Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА 2.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
543.23 Кб
Скачать

Тема 26. Правовий статус іноземних суб'єктів у цивільному процесі україни

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680&fref=pb&hc_location=ufi

або

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

  1. Гр. України М. звернулася до Н-го районного суду м. Дніпропетровськ з позовом про розірвання шлюбу. Відповідачем зазначався гр. Італії К., що проживає в м. Верона. Відповідач подав у той самий суд позов до гр. М. про відібрання 3-ої дитини, яка є громадянином України.

Проаналізуйте ситуацію. Визначіть процесуальний статус учасників процесу? Чи є підстави для об’єднання позовів в одне провадження? Яке законодавство підлягає застосуванню? Чи дотримані норми матеріального і процесуально права?

  1. У судовому засіданні виникла необхідність допитати свідка, що проживає у Швейцарії. Суд надіслав судове доручення. Відповідь надійшла французькою мовою.

Проаналізуйте ситуацію. Яким чином повинен діяти у даному випадку суд? Який порядок виконання судових доручень за межами України? Який порядок виконання судових доручень іноземних судів в Україні?

  1. У Личаківський районний суд м. Львова надійшло клопотання від гр. Угорщини Ф. про примусове виконання рішення суду м. Будапешт про відшкодування шкоди, заподіяної її здоров’ю внаслідок ДТП з гр. Китаю Юня, який постійно на законних підставах проживає в Україні у м. Львові.

Проаналізуйте ситуацію. Який порядок розгляду такого клопотання? Як повинен вчинити суд? У чому відмінність рішення іноземного суду, яке підлягає примусовому виконанню, від рішення іноземного суду, яке не підлягає такому викон

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680&fref=pb&hc_location=ufi

або

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

анню?

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu