Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EI_ НМЗ (IV частина)_ЗВ.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.41 Mб
Скачать

Програма змістового модулю №4

Інформаційні системи, бази даних, системи управління базами даних: основні поняття.

Призначення СУБД MS Access 2007. Об’єкти MS Access 2007. Основні операції, які виконуються в MS Access 2007. Режими роботи. Вимоги до апаратного забезпечення ПК для встановлення MS Access 2007. Визначення логічної структури бази даних згідно з призначенням.

Завантаження Access 2003. Створення таблиць в режимі конструктора. Використання Мастера подстановок. Введення записів в таблицю. Друк таблиць. Проектування бази даних для економічної галузі.

Призначення вінка Схема даних. Встановлення зв’язків «один-ко-многим», «один-к-одному». Редагування структури і записів бази даних. Відображення взаємозв’язаних записів декількох таблиць. Фільтрація даних в базах даних. Фільтр по-виділеному. Звичайний фільтр. Розширений фільтр. Сортування даних.

Поняття про запити. Види запитів. Створення однотабличних та багатотабличних запитів на вибірку. Створення запитів на корегування баз даних. Запити з полями, що обчислюються. Групові операції в запитах. Перехресні запити. ­Запити з параметрами.

Поняття про форми. Створення форми за допомогою майстра. Конструювання форм. Робота з даними через форму. Проектування багатотабличних форм.

Поняття про звіти. Розділи звіту в режимі конструктору. Створення звітів за допомогою Мастера отчетов. Конструювання однотабличних звітів. Створення й редагування багатотабличних звітів.

Призначення кнопкової форми. Створення дворівневої структури кнопкових форм. Формування елементів взаємозв’язку кнопкових форм. Формування елементів для відкриття об’єктів додатків. Відкриття головної кнопкової форми.

Поняття про web-сторінки доступу до даних та їх види. Створення автосторінки на основі таблиці або запиту. Створення сторінок доступу до даних за допомогою Майстра сторінок. Підключення до джерела даних. Розробка сторінок доступу до даних в режимі Конструктора.

Автоматизація роботи за допомогою макросів. Поняття макросів. Види макросів. Створення макросів в Microsoft Word. Призначення макросу кнопці. Призначення макросу клавішам. Завантаження макросу. Редагування макросу.Структура макросу на мові VBA.Створення макросів в Excel.Редагування макросів. Призначення макросу кнопці. Безпека при роботі з макросами. Створення макросів в Access.

Створення програм - додатків мовою VBA.Створення лінійних та розгалужених програм-функцій мовою VBA. Налаштування, завантаження програм. Програмування циклічних функцій.

Поняття про експертні системи і їх відмінність від інших систем. Типові проблеми, що розв'язуються експертними систе­мами. Інструментальні програмні засоби для створення експерт­них систем. Сучасні експертні системи.

Типи навчальних систем. Комп'ютерне тестування. Перспек­тиви розвитку комп'ютерних навчальних систем.

Специфічні особливості інформації, що виникає в га­лузі економіки та менеджменту. Доцільність використання ком­п'ютерної техніки та програмних засобів під час розв'язання за­вдань менеджменту. Структурні одиниці економічної інформації. Класифікація технологій з використанням комп'ютерної техніки. Перспективи розвитку комп’ютерних технологій обробки даних в сфері економіки та менеджменту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]