Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия курс 4.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
486.4 Кб
Скачать

56

Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки

Кафедра обліку і аудиту

ЗВІТ

Про походження фахової практики на підприємстві : тов «апс – Центр»

Виконала:

студентка групи ОА-31

Болюх І. М.

Керівник:

ст. викл. Русіна Н.В.

Кіровоград 2011

ЗМІСТ

Розділ 1. Організаційно-економічна характеристика та організаційні особливості побудови обліку на підприємстві ТОВ «АПС-Центр»................... 1.1. Загальна характеристика та техніко-технологічні особливості діяльності підприємства............................................................................................................

1.2Аналіз та оцінка економічних показників та фінансового стану підприємства……………………………………………………………………..

Розділ 2. Особливості побудови обліку та контролю на підприємстві ...........

2.1. Особливості постановки фінансового обліку……………………………..

2.2. Стан та перспективи внутрішньогосподарського обліку та контролю….

2.3. Стан сучасних технологій на підприємстві………………………………….

Розділ 3. Особливості побудови обліку розрахунків з бюджетом за податками і платежами та аналіз їх стану…………………………………………………..

Розділ 3. Особливості побудови обліку розрахунків з бюджетом за податками і платежами та аналіз їх стану………………………………………

3.1. Порядок нарахування та сплати податків і зборів…………………………

3.2. Аналітичний і синтетичний облік…………………………………………

Список використаних джерел..............................................................................

Додатки...................................................................................................................

Розділ 1. Організаційно-економічна характеристика та організаційні особливості побудови обліку на підприємстві ТОВ «АПС-Центр»

1.1. Загальна характеристика та техніко-технологічні особливості діяльності підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю „АПС-ЦЕНТР" створено на основі законодавства України.

Взаємовідносини між учасниками, трудовим колективом та іншими учасниками господарської діяльності товариства регулюються Статутом, та діючим законодавством.

Підприємство є юридичною особою з дня його державної реєстрації, е самостійним суб'єктом господарювання, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в банках, штампи, печатки зі своїм найменуванням.

Товариство з обмеженою відповідальністю «АПС-Центр» для досягнення встановлених цілей своєї діяльності вправі від свого імені вчиняти правочини,набувати майнових та особистих немайнових прав і нести обов'язки, бути позивачем та відповідачем у суді, господарському та третейському судах.

Товариство керується у своїй діяльності чинним законодавством, та Статутом.

Підприємство не відповідає за зобов'язаннями держави, держава не відповідає за зобов'язаннями товариства. Товариство відповідає за своїми зобов'язаннями всім своїм майном, на яке, відповідно до чинного законодавства, може бути звернено стягнення.

Учасники відповідають по зобов'язанням товариства в межах свого внеску до статутного капіталу підприємства.

Мета діяльності товариства є насичення ринку конкурентноспроможними товарами, роботами та послугами з метою одержання прибутку.

Предметом діяльності товариства є:

  • надання послуг протипожежного призначення;

  • надання послуг, пов'язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян;

  • проектування, монтаж, налагодження, ремонт і технічне обслуговування систем автоматичного пожежогасіння, пожежної сигналізації, димовидалення та інших автоматичних систем протипожежного захисту;

  • експертиза стану пожежної безпеки об'єктів, будівель, споруд, приладів, обладнання та продукції;

  • розроблення інженерно-технічних рішень щодо виконання протипожежних заходів, розрахунків систем протипожежного захисту будівель і споруд, визначення шляхів евакуації, категорій виробництва стосовно вибухопожежної та пожежної безпеки;

  • зарядження, ремонт, обслуговування та випробування балонів, у яких містяться гази під високим тиском;

  • ремонт, випробування, зарядження та перезарядження вогнегасників, виготовлення та відновлення їх деталей;

  • виконання робіт з оброблення конструкцій, матеріалів, тканин вогнезахисними речовинами.

  • проектування, монтаж, ремонт і перевірка надійності блискавкозахисту;

  • вимірювання опору ізоляції електромереж і електроустаткування;

  • організація та створення систем централізованого пожежного спостереження (моніторингу) за станом об'єктів та їх технічне обслуговування;

  • виробництво, розповсюдження, торгівля оптова та роздрібна: технікою, обладнанням, засобами та матеріалами протипожежного захисту, а також вогнезахмсними конструкціями, матеріалами, засобами. Проведення всіх видів аварійно-рятувальних робіт;

Товариство засноване на приватній власності, з правом найму робочої сили.

Ліцензовані види діяльності товариство має право здійснювати тільки на підставі спеціально виданого дозволу (ліцензій).

Майно ТОВ «АПС-Центр» складають його основний капітал та обігові кошти, а також інші цінності (спеціальні капітали, грошові кошти), вартість яких відображається у його самостійному балансі.

Джерелом формування майна Товариства є:

  • грошові й матеріальні внески учасників;

  • доходи, одержані від реалізації продукції (робіт, послуг), а також від інших видів господарської діяльності;

  • надходження від продажу (здачі в найм) майнових об'єктів (комплексів), що належать їм, придбання майна інших суб'єктів:

  • кредити банків та інших кредиторів;

  • безоплатні й добродійні внески, пожертвування юридичних та фізичних осіб;

  • інші джерела, не заборонені законодавством України.

В процесі своєї діяльності підприємство має право продавати, передавати іншим підприємствам, організаціям і установам, обмінювати, здавати в найм (оренду), передавати безоплатно у тимчасове користування будинки, які йому належать, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу у відповідності з діючим законодавством.

Товариство має право продавати, передавати безвідплатно, обмінювати, здавати в оренду громадянам засоби виробництва та інші матеріальні цінності, за винятком тих, які у відповідності з законодавчими актами України не можуть бути у їх власності.

Володіння і користування землею, водою, іншими природними ресурсами товариство здійснює у порядку, передбаченому діючим законодавством України.

Товариство несе відповідальність за дотримання вимог і норм по раціональному використанню, відновленню й охороні земель, вод, інших природних ресурсів, а також відшкодовує збитки, заподіяні в результаті його діяльності.

Збитки, заподіяні товариству в результаті порушення його майнових прав громадянами, юридичними особами і державними органами, відшкодовуються Товариству в судовому порядку.

Ризик випадкової загибелі чи пошкодження майна товариства, покладається на товариство.

Грошові засоби товариства зберігаються на розрахункових рахунках в установах банків в національній та іноземній валюті. Відкритгя рахунків і розрахункових операцій здійснюється у відповідності з вимогами законодавства України.

З метою забезпечення діяльності товариства, за рахунок грошових коштів та майна учасників, створений статутний капітал Товариства в розмірі 44 000 (сорок чотири тисячі) гривень.

Товариство самостійно здійснює свою господарську діяльність на принципах повного господарського розрахунку, несе відповідальність за результати цієї діяльності, за виконання взятих па себе зобов'язань перед трудовим колективом і партнерами по укладеним договорам, контрактам, перед державним бюджетом і банками згідно діючого законодавства.

З доходу, отриманого внаслідок фінансово-господарської діяльності товариство:

  • сплачує за трудові ресурси;

  • здійснює обов'язкові платежі до бюджету;

  • розраховується з контрагентами по договорам:

  • залучає кошти, майно та інші матеріальні ресурси для подальшого розвитку товариства.

Чистий прибуток товариства підлягає розподілу між учасниками пропорційно частці кожного учасника в статутному капіталі товариства.

Товариство самостійно планує свою діяльність по виробництву продукції, робіт, наданню послуг, виходячи із споживчого попиту і необхідності забезпечення виробничого та соціального розвитку товариства, підвищення особистих прибутків його робітників. Основу планів складають договори, контракти, складені із споживачами (покупцями) продукції, робіт і постачальниками матеріально-технічних ресурсів.

Стосунки підприємства у ході здійснення своєї діяльності з іншими підприємствами, організаціями та громадянами здійснюються на основі договорів, контрактів.

ТОВ «АПС-Центр» реалізує свої послуги, по цінам та самостійно встановленим тарифам, або на договірній основі, при згоді сторін, а у випадках, передбачених законодавством, - по державним цінам та тарифам. Товариство здійснює розрахунки за своми зобов'язаннями з підприємствами, організаціями, установами у безготівковому та готівковому порядку через установу банку, крім випадків, передбачених законодавством, з громадянами - у безготівковому порядку та готівковому. Товариство має право закупати сільськогосподарську продукцію у населення за готівкові кошти.

Товариство здійснює у встановленому порядку оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну звітність. Посадові особи підприємства несуть встановлену законодавством відповідальність за недостовірність відомостей оперативного та бухгалтерського обліку, статистичної звітності.

Усі питання соціального розвитку Товариства вирішуються директором, при погодженні із учасниками, з урахуванням думок трудового колективу у відповідності з діючим законодавством України.

Товариство має право надавати фінансову допомогу юридичним та фізичним особам, а також безвідсоткові позики своїм працівникам.

Органами управління товариством є: - загальні збори учасників;

- директор товариства.

Вищим органом управління товариством є загальні збори учасників товариства, які мають право приймати рішення з питань, визначених Статутом. Учасники мають кількість голосів пропорційну розміру їх часток у Статутному капіталі.

Трудовий колектив Товариства становлять усі працівники, які своєю працею беруть участь в його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди). Права трудового колективу, повноваження його виробничих органів визначаються діючим трудовим законодавством України.

Оплата праці робітникам підприємства здійснюється згідно з затвердженими посадовими окладами, тарифними ставками, умовами контрактів (договорів), але розмір не може бути меншим, ніж встановлений по Україні мінімальний розмір заробітної плати.

Товариство самостійно визначає загальну кількість працівників, їх професійний і кваліфікаційний склад, необхідність залучення тимчасових працівників і сумісників.

ТОВ «АПС-Центр» здійснює організацію праці, заходи із забезпечення трудової і виробничої дисципліни, охорони праці, дотримання правил санітарії і техніки безпеки згідно з діючим законодавством.

Працівники товариства підлягають обов'язковому державному соціальному страхуванню у передбаченому законодавством порядку.

Товариство з обмеженою відповідальністю “АПС-Центр” виконує роботи протипожежного призначення на підставі Ліцензії Серії АВ № 399375, виданої Державним департаментом пожежної безпеки України 21.11.2008 р.

На ринку послуг Товариство знаходиться вже чотири роки. За цей час клієнтами підприємства стали більше тисячі суб’єктів господарювання різного профілю та форми власності. Спеціалісти Товариства виконують роботи на великих виробних об’єктах, в тому числі пожежонебезпечних (Корпорація «Богдан», ЗАТ «Креатив», ВАТ “Кіровоградолія”, ТОВ “Побузький феронікелевий комбінат”, мережа автозаправок ТОВ НК “Альфа – Нафта”, ВАТ «Укрнафта» та інші.

За час діяльності співпраці не надходило жодних зауважень на якість наданих послуг підприємством. Товариство завжди йде на зустріч своїм партнерам та пропонує індивідуальний підхід, взаємовигідні рішення.

Територія діяльності компанії – вся територія України.

Товариство динамічно розвивається за рахунок надання клієнтам підприємства повного спектру протипожежних послуг та відкриття нових філій, зокрема в містах Київ, Кривий Ріг (Дніпропетровська область), Олександрія, Світловодськ, Знам’янка (Кіровоградська область).

Спочатку діяльності товариства мало основний профіль діяльності – надання протипожежних послуг.

В 2006 році товариством було отримано ліцензію на виконання монтажних робіт та на здійснення охоронних послуг.

На початок 2008 року в товаристві працює більше 90 працівників.

Основними приоритетними напрямками діяльності ТОВ “АПС-Центр” є діяльність на ринку протипожежних послуг, будівництва та операцій з нерухомістю.

В галузі протипожежних послуг товариство займає одне з провідних місць в Кіровоградській області по обсягу виконуваних робіт з пожежного спостереження за системами автоматичної пожежної сигналізації, технічного обслуговування пожежної сигналізації, систем пожежегасіння та інших видів робіт.

У процентному вираженні товариство займає майже 60 % ринку протипожежних послуг Кіровоградської області. Станом на січень 2010 року укладено більше 1150 постійно діючих договорів на протипожежні послуги.

В галузі операцій з нерухомістю товариство здійснює діяльність в двох напрямках: будівництво нових та купівля існуючих об’єктів нерухомості з метою подальшого здавання їх в оренду з різним цільовим призначенням. З цією метою було отримано ліцензію на будівництво об’єктів нерухомості, дія якої поширюється на територію України.

Діяльність організації тісно пов’язана з будівництвом нових об’єктів, а також реконструкцією вже збудованих, оскільки при їх проектуванні необхідно передбачати розділ, що стосується пожежної безпеки будівлі, приміщення тощо.

В ТОВ “АПС-Центр” діє професійна проектна група, яка займається проектуванням всіх видів протипожежних систем.

Підприємство пропонує послуги з виконання проектувальних робіт на стадії проектування нового будівництва або перебудови існуючого.

На замовлення клієнта спеціалістами ТОВ “АПС-Центр” виконує:

  • попереднє обстеження об’єкта до виготовлення проекту;

  • проектування установок автоматичної пожежної сигналізації, систем оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей під час пожежі;

  • проектування установок пожежогасіння (водяне, газове, порошкове, аерозольне), протидимного захисту;

  • проектування систем пожежного спостереження;

  • проектування пристроїв для захисту будинків і споруд від розрядів блискавки;

  • проектування вогнезахисту дерев’яних та інших конструкцій.

Товариство несе повну відповідальність за виготовлені проекти та приймає участь у проходженні ними експертизи.

ТОВ “АПС-Центр” розвиває також охоронні послуги. На базі товариства вже створено пульт охоронного спостереження за об’єктами, формується власна група затримання.

В товаристві працюють висококваліфіковані та досвідчені спеціалісти, які отримали відповідне спеціальне навчання, пройшли перевірку знань з охорони праці та безпеки виробництва.

При виконанні робіт використовуть виключно сертифіковане обладнання та прилади, а також здійснює гарантійне та післягарантійне обслуговування.

Вартість робіт визначається індивідуально після огляду об’єкта спеціалістом товариства або згідно проектної документації за умов її наявності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]