Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bileti2.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
221.18 Кб
Скачать

Білет №1

1.Бухгалтерський облік, його зміст та завдання

Бухгалтерський облік — це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про господарську діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.

Метою бухгалтерського обліку є надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан і діяльність підприємства. Бухгалтерський облік виконує такі функції: інформаційну, контрольні/, оціночну, аналітичну. Інформаційна функція бухгалтерського обліку полягає в забезпеченні інформації про фінансовий стан і діяльність підприємства для потреб внутрішніх і зовнішніх користувачів.

2.Виробниче підприємство – основа економіки

Виробниче підприємництво поширюється в основному на

виробництво,

споживання товарів і послуг - це виробничі підприємства, фірми,

установи.

3.Сліпий метод друкування

“Сліпий” метод з’явився наприкінці минулого століття. Свою назву він отримав завдяки методиці навчання: спочатку учням зав’язували очі, і вони навпомацки відшукували потрібні клавіші. Потім стали закривати клавіатуру і руки учнів пристроєм, схожим на ящик без кришки і дна, щоб вони не могли бачити свої руки під час роботи і контролювати свої руки, тобто працювати їх доводилося всліпу.

Зараз розроблена інша методика навчання машинопису, але термін “сліпий метод” зберігся. Сучасний варіант “сліпого” 10-пальцевого методу передбачає розподіл букв клавіатури по групах і закріплення їх за кожним пальцем, а також постійне положення рук відносно клавіатури. Таким чином, навантаження на всі пальці розподіляються рівномірно.

Багато хто намагається освоїти друкарську машинку зоровим методом, тобто, дивлячись на клавіатуру і відшукуючи потрібні клавіші; б’ють по них вказівним або середнім пальцем. Основний недолік цього методу – необхідність зорового контролю за рухами пальців, щоб не допустити помилок. Тому читати текст можливо лише при зупинці роботи, запам’ятовуючи його уривками. При цьому доводиться постійно переводити погляд з тексту на клавіатуру. Така робота непродуктивна, з’являються характерні помилки – пропуски слів, фраз, а іноді й цілих абзаців. Крім того, втомлюються очі.

Усіх цих недоліків можна уникнути, користуючись “сліпим методом”.

Білет№2

  1. Предмет бух. Обліку

предметом бухгалтерського обліку є господарські засоби за їх складом і розміщенням, джерела утворення та їх цільове призначення, господарські процеси, що відображаються в результаті виробництва продукції, витрати й результати господарської діяльності підприємства.

2.Галузева структура виробництва. Групування галузей промисловості

Галузеву структуру промисловості характеризують кількісне співвідношення між окремими галузями і певні виробничі взаємозв'язки між ними.

В умовах становлення ринкової економіки вивчення галузевої структури необхідне для управління державною власністю в промисловості, якісного складання міжгалузевого балансу.

Критерієм прогресивності галузевої структури є таке співвідношення окремих галузей, при якому потреби народного господарства у певних видах продукції задовільняються з найменшими затратами суспільної праці і в найкоротший строк.

Для характеристики галузевої структури промисловості та аналізу зрушень у ній використовують ряд показників. Цими показниками можуть бути:

питома вага випуску продукції окремими галузями в загальному обсязі випуску продукції промисловістю;

алузь промисловості — це якісно однорідна сукупність підприємств, об'єднань та інших господарських одиниць різних форм власності, що виконують однакові функції в системі суспільного поділу праці.

В практиці планування і управління використовують поняття господарської, чистої і комплексної галузі.

П Господарська галузь — це сукупність підприємств, установ з єдиним органом управління.

Чиста галузь — це сукупність підприємств, що випускають однакову продукцію, але знаходяться в підпорядкуванні різних відомств.

Комплексна галузь — це ряд галузей, що об'єднані однорідними ознаками.

Визначальним фактором формування галузей і становлення їх оптимального розміру є попит на продукцію.

3.Вивчення руху пальців на клавішах основного рядку клавіатури

Ліва рука

А - вказівний палець

В - середній палець

І - безіменний палець

Ф - мізинець

Права рука

О - вказівний палець

Л - середній палець

Д - безіменний палець

Ж - мізинець

Білет №3

  1. Метод і методичні прийомим бух. Обліку бух. обліку

Метод бухгалтерського обліку - це сукупність способів і

прийомів, за допомогою яких господарська діяльність підприємства

відображається в обліку. Він складається з ряду елементів, головні

з яких:

1) документація;

2) інвентаризація;

3) рахунки;

4) подвійний запис;

5) оцінка;

6) калькуляція;

7) баланс;

8) звітність.

  1. Одноосібне підприємство. Партнерство

Одноосібне підприємство - це підприємство, яке є власністю однієї людини, яка несе повну відповідальність як за ведення бізнесу, так і за наслідки, пов’язані з цією діяльністю. Підприємництво в цій формі може здійснюватись як на основі підприємства, яке має статус юридичної особи так і на базі підприємства, яке не є юридичною особою.

3.Способи друкування складних знаків

Білет №4

1.Вимірники які застосовуються в обліку

Натуральні вимірники дають змогу отримати інформацію про господарські засоби і процеси в їх натуральному вираженні – в одиницях ваги, об’єму, площі, потужності. Вони забезпечують не тільки кількісне відображення об’єктів (наприклад, виготовлення продукції), а й їхню якісну характеристику (за видами, сортами, розмірами), що має велике значення для збереження господарських засобів. Облік у натуральних вимірниках називають кількісним.

Трудові вимірники використовують для визначення кількості затраченої праці в одиницях робочого часу – людино-днях, людино-годинах тощо. За допомогою трудових вимірників у поєднанні з натуральними розраховують норми виробітку, продуктивність праці, використання робочого часу і фонду оплати праці, заробітну плату та інше.

Грошовий вимірник застосовують для узагальненого відображення наявності та руху засобів (майна) підприємства, джерел їх утворення, господарських процесів і результатів діяльності в єдиному грошовому вимірнику (національній валюті України).

За допомогою грошового вимірника визначають загальну вартість наявних на підприємстві основних засобів, виробничих запасів, собівартість виготовленої та реалізованої продукції (виконаних робіт, наданих послуг). Цей вимірник використовують для обліку процесів виробництва й обігу, визначення фінансових результатів діяльності, а також для здійснення розрахунків між підприємствами.

Облік у натуральному та грошовому вимірникові називають кількісно-сумовим.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]