.

Головним технічним завданням на практику було написання програми «База замовлень» для підприємства. Для зручності використання програми було створено простий для користування інтерфейс.

5.Керівництво програмісту

5.1.Вибір засобу розробки

Основою для обліку, контролю і планування служать всілякі картотеки, реєстраційні журнали, списки і так далі. Вони поступово накопичуються і оновлюються. При великому об'ємі інформації пошук і узагальнення необхідних відомостей, здійснюваних уручну, є досить трудомістким процесом.

З появою ЕОМ і використанням їх для обробки інформації з'явилася можливість автоматизувати рішення багатьох інформаційно - довідкових і розрахункових завдань.

Спочатку для накопичення і зберігання інформації на ЕОМ застосовувалися локальні масиви (або файли), при цьому для кожного з вирішуваних функціональних завдань створювалися власні файли початкової і результатної інформації. Це приводило до значного дублювання даних, ускладнювало їх оновлення, утрудняло вирішення взаємозв'язаних проблемних завдань.

Поступово з розвитком програмного забезпечення ЕОМ з'явилися ідеї створення систем, що управляють, які дозволяли б накопичувати, зберігати і оновлювати взаємозв'язані дані по цілому комплексу вирішуваних завдань, наприклад при автоматизації бухгалтерського обліку на підприємстві. Ці ідеї знайшли своє втілення в  системах управління базами даних (СУБД). СУБД взаємодіють не з локальними, а взаємозв'язаними за інформацією масивами, званими базами даних. З появою персональних комп'ютерів СУБД стають найбільш популярним засобом обробки табличної інформації. Вони є інструментальним  засобом  проектування банків даних при обробці великих об'ємів інформації.

База даних в SQL-Server складається з об’єктів різних типів. Однак таблиця є її основним об’єктом. Всі прикладні дані зберігаються саме в таблиці. В програмі використовуються унікальні ключі, для забезпечення максимальної цілісності бази даних.

Тригер – це об’єкт, що існує в межах інфраструктури таблиці. Він представляє собою фрагменти алгоритмічного коду, який автоматично генерується при додаванні, видаленні чи внесенні змін до таблиці. А також є основним елементом, що забезпечує цілісність бази даних.

Збережена процедура - це впорядкована послідовність операторів Transact-SQL, оформлених у вигляді єдиного логічного модуля. За їх допомогою можна провести будь-яку вибірку даних з використанням локальних та глобальних змінних, операторів, циклічних конструкцій.

Такий елемент бази даних як Security надає можливість додати користувача до бази даних, задавши при цьому йому роль та по можливості пароль. Відповідно до ролі користувач матиме різний доступ до таблиць, представлень, збережених процедур.

Microsoft ADO NET – це частина NET Framework, набір методів, що дозволяють легко керувати чи взаємодіяти з джерелом даних. В нашому випадку це SQL-Server.

ADO NET відрізняється від інших технологій доступу до даних, тим що дозволяє взаємодіяти з базою даних автономно, за допомогою відключеного від бази кеша даних. Контейнер для табличних даних представлений в бібліотеках ADO NET класом DataTable.

Розглянемо основні методи та принципи побудови з’єднання. Ми використали засоби програмування ADO NET. ADO NET формує основні класи з’єднання з базою даних. Так, в нашій роботі ми використали наступні класи:

SQlConnection - здійснює підключення до бази даних;

SQLDataAdapter - клас, що дозволяє здійснювати вибірку з бази даних на базі запитів.

SQLCommand – клас, що реалізує принцип доступу до збережених процедур, дозволяє видаляти та додавати дані до приєднаної бази даних.

DataTable – клас, що дозволяє здійснювати вибірку кількох рядків з таблиці бази даних, та працювати з вибраними даними.

DataReader – клас, що реалізує вибірку даних з бази, тільки в послідовному порядку.