Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontr_r_z_TOKZ_zaochka.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Варіант № 11

Завдання 1. 15-річний Горщиков та 13-річні Бутенко і Корякін за пропозицією останнього, попередньо домовившись між собою, зняли дзеркала з трьох легкових автомобілів, що знаходилися на охоронюваній платній стоянці. Власникам автомобілів була завдана шкода на суму 1200 грн.

Кваліфікуйте дії трьох винних осіб. Як слід діяти за Законом щодо 13-літніх осіб?

Завдання 2. Семенов напідпитку у дворі біля дитячого майданчика відправляв природну потребу. На зроблене йому Крюковим та Сальниковим зауваження він відповів нецензурною лайкою, потім відбив шийку пляшки, ударив нею Сальникова в лице, заподіявши тому легкі тілесні ушкодження.

Варіант: Чи зміниться правова оцінка дій Семенова, якщо він ударив Сальникова в лице підібраним з землі відламком скла.

Дайте правову оцінку діям Семенова (кваліфікуйте їх) як за основною умовою завдання, так і за варіантом.

Завдання 3. Проходячи вулицею селища, п’яні Довгань і Шуріна зустріли Гринчука, теж п’яного. Останній почав нацьковувати на них собаку. Тоді Довгань і Шуріна виламали з паркана по штахетині, якими вбили собаку, а потім стали бити Гринчука по голові й животу. Гринчук втратив свідомість. Не змовляючись, Шуріна забрав у нього мобільний телефон «Nokia» вартістю 725 грн., а Довгань – золотий перстень-печатку вартістю 570 грн. У лікарні Гринчук помер наступного дня.

Кваліфікуйте дії Довганя і Шуріни.

Варіант № 12

Завдання 1. Пасько посадив до себе у кабіну автомобіля свою сусідку 13-річну Гордіну і поїхав з нею до лісу, де шляхом погроз намагався вступити з нею у статевий зв'язок, але вчинити зґвалтування йому не вдалось, так як Гордіна побігла до лісу. Злякавшись, що Гордіна розповість про вчинене, Пасько наздогнав її і наніс монтировкою кілька ударів по голові. Гордіна померла на місці події.

Кваліфікуйте дії Паська.

Завдання 2. Останенко і Кудрін ввечері прийшли додому до Сидоренка і почали вимагати, щоб останній повернув борг у сумі 5000 гривень сестрі Останенка. Строк сплати боргу закінчився один місяць тому. Сидоренко пообіцяв за тиждень повернути борг, але обіцянки не виконав. Останенко і Кудрін знову прийшли до Сидоренка та побили його, примушуючи виконати свої зобов’язання, тобто повернути борг. Сидоренку були заподіяно середньої тяжкості тілесні ушкодження. В якості компенсації за «турботи» Останенко та Кудрін забрали у Сидоренка радіоапаратуру на суму 1500 грн.

Кваліфікуйте дії Останенка і Кудріна.

Завдання 3. Долганов оточив грядку з цибулею оголеним дротом і підключив його до електромережі напругою 220 вольт. Підліток Сердюк підійшов до дроту, торкнувся його рукою і був смертельно травмований електрострумом. Долганов працював механіком електростанції, вчився на курсах підвищення кваліфікації.

Кваліфікуйте дії Долганова.

Варіант № 13

Завдання 1. Проніна заявила усно, а потім написала на ім’я начальника міліції про те, що її намагався зґвалтувати Волоцько. При цьому, як доказ, вона представила порване плаття і просила притягти Волоцька до відповідальності. Під час розслідування з’ясувалося, що Проніна обмовила Волоцька через те, що той не виконав обіцянки одружитися з нею після інтимних стосунків між ними. Зміст заяви вона підтвердила на допитах її як потерпілої.

Дайте правову оцінку діям Проніної. Кваліфікуйте їх.

Завдання 2. Іващенко звернувся до знайомої Турчинової, яка виїздила на відпочинок в туристичну подорож до Німеччини, з проханням передати його знайомому Крюгеру невеличку бандероль з фотокартками на згадку та невеликою сумою грошей, на яку його знайомий зробить деякі покупки і передасть назад через неї Іващенку. Турчинова люб’язно погодилась. Під час догляду в аеропорту м. Дніпропетровськ митниками було виявлено вказану бандероль, в якій знаходилось 250 грамів героїну.

Дайте правову оцінку діянням Іващенка, Крюгера і Турчинової.

Завдання 3. Ширкова у відсутність чоловіка, що перебував у тривалому відрядженні, підтримувала статеві зв’язки з Коваленком. Через певний час вона завагітніла і, побоюючись розправи з боку чоловіка, вирішила позбутися дитини. Про свій намір вона повідомила знайому Кириченко, яка згодилася за певну винагороду їй допомогти. Коли дитина народилася, то Кириченко прийняла пологи, одразу після яких Ширкова та Кириченко втопили дитину у ванні, а труп закопали.

Кваліфікуйте їх дії.

Соседние файлы в предмете Уголовное право