Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОЕН шпори.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
781.82 Кб
Скачать

105. Відтворення людського ресурсу-л.Р

Люд ресурси як джерело сукуп. пропозиції праці потребують постійного відтвор. Відтвор ресурсів для праці — це процес постійного і безперерв поновлення їх кількіс і якісн характ-ик. Цей процес хар-ся наступними показниками:

1. Природний рух населення — це результ процесів народж та смерті людей. Залежно від того, які процеси переважають,відбув-ся природн приріст або природне зменш населен.

2. Міграційний рух — зміна чисельності і складу населен в результ міграційних процесів.

3. Соціальний рух виявл-ся у зміні освітньої, профес-ої, нац-ої та ін. структур населен.

4. Ек. рух насел.— зміна к-ті та якості л. р. праці. Розрізняють такі типи відтворення людських ресурсів: традиційний (екстенсивн)тип відтворення- хар-ся високою нерегульованою народжуван і високою смертністю (з причин нерозвиненості медицини, низького рівня життя, війн, епідемій) та сучасний (інтенсивн)-обумовлений соц-ек розвитком, зростан. рівня життя, досягненнями медицини, емансипацією і залученням в ек. діяльн. жінок та ін. причинами, в результаті яких різко зменшився рівень народжув, значно збільшилася середня тривал. життя, знизився рівень смертності, зросла частка людей старшого віку в структурі населення. Розрізняється три режими відтвор л. р.:

-розширене відтвор- харак-ся переважанням народжуван. над смертн та, відповідно, природним приростом насел;

-просте - означає постійну к-ть насел в результ. приблизно однакової народжуван і смертн.; -звужене, або депопуляція, харак-е для країн, в яких показники смертн. перевищ-ть показники народжуван.і, в результаті чого відбув-ся абсолютне зменш. к-ті населен. Природний, міграційний, соціальний та ек рухи насел у сукупності визначають кільк-ні та якісні зміни л. р. праці.

106. Держава в системі суспільного відтворення.

Зараз немає держави, яка б не втручалась в економіку – різниця лише у ступені такого втручання, його формах та методах. Держава може втручатися в економіку прямо(через фінансування розвитку держ сектору, науки, культури, освіти, соц. захисту населення) чи опосередковано(через систему правових та економічних регуляторів). Активне втручання держави в сусп. відтворення викликане:

1-необхідністю підтримання умов саморегулювання економіки, забезпечення ефективності функціонування ринку(держава захищає ринок від монополізації, від знищення конкуренції, тому що при послабленні конкуренції ефективність суб’єктів господарювання знижується);

2-тим, що певна ек діяльність є невигідною для суб’єктів господарюв (будівницто шляхів, електростанцій, комунальне обслуговув будинків, санітарний контроль тощо);

3-необхідністю певного перерозподілу доходів, підвищенням доступу населення до деяких товарів і послуг (виплата пенсій, стипендій, дотацій, різних допомог)

Існує пряма залежність між ек діяльн держави і рівнем розвитку ринку: чим вищий цей рівень, тим сильніше і багатосторонніше держава впливає на ринк механізми і регулятори. Держава перетворюється в єдиний і головний координуючий, регулюючий центр господарсько-фінансової системи.