Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Надя.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
862.72 Кб
Скачать

2.3.Інфраструктурні ресурси Жовіківського району

Жовківський район має значний туристичний потенціал і не лише тому, що тут проходить міжнародний шлях Львів – Рава-Руська – Варшава. Жовківщина надзвичайно багата пам'ятками історії, архітектури та культури. Крім того, м’який клімат, відкриті нещодавно мінеральні та термальні джерела обіцяють славне туристичне майбутнє. Але не сподівайтеся побачити розвинутої туристично-відпочинкової інфраструктури, вся вона зосереджена головним чином у Раві-Руській біля пункту пропуску через кордон.

Протягом останніх років у Жовківському районі почала активно формуватися місцева інфраструктура туризму: готелі та хостинги, громадське харчування, транспорт, зв’язок, інформаційно-рекламне обслуговування, а також послуги закладів культури, спорту, побуту, розваг, спрямовані на задоволення різноманітних потреб вітчизняних і іноземних туристів.

2.3.1.Підприємства розміщення туристів

Одним з найважливіших блоків у технології туристичної діяльності є засоби розміщення туристів, до яких відносять готелі, мотелі, кемпінги, пансіонати та ін. Засоби розміщення туристів за міжнародними рекомендаціями поділяються на чотири групи:

  • готелі й аналогічні підприємства;

  • комерційні і соціальні підприємства розміщення;

  • спеціалізовані засоби розміщення;

  • приватні туристичні засоби розміщення.

Мережа туристських підприємств активно формувалась наприкінці 70-х - упродовж 80-х pp. Як свідчить аналіз, більшість готелів, мотелів, кемпінгів, санаторіїв, баз відпочинку та туристських баз будувались за проектами, які не відповідають міжнародним стандартам. Інтенсивна їх експлуатація в період масового туризму (60 -80-ті pp.), а також несвоєчасне проведення капітальних та поточних ремонтів призвели до значного зносу цих будівель та їх оснащення. Тому пріоритетним напрямом зміцнення матеріальної бази туристських підприємств має бути проведення реконструкції, модернізації та будівництва об'єктів туристської сфери за рахунок власних коштів підприємств і за допомогою інвестицій, у тому числі іноземних.

За умов складної економічної ситуації в Україні обсяги вкладень у зміцнення матеріальної бази зростають повільно і не відповідають потребам галузі. Враховуючи гостру потребу в інвестиціях для реконструкції та будівництва об'єктів туристської індустрії, проводиться копітка робота щодо пошуку та залучення іноземних інвесторів. Розроблений і розповсюджується рекламний матеріал у вигляді інвестиційних пропозицій, який увійшов до мультимедійного каталогу "Україна. Погляд у XXI століття". Матеріали щодо залучення коштів інвесторів для будівництва та реконструкції туристських підприємств були надані практично всім торговельно-економічним місіям України, посольствам та консульствам України за кордоном. Як свідчить досвід, інвестори передусім звертають увагу на підприємства, які можуть запропонувати якісні сучасні інвестиційні проекти, бізнес-плани, і тому доцільно вкладати кошти в їх розробку.Через Жовківський район проходить міжнародна траса Львів-Рава-Руська,що збільшує попит готельної індустрії

Спільно розвивається й нічліжна база та бази відпочинку. Маємо в Жовкві готельно-ресторанний комплекс «Стиль», який може вмістити одночасно до 66 проживаючих, в с.Сопошин - готельно-ресторанний комплекс «Клен», у м. Рува-Руська є 2 приватні готелі: “Трислав” та  “ЛФ”.

Берекавиця

Відпочинковий комплекс біля озера розташований в мальовничій околиці поруч зі Львовом в с.Зашків. Стиль будівель нагадує гуцульські гражди. На територіїї комплексу є будиночки з просторими бенкетними залами, будівля з відпочинковими кімнатами, сауна, дитячий майданчик, та безліч альтанок. Тут можна скуштувати традиційні та рідкісні страви української кухні.

Параметри тераси: 150 Послуги: дитячі порції, простір де не палять Оснащення: Тераса, Паркування, Гральний куток, Гриль, Музика, Танцювальний майданчик, Жива музика, Кліматизація Паркування: паркування з охороною

 МАРС - сучасний комфортабельний комплекс , який має значний досвід у проведені міжнародних конференцій , бізнес семінарів , світових конгресів тощо. Для проведення цих заходів наш готель пропонує: - конференцзал на 150 місць місць (розміщення столів може бути круглим столом, «ялинкою» або партами) – 1500,00 грн./день;  - конференцзал на 120 місць місць (розміщення столів може бути «ялинкою», може бути партами)  - конференцзал на 50 місць ( розміщення столів може бути круглим столом , може бути партами - 500 грн./день.  Під час проведення семінарів , презентацій надаємо виставкові площі для розміщення рекламної інформації.  Всі зали мають відеотехніку , дошки фліпчарту , кондиціонери. Надаються послуги Інтернету в Бізнес-центрі. Надаємо професійні туристичні послуги гідів та гідів-перекладачів , послуги трансферу. Готель налічує 78 номерів і розрахований на 156 місць , з яких : люкс( 7 номерів)  - 2-х місний - 800 грн.  - 1-но місний - 730 грн. Напівлюкс ( 3 номера)  - 2-х місний - 650 грн.  - 1-но місний - 580 грн. Комфорт-клас ( 47 номерів)  - 2-х місний - 490 грн.  - 1-но місний - 420 грн. Стандарт-клас ( 21 номерів)  - 2-х місний - 430 грн.  - 1-но місний - 360 грн. * у вартість номера входить вартість сніданку (шведський стіл) - 70 грн. Ваш автотранспорт буде під надійною охороною паркінгу. Є можливість скористатися послугами SPA – центру (попаритись в фінській сауні і поплавати в басейні розмірами 19*14 м і глибиною 1,45 м). Вартість послуг SPA – центру становить 80 грн./день і 40 грн./день для проживаючих в готелі.  У ресторані та барі готельного комплексу пропонується різноманітні страви української та континентальної кухні. Ми також на професійному рівні організовуємо корпоративні вечори, банкети , фуршети та святкування урочистих подій.  Цетральний зал ресторану розрахований на 150 осіб. Є ще меньший зал ресторану розрахований на 70 осіб. Крім того є 1 VIP зал для ділових переговорів.  Вартість обіду - 90 грн з особи. Вартість вечері- 80 грн з особи.  Вартість фуршету - 170 грн з особи, вартість банкету - 250 грн з особи. Вартість кави-перерви - 30 грн. з особи.  Коригування цін та знижки клієнтам на послуги надаються при замовлені комплексного обслуговування! Розташований біля в'їзду у місто Львів по трасі Львів-Київ, с.Малехів (3 км.від Львова)

Готельно-ресторанний комплекс "Стиль" виконаний в стилі Ренесансу. Це місце де Ви можете зупинитись відвідуючи Жовкву. Він допоможе Вам відчути себе затишно і комфортно, а ресторан доповнить ці відчуття ще й смачними старавами, української та європейської кухонь. Жовква, місто князів та гетьманів завжди радувала око гостей міста та корінних жителів, будьте певні Ви не пожалкуєте що завітали до неї, а зупинитись завжди можна в готелі "Стиль".

Готельний комплекс "Стиль" складається з двох корпусів розташованих один навпроти одного. Перший корпус містить в собі, як готельні номери, так і чудовий ресторан виконаний в Стилі Ренесансу. Другий корпус окрім готельних номерів також містить в собі стоматологічну клініку.

Номери в готелі "Стиль" виконані в стилі Ренесанс та та обладані всіма необхідними зручностями які задовільнять будь-які смаки та підходять, як для проведення відряджень чи бізнес подій, так і для приватних вечірок та весіль.

.3.2.Заклади харчування туристів

Залежно від місцерозташування й обслуговуваного контингенту споживачів підприємства громадського харчування поділяють на загальнодоступні й такі, що пов'язані з обслуговуванням певного контингенту населення. До загальнодоступних підприємств відно­сяться ресторани, які функціонують при готельних комплексах, а також ті підприємства харчування, які розміщуються в житлових районах, торговельних центрах, у зонах масового відпочинку, на те­риторії вокзалів, близько автодоріг, при мотелях, кемпінгах тощо. Ресторани на Жовківщині в основному знаходяться в містах.Бари та закусочні,їдальні розміщенні майже у кожному населеному пункті.

Ресторан "Стиль" відповідає своїй назві. Прикрашений вишуканими масляними картинами написаними під замовлення створюють неповторну атмосферу затишку. А витвори шеф-повара задовільнять смаки будь-яких гурманів.