Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб.прогр.ТЕХНОЛОГИЧНА_ПРАКТИКА.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
142.85 Кб
Скачать

Вимоги до умінь

Студент повинен уміти:

  • розуміти й оцінювати стан техніки безпеки і виробничої санітарії на ділянці;

  • розуміти й оцінювати технічні характеристики основного устаткування;

  • працювати з виробничим персоналом;

  • забезпечувати трудову дисципліну;

  • організовувати виховну роботу;

  • організовувати раціоналізаторську і винахідницьку роботу;

  • видавати змінне завдання і контролювати його виконанням;

  • правильно оцінювати працю;

  • планувати роботу;

  • організовувати технічний контроль якості виконання робіт;

  • давати економічне обґрунтування різнім складанням програмних продуктів, роботи з мережними і системними ресурсами, базами даних і знань, реалізації схемотехнічних рішень у комп'ютерній техніці, механізації й автоматизації виробничих процесів і впровадженню прогресивних методів керування виробництвом та ін.

Вивчення роботи відділів і служб підприємства

Для більш глибокого ознайомлення з діяльністю підприємства студенти повинні вивчити в період практики роботу наступних відділів і служб (крім тих відділів і служб, у яких вони працювали дублерами інженерно-технічних працівників): виробничо-технічна служба, відділи планування, експлуатації і технічного контролю.

    1. Виробничо-технічна служба підприємства.

Структура виробничо-технічної служби, функціональні обов'язки основних працівників служби. Організація технічного обслуговування і ремонту, виробничі ділянки й оснащеність їхнім технологічним устаткуванням. Технічний стан устаткування. Документація по обліку і звітності по технічному обслуговуванню і ремонту устаткування. Організація контролю за експлуатацією устаткування. Організація роботи з забезпечення техніки безпеки. Організація винахідницької і раціоналізаторської роботи.

    1. Відділ експлуатації підприємства.

Характер виконуваних робіт, основна клієнтура, що обслуговується роботами. Використання прогресивних методів організації робіт, застосування математичних методів оперативного планування робіт.

    1. Відділ планування підприємства.

Загальне ознайомлення з річним і квартальним планами робіт, плануванням праці і заробітної плати, доходів і витрат. Основні техніко-експлуатаційні показники роботи підприємства. План собівартості робіт, частка окремих статей витрат у загальному показнику собівартості.

Знайомство зі звітами по виконанню виробничих планів, планів по собівартості, праці і заробітній платі. Знайомство зі змістом статистичної звітності підприємства.

    1. Відділ технічного контролю підприємства.

Ознайомлення з організацією технічного контролю на підприємстві. Структура відділу, основні обов'язки працівників відділу. Ознайомлення з ДСТ на прийом і видачу з ремонту устаткування.

Виробничі екскурсії

Виробничі екскурсії проводяться з метою ознайомлення з роботою підприємств. Так, наприклад, студенти, що працюють на підприємствах не зв'язаних з виробництвом програмного забезпечення і комп'ютерної техніки, але які використовують їх у технологічних процесах повинні бути ознайомлені з технологічним ланцюгом підприємства та ін.