Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
221.18 Кб
Скачать
  1. Системні рахунки і субрахунки

Режим призначений для зміни імен і статусів системних рахунків поточного середовища БОС, а також додавання нових рахунків за зразком наявних в середовищі. При виклику режиму на екрані з'являється меню "Системні рахунку" (рис.18.1).

ЗМІНА ІМЕН - режим призначений для зміни імен системних рахунків. При виклику на екрані з'являється таблиця системних рахунків та їх імен з можливістю редагування записів.

Зміна статусу - режим призначений для зміни статусів системних рахунків. При виклику на екрані з'являється таблиця системних рахунків, їхніх імен і статусів. При виборі з таблиці рахунку або групи рахунків на екрані з'являється меню статусу рахунку (Ріс.18.2).

При виборі пунктів меню проводиться установка / скидання відповідного статусу. Можливі наступні поєднання статусів: "A", "P", "AT", "PT". Статус "T" встановлюється додатково для рахунків каси і банку. Статус "H" є технічним і встановлюється адміністратором при розробці середовища. При виході з меню новий статус буде визначено рахунку або групи рахунків, обраних до виклику меню "Статус рахунку".

Визначення статусів рахунків зазвичай проводиться при створенні та первинному завантаженні середовища БОС. У подальшому зміна статусів рахунків рекомендується робити тільки на початку звітного періоду за відсутності зворотному інформації.

НОВИЙ СІСТ.РАХУНОК - визначається номер нового системного рахунку, який створюватиметься за зразком у наступному пункті меню. При виклику режиму на екрані з'являється запит введення номера рахунку. Якщо введений номер рахунку вже є, система повідомить про помилку. У запиті активна кнопка "F2.Справкі" для виклику таблиці наявними в середовищі рахунків.

ДОДАТИ ПО ЗРАЗКОМ - запускається процес додавання в середу нового номера рахунку з створенням всіх необхідних об'єктів і зв'язків.

При запуску на екрані з'являється таблиця системних рахунків, в якій слід вибрати один у якості зразка. Після чого почнеться процес додавання нового рахунку, аналітична структура ОБОРОТОВ і ЗАЛИШКІВ якого точно така ж, як і у зразка. У процесі додавання проводиться створення всіх необхідних файлів, каталогів, індексів, зв'язків і форм. Після завершення процесу об'єкти нового рахунку повністю готові до введення інформації.

Синтетичні рахунки - це балансові рахунки, що узагальнюють облік господарської діяльності підприємства. Синтетичні рахунки призначені для обліку інформації в узагальненому вигляді і в грошовому вимірнику.

Субрахунок - це синтетичний рахунок другого порядку. Характерна особливість субрахунків полягає в тому, що на них як правило немає необхідності робити записи. Дані на субрахунках одержують групуванням аналітичних рахунків при складанні оборотних відомостей.

2.Трудомісткість. Шляхи та резерви підвищення продуктивності праці.

Трудомісткість — один з показників продуктивності праці, він являє собою суму затрат живої праці на виробництво одиниці продукції.

Резерви підвищення продуктивності праці – це невикористані можливості економії затрат праці (як живої, так і уречевленої), які виникають унаслідок дії тих чи інших факторів (удосконалення техніки, технології, організації виробництва і праці тощо). Рівень продуктивності праці залежить від ступеня використання резервів.

Резерви можна класифікувати відносно часу їх використання, а також сфери виникнення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]